writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Niet zo vlekkeloos.

door dannycant




Bloedrood gespikkeld wou je! Wel, dat is het ook geworden. Nog een twintigtal op de juiste plaats doodmeppen en alle slaapkamermuren hebben de kleur die jij voor ogen had.
Die diertjes zijn een waar godsgeschenk voor ons lamentabele budget en besparen mij het karweitje waar ik de grootste hekel aan heb. Namelijk,verven!
Het was natuurlijk niet eenvoudig om elk spikkeltje op de juiste plaats te krijgen. Ze vliegen maar wat raak en laten zich niet sturen. De slapeloze nachten die het mij kostte zijn niet eens bij benadering te tellen. Maar er is meer.
Louter technisch gezien ben ik de verf, zij de vliegende borstels. Het kost dus letterlijk bloed, zweet en tranen.
Eerst nemen zij mijn bloed. Vervolgens zweet ik mij te pletter door de hectisch jacht en aanverwant gemep. Pas daarna komen de tranen die hun achtergelaten steek mij verschaft. Maar alles heeft zijn prijs en verder kost het ons niets. Voordeliger kan dus niet.

Het kon allemaal al achter de rug zijn, ware er niet meermaals de verspilzucht van mijnentwege. Momenten van zwakte. Laat ik het overmacht noemen. In ongecontroleerde momenten sla je al eens waar het te fel jeukt en blijft er een bloedrode vlek op je lichaam achter. Dan komt het besef dat de mug nog niet klaar was en beschilder je als het ware jezelf! Je verliest niet enkel een spatje verf, maar vernielt daarbij ook nog eens één van de zeldzame borsteltjes die je voor deze nacht ter beschikking had. Echt zonde, als je weet dat er maar een paar zomermaanden per jaar beschikbaar zijn om van die gratis werkkrachten gebruik te maken. Je moet er uitermate zuinig mee omspringen.
Het kost mij al acht jaar, maar de voltooiing nadert zienderogen. Het wordt ongetwijfeld de laatste zomer waar ik zonder muggengaas voor het open raam slaap en dit is maar goed ook want ik word het een beetje moe. Hun onophoudend gezoem tijdens mijn nachtelijke werkzaamheden begin ik ook al in de weinige momenten dat ik dan in slaap sukkel te horen. Met rare capriolen tot gevolg, volgens mijn vriendin. Het zal dus geen nacht te vroeg gedaan zijn en al zeker niet omdat we na al die tijd er aan denken om het over een andere boeg te gooien. Onlangs lazen we namelijk dat een kamer in roodgespikkelde kleur verre van rustgevend, maar eerder afmattend is. Dat laatste kan ik volmondig beamen! De wens is dus geuit om één en ander in een egale kleur over te schilderen.
Mijn vriendin heeft het nog niet met zoveel woorden gezegd, maar gedurende de jaren merkte ik wel dat ze mijn manier van schilderen allesbehalve efficiënt vond. De laatste tijd liggen dan ook vrij opvallend reclameblaadjes over verf rond te slingeren. Ik heb ondertussen de hint begrepen en denk er sterk aan het muggengaas toch voor ons slaapkamerraam te spannen.
Morgen ga ik dan aan de slag met verf en borstel om binnen de kortste keren een vlekkeloos resultaat neer te poten, in lichtgeel ….. Rustgevender kan niet, dat stond in een boekje. Ook voor de muggen.
Ze hebben het verdient!

 

feedback van andere lezers

  • geertje
    Die diertjes zijn een waar godsgeschenk voor ons lamentabele budget

    jij bent een prachtig cadeau voor deze site

    b lo e d s t o l l e n d verhaal danny !
    hey...smile
    geertje

    dannycant: ja, er komt wel wat bloed bij kijken....:-)
    Dank je voor wederom een lovend commentaar...

    groeten
  • Draakje
    Ongelooflijk. Om te muggeziften. Erg origineel.
    dannycant: Dank je, muggeziften kan ik als de besten.... :-)

    groeten
  • Leona
    'k zou toch eerst het gaas plaatsen, niet?
    weet je, ik vang ze zonder vlekken, echt waar :)


    dannycant: heb jij geluk....:-) groetjes en bedankt
  • Ghislaine
    Muggen en vliegen haten blauw.
    dannycant: fijn om te weten .... :-)

    groeten
  • teevee
    ...VERspilzucht... anders is het een zucht naar de as van bvb jouw eigen lichaam??
    dannycant: Dank voor de terechtwijzing......en de uitleg ervan....

    groetjes
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .