writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De stinkende nonnen.

door Verf

Een televisie hadden ze, de nonnen, maar wisten nog niet goed wat ze er mee konden doen. Eén keer mochten we er urenlang naar kijken. Een zaal vol oude mannen, een rij langzaam schuifelende mannen, een man die in een zetel hoog boven de mannen gedragen werd. Het tweede vatikaans consilie kregen we door de, in hoofddoeken gestopte, zeer opgewonden vrouwen. De televisie stond hoog aan de muur vastgemaakt, zodat we een stijve nek kregen. Tien jaar was ik. Wegens longproblemen mocht ik drie maand lang in een nonnen instelling, een sanatorium, verblijven. Na die drie maanden mocht ik terug naar huis. Zo ziek als hond. Geelzucht. De stinkende nonnen hadden een bijgeloof het idee dat te veel vloeistof slecht was. Zodoende kregen we 1 tas koffie s morgens, 1 glas water op de middag, en s avonds. De folter was dag en nacht. De meest beheerde plaats waren de twaleten waar er zich een een kraantje bevond. Niet om ons handen te wassen, daar deden die nonnen niet aan. Maar om te kuisen. Wie betrapt werd kreeg gegarandeerd straf. Daar aan de warme zee.
Een laat slachtoffer van de tweede wereldoorlog werd ik bíjna. Na die oorlog waar veel mannen dood. Zodoende werden nonnen en priesters uit hun kloosters gehaald om voor de klas de gaan staan. De kinderen die door geestelijke werden verkracht waren zodoende late slachtoffers van die gruwelijke oorlog. Waneer de vrede is getekend wat het einde van een oorlog moet zijn. Is niet het einde de vreselijke effecten gaan lange tijd door.

 

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .