writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Sarah heeft gelonkt

door mistral

Vandaag hoorde ik het verdict op de radio. Er is een beurs geopend voor 50 plussers, de "seniors". Grote verbazing, ik had nog helemaal niet de link gelegd tussen het 50 worden en nu opeens een "senior" te zijn. Het overviel me plotseling, dat gevoel van, ben ik dat nu ook?
Het kan niet waar zijn dat ik vanaf nu een "senior" ben! Bestaat daar trouwens niet een vrouwelijk woord voor, bv "seniora" of is dit misplaatst? Wat kunnen we zoal doen als "seniora"?
Op maandag allen samen naar het zwembad, voor ons wekelijks uurtje aquagym. Daarna een potje kruidenthee en een gezellige babbel.
Op dinsdag volgen we allen samen Spaanse les, zo blijven onze grijze cellen actief, daarna een potje kruidenthee en een gezellige babbel.
Op woensdag volgen we allen samen een wijncursus, daarna een …. karafje wijn en een gezellige babbel.
Op donderdag gaan we allen samen naar een concert, daarna een potje kruidenthee en een gezellige babbel, of we blijven gewoon eens thuis.
Op vrijdag gaan we allen samen naar een workshop bloemenschikken of boetseren of … , daarna een potje kruidenthee en een gezellige babbel.
Op zaterdag gaan we allen samen dansen, natuurlijk naar de sixties, daar voelen we ons weer jong, een pintje bier en een gezellige babbel.
Op zondag kunnen we niet weg want de Schalkse Ruiters maken de straat onveilig.
Gelukkig is het weer maandag en kunnen we gaan gymen.
Wat is het toch fijn een "seniora" te zijn.

 

feedback van andere lezers

  • CaptainNorth
    Gezellig geschreven éh... één iets 60sties dat zou ik toch echt wel veranderen in 'sixties' want als je het probeert te lezen dan krijg je toch wel sixtysties en dat... nou ja, dat is het niet éh? Maar we gaan daar geen spel van maken... en goed gevonden seniora!

    groetjes!


    mistral: ga dat veranderen Cap! je hebt gelijk, ik schreef dit wel "acht" jaar geleden en vond het toevallig terug :-), het deed me glimlachen, ondertussen weer wat "geevolueert" ....

    groetjes
  • Rakker
    Leuk hoe je de eentonigheid van het dagelijks leven van sommige mensen weergeeft door steeds de zin te beginnen met "op ...dag".

    Hopelijk zie je het niet echt somber in. In een seniorenbestaan zit zelfs meer afwisseling in dan in het leven van een buiten huis werkende dertiger. De dertiger kan elke zin volledig herhalen, op het WE na. Het gaat dan zo: Op maandag ga ik werken. Op dinsdag ga ik werken. Enz. Elk WE wordt gevuld met poetsen en wassen en strijken en gras maaien.

    Gelukkig hebben senioren met pensioen meer mogelijkheden om in te vullen wat ze dagelijks zullen doen. Ik vind mijn leven nu veel boeiender dan 10 jaar terug. Ik ben 51, doe thuis vertaalwerk (deeltijds), en verder doe ik waar ik zin in heb. Heerlijk!
    mistral: somber inzien? hi hi, neen hoor! mijn week is steeds te kort .. en ook ik doe (meestal) waar ik zin in heb :-) ben nu wel 58, ik schreef dit toen ik 50 werd ...
  • geertje
    grappig. Dan heb ik nog vier jaar te gaan als "pre-senior".


    "daar voelen we ons terug jong",
    hier zou ik schrijven: "daar voelen we ons weer jong".
    het woordje "terug" stokt de zin een beetje, naar mijn gevoel hé...
    "een tip waarmee je doet wat je wenst" (zou Ghislaine zeggen)
    ik legde de "link" met sarah niet....meteen. mijn grijze cellen hè
    liefs, geradbraakt lichaam spreekt tot u met frisse geest (ahum)
    geertje
    mistral: dank voor de tip! ga dat onmiddellijk veranderen, deze tekst is wel 8 jaar oud! ondertussen is er "zoveel" verandering in mijn leven, dus ik leef op hoop, als het aan zo'n tempo verdergaat, beleef ik nog "de tijd van mijn leven" :-)

    en toch, vandaag lijkt het wel of ik 100 ben ...

    Liefs
  • Leona
    mistral, welkom bij het clubje :)))
    niet bij stilstaan hé, voor mij begint de seniorenleeftijd op 70, of 80 ... weten zij veel hé :)) wij voelen ons elke dag jonger, toch? ;)


    mistral: ik ben jammer genoeg al 8 jaar lid van de club, dit verhaaltje is "toen" geschreven ... :-)
  • Vansion
    Tsjonge, een stukje over pipi en kaka -schuttingtaal inclusief- kan ik best pruimen. Maar vanaf nu drink ik nooit nog kruidenthee.
    Grapje hoor. Best goed neergepend gezond preventief (heb nog zes jaar te gaan) tegengif.
    mistral: :-) dank je!
  • knuffieke
    Graag en vlot gelezen... ik heb nog wel een paar jaartjes voor het zover is.. ook al lijkt me senior zijn ook wel een leuke tijd.

    Groetjes, sonia
    mistral: ik zou wel een tiental jaartjes willen uitgommen ... :-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .