writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Wie is Nathalie?

door Clodius

Mijn nichtje Nathalie was reeds op haar zestiende zwanger. Haar vader, oom Robert, was in alle staten toen ze hem dat bekende, niet in het minst omdat Nathalies vriend Mike in zijn ogen een verre van ideale schoonzoon zou worden. Mike was werkloos en verslaafd aan alles wat een mens in een gelukzalige roes kan brengen. Mijn naeve nichtje deed stapelverliefd met hem mee.

Vanwege de vele ruzies en spanningen in het ouderlijk huis vluchtte Nathalie samen met haar geliefde naar een sociale woning, ver weg van haar overbezorgde ouders.
De hele familie moest machteloos toekijken hoe Nathalie na haar bevalling zowel fysisch als psychisch aftakelde. Ondanks alle misre die het jonge koppel moest doorstaan, vonden ze allebei werk, laaggeschoold weliswaar, maar beter dt dan in een moeras van nihilisme te verzuipen.

Toch kenden ze ook een sprankeltje geluk: ze kregen later nog twee flinke mooie kinderen. Maar begin 2014 verraste Nathalies oudste dochter haar met een kleinkind. Oom Robert werd zodoende overgrootvader, het was de druppel die de emmer deed overlopen. Hij overleed enkele maanden later. Nathalie zakte nog dieper weg en kreeg bovendien het slechte nieuws te horen dat haar kinderen door de sociale dienst in een pleeggezin zouden worden geplaatst.

Die sombere avond rinkelde bij haar moeder Irene de telefoon: 'Weet je het al van Nathalie?' klonk een stem. In een reflex reageerde Irene: 'Wie is Nathalie?'.
En zo schoot ik vannacht wakker! Het was slechts een nachtmerrie: haar moeder zou nooit zoiets lelijks over haar lippen kunnen krijgen!

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .