writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kus

door yvespfgoudket

De kus
---------

Mijn vader was een vreemde man. Eén van de dingen die hij aan ons vroeg of van ons eiste was dat we elkaar een kus moesten geven bij een begroeting, ook al onze neven en ooms en alle mannelijke leden van onze familie.

Ik vond dat vreemd en gênant, oké nu in deze moderne tijd wordt dit wel meer gedaan maar toen, ik spreek jaren 70 was dat hoogst ongebruikelijk vermoed ik.

Uiteraard was dat geen tongkus. Maar toch voelde ik me niet echt op mijn gemak met dat kussen van mannen van het mannelijk geslacht…

Ik durf zelfs te zeggen dat iedereen toen vrij homofoob was, er waren weinig homo's of dat dachten we, en als die er waren deden ze vaak gewoon, ze zaten nog allemaal in hun kast.
Gelukkig is dat nu niet meer nodig, homo zijn mag en kan en ze kunnen zelfs met elkaar trouwen als ze willen.
Wij hebben zelfs enkele homo koppels als vrienden en dat zijn alleraardigste heerschappen en gewone mensen zoals U en ik.
In de seventies sprak men toen nog niet eens over transgenders, non binair en meer van dat vreemd gedoe.
Maar ik dwaal af…

Dankzij die vreemde eis van mijn vader ging ik door een hoogst onaangenaam akkefietje.

Het was ergens jaren zeventig, een fuif in een grote zaal in Antwerpen, bomvol jongeren.
Telkens er zo'n fuif was werd er meermaals la bamba gespeeld door de deejay, en dan ging iedereen in een cirkel staan en een hoop midden in de cirkel en op de tonen van de muziek zocht je dan een gepast meisje uit en mocht je die drie keer kussen, en dan moest dat meisje de cirkel in om een gepaste jongen te kussen enz.

Toen was daten, tinder, facebook,instagram en al die andere shit nog onbestaande en kon je op die manier een meisje, of liefje vinden…

Dus ik stond daar mee te wandelen, dansend op de tonen van La Bamba, in het midden van de cirkel en plots zie ik daar mijn neef staan in de buitencirkel, tussen twee meisjes, ik nietsvermoedend er heen hallo gezegd en hem een kus op de wang gegeven, en toen besefte ik hoe idioot dit moet zijn geweest voor ons,ik kreeg een kop zo rood als een rode tomaat maar dan nog roder, het angstzweet brak me uit, het angstzweet liep van mijn rug de dansvloer op, meisjes keken me glimlachend aan, sommigen wezen naar me...Ik voelde me zo klein…Ik schaamde me zo diep...

Natuurlijk wisten ze niet dat dit mijn neef was…

Maar dat familie gekus bleef. En als je pubert is het nog erger, dan komt tante Marie of tante Angèle en die geeft je daar een natte smakkerd los op de mond, of ze duwen hun kaakbeen met gebit tegen je kin alsof ze je kin wil breken.

Ik heb altijd van kussen gehouden, met meisjes uiteraard. Heb veel goed kussende meisjes tegenkomen in mijn carrière als playboy en gigolo….

Maar nu ik zelf een oude man ben geworden is dat heel wat minder. De enige dames die nog interesse hebben zijn oude deernes vol make up met hangende borsten tot op de knieën en gebitten die waggelen in hun mond als ze spreken.


Natuurlijk besef ik dat mijn voorkomen nu ook heel wat minder is dan vijftig jaar geleden, ik heb een buikje, platvoeten, niet veel haar, wandel als een aap door pijnlijke gewrichten en knoken, vanuit de verte zie ik er nog goed uit en in het pikdonker ook maar hoe dichter je bij me komt hoe vreselijker, ik lijkt nu meer op een collage van Frankenstein, Dracula en een zombie.
Ik heb dan ook nog een ezelsgezicht en flaporen en diepe groeven in mijn muil.

Als er een mug over mijn mombakkes loopt breekt ze haar poten. Als ik de trap opga ben ik buiten adem en zit ik de rest van de dag in de stoel. Mijn rimpels zijn zo diep dat als je er een muntje ingooit je pas na enkele minuten de echo hoort wanneer dat de bodem raakt. Mijn vrouw die gebruikt mijn rimpelend voorhoofd vaak als wasbord…

Komt er nog bij dat ik een geweldig groot neusorgaan heb, ik klief zo door de wind, zonder problemen, als je een brood naar me gooit krijg je het gesneden terug ! In mijn neusgaten kan je verdwalen…
En dan heb ik het nog niet gehad over mijn lodderogen, ik lijk wel een hond of een ezel.
Als ik naar een meisje kijkt draait ze zich direct om en verdwijnt in de nacht.

Dankzij mijn afzichtelijk uiterlijk heb ik al veel in griezelfilms gespeeld, ze moeten mij niet schminken dan, Spielberg is een goede vriend van me. Maar die kus ik nooit op het gezicht, met zijn vuil baardje !!!

Verder kan ik beter ophouden over mezelf want het is al erg genoeg, gelukkig ben ik getrouwd.
Mijn vrouw is blind, uiteraard ! Maar ze is wel knap en ze houdt van mijn stem zegt ze !

Gelukkig maar...Ik loop vaak over straat met haar en dan zie ik de verwonderde jaloerse blikken van al die mannen denkend, verdomme hoe geraakt die lelijkaard aan zo'n mooie vrouw.

Gewoonlijk laat ik dan de witte stok en geleidehond thuis…

Nu ga ik best afronden want ik word een beetje moe en heb artrose, reuma en ontstekingen van vreemde origine in mijn handen, weldra zal typen onmogelijk worden.

Groeten...

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .