writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kanker Heroïne

door Verf

Kanker Hero´ne

Een vriend is aan het sterven. Kanker. Nog een paar maand of een paar weken. Het wordt pijnlijk, gelijdelijker pijnlijker. Om die pijn te bestrijden zijn er plakkers. Morfine.
'Hero´ne' zeg ik
'Hoe lekker' zeg hij.
Alle pijn verdwijnt.
Ik vertel hem van die ene keer dat ik hero´ne opsnoof.
Ik vertel hem hoe het voelde.
Stel u eens voor dat ge door een ijskoude straat in ijskoude weer wandelt. Ijskoud buiten en van binnen En dan opeens een deur die opengaat de warme lucht die tegemoet blaast. Een warme kamer met warme mensen. Dat is het gevoel van het gebruik van hero´ne.
'Ja het dood de pijn van mijn kanker, gelukkig' zegt mijn vriend die hartstochtelijk tegen iedere vorm van drugs heeft gestreden. Die hero´ne gebruikers verslaafden de hel in wenste. Ligt nu zelf aan het infuus, aan de plakkers met morfine. Hoeveel onbegrip moet er nog zijn tegen diegene die hun pijn bestrijden met een verslaving aan hero´ne. Waarom hebben ze pijn? Waarom hebben ze de behoefte om die pijn met hero´ne te bestrijden? Is er onbegrip omdat ze verkracht, bestolen zijn? Luistert er niemand naar hen?
Waneer ze dan wanhoop naar hero´ne grijpen om die pijn te bestrijden. Wie veroordeeld hen dan? Diegene die niet luisteren? Wat recht hebben die om te veroordelen?
Zoals mijn vriend. Jaren lang als jager jagend op hero´ne gebruikers, verslavenden. Nu met de dood in zicht zelf hero´ne gebruiker.
'Leve de morfine het dood mijn pijn' zegt hij. Hij de jager die anderen die hun pijn wilden doden veroordeelde de pijn in jaagde. Opsloot in koude kerkers. Verbaast dat eens uit de kerker men terug koos voor de pijnloze warmte. Het staat in de bijbel pijn is goed pijnloosheid is slecht. In het pijnlijke zweet zal men zijn brood verdienen. ARBEIT MAAKT VRIJ.

 

feedback van andere lezers

  • Clodius
    Op enkele spelfoutjes na een geslaagde tekst !
    Verf: Dank u
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .