writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het kapitalisme is de ideale ordening van de menselijke creatieve cao's.

door VerfKapitalisme is oorlog, de wapens het menselijk vernuft.


Kapitalisme is een deel van de mensheid. Concurrentie en creativiteit is deel van de levensloop van de mensheid. Het is er altijd geweest. Toen we jagers verzamelaars waren was er al concurrentie. Voor de beste jagersgebieden, de beste verzamelplaats. Door die concurrentie kwam ook het sociale tot uiting de beste kansen voor een familie, een groep. Nu is er niet alleen de familie maar de groep is de mensheid geworden. We kunnen alleen door dat kapitalisme sociaal te corrigeren het kapitalisme humaan maken. Oorlogen zijn verschrikkelijk maar zonder oorlog was er geen vooruitgang geweest.
Kapitalisme is oorlog, er vallen ook doden en gewonden. Het ene mensbeeld die strijd tegen het andere. Waardoor er verandering ontstaat. Wat is er gebeurd in de landen waar het kapitalisme is vernietigd? De absolute armoede. Er is geen vooruitgang de concurrentie die een motor is van de vooruitgang is gestopt. Hoeveel mensenlevens heeft die uitsluiting van de concurrentie gekost. Kapitalisme is de humane vorm van oorlog. Door dat sociaal te corigeren worden de verliezers niet in onwaardige levens omstandigheden gedwongen. Zodat iedere mens het recht heeft op een volwaardig leven. De winners zorgen voor de vooruitgang de verliezers worden door de vooruitgang ook een beetje winners.
Kapitalisme is ook ecologisch want het betekent de juiste prijs geven voor een product. Het product is onze planeet. Geen verspilling meer. Want verspilling is niet kapitalistische. Verspilling is verlies. Het kapitalisme is de ideale ordening van de menselijke creatieve cao's.

Kapitalisme is niet religieus het is niet racistisch het sluit niemant uit en heeft geen vooroordeel. Het zoekt alleen de juiste prijs voor een aangeboden product.

 

Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .