writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zo zot als een Vlaming, zotter kan het niet worden.

door Verf

Zo zot als een Vlaming, zotter kan het niet worden.

De vloms nationalisten zijn bezig de sosiaale zekerheid af te breken. Maar ze hebben de mensen zo zot gekregen dat diegene die er het meest zullen onder lijden† gaan stemmen voor de sympathieke teotje en bartje want ze houden de vreemdelingen aan de grenzen tegen. Wat een leugen is.


Onlangs sprak tegen een cannabis boer met veel simpatie voor de vloms nationalisten teotje en bartje. Toen ik hem vroeg waarom hij simpatie had voor diegene die hem zo rap mogelijk in de gevangenis wil krijgen. Begreep hij het opeens.


Iedereen in BelgiŽ betaalt 1.3 euro per maand voor de vluchtelingen.

De sociale zekerheid is een grote solidariteitspot waar iedereen vroeg of laat gebruik van maakt. Lang geleden hebben werkende mensen beslist om gezamenlijk een stuk van hun loon af te staan aan deze collectieve verzekering. Het behoedt ons voor moeilijke tijden. Vele mensen zijn dan ook terecht bezorgd dat dit systeem van sociale bescherming in gevaar komt.

De sociale zekerheid komt hoe langer hoe meer onder druk te staan. Het wordt steeds moeilijker om iedereen een goede sociale bescherming te bieden. Sommigen beweren dat het systeem teveel belast wordt door mensen die te weinig hebben bijgedragen. Verschillende beleidsmakers creŽren de illusie dat de stroom van vluchtelingen onze sociale zekerheid leegplunderen. Dit is een grote leugen om hun eigen beleid te verdoezelen.
Van de 91,3 miljard† euro gaat een minuscuul deeltje van 172 miljoen euro naar de vluchtelingen.
Of 172 miljoen deel door 11 miljoen belgen is 15 euro per jaar of

1.3 euro per maand naar de vluchtelingen.


Onze sociale zekerheid is in gevaar, dat is waar. Maar het grootste gevaar ligt niet bij de uitgaven, maar bij de inkomsten. Deze regering, en ook de vorigen, hebben constant zitten knippen in de sociale bijdragen. De taxshift was niet anders dan een knip in de sociale zekerheid. De vermindering van de patronale bijdrage idem dito. Ze verkopen het als een cadeautje in ons netto-loonzakje, maar achter onze rug stelen ze het gewoon uit onze broekzak.

De echte plundering gebeurt daar. De sociale zekerheid staat onder druk omdat de kraan wordt dichtgedraaid, niet omdat er teveel dorstigen zijn. De sociale zekerheid staat onder druk omdat er te weinig wordt belast naar vermogen, waarbij de sterkste schouders ongemoeid worden gelaten. Men tracht de schuld altijd te leggen bij de gebruikers: de werklozen, de zieken, de vergrijzing, de vluchtelingen, ... de behoeftigen. Wereldwijd is er een patronale aanval bezig om de sociale stelsels af te bouwen en de zorgstaat op te doeken. Men creŽert afgunst onder de behoeftigen om zelf uit het vizier te blijven.

Men wil naar een systeem van ieder voor zich, waarbij de sterksten en de meest meedogenlozen geen grenzen meer worden opgelegd. Hun honger is onstilbaar en wij moeten hen voeden.

Of toch niet? Zijn we in staat de misleiders te ontmaskeren? Zijn we sterk genoeg om onze rug te rechten en datgene te verdedigen dat ons dierbaar is? Ja, dat zijn we. Want wij zijn met velen. We moeten het alleen maar beseffen. Sta op en wandel!

 

Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .