writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het makke lam

door roggemanj

Zou ik nu echt de enige zijn die dit vaststel, ik zie mensen vluchtig naar elkaar kijken, achterdochtig, iedereen op zijn kleine eiland ver van alle gevaar om gekwetst te worden. Geen onnodig contact meer, elk met zijn slakkenhuisje op zijn rug.
Is die tijd van menselijke warmte dan echt voorbij, komt die tijd dan nooit meer terug? We lijken op wilde honden, op uit elkaar gereten bendes, met holle ogen onze neus achterna.
Nog nooit was communicatie zo gemakkelijk en toch is iedereen zo eenzaam vanbinnen, waarschijnlijk zijn er velen die het nog niet beseffen, die zich van geen kwaad bewust zijn en ondergaan ze het gewoon als makke lammetjes.
Misschien komt er een tijd waar er warmte en genegenheid te koop wordt aangeboden, waar men kan aanschuiven tot het zijn beurt is om zijn deel te bemachtigen, men het misschien te koop zal aanbieden per gewicht, per dosis, misschien is het een utopie te denken dat het nog gratis zal kunnen bekomen worden en ben ik ééntje van die zovelen die het nog niet beseffen, een tijdperk ten einde gelopen en ik weet het niet eens.
Geef me een duw en zeg me dat het niet waar is, dat men nog gewoon warmte en genegenheid gratis en ongedwongen kan bekomen zoveel men wil en aankan, zeg me dat ik droom.
Ondertussen zit ik hier toch maar weer te gapen naar mijn lettertjes op mijn scherm, blijf ik weer eens weg van menselijk contact, ontwijk ik diepgaande gesprekken, vermijd ik een aanraking.
We weten het misschien allemaal om te beter en zijn we niet bereid van er ook maar iets aan te veranderen.
Help me hier uit te geraken, neem mijn hand en neem me mee, praat met mij, zeg dat er aan die andere kant nog mooie dingen bestaan, dat we elkaar kunnen kussen zonder schroom, dat we samen kunnen schaterlachen, dat we simpelweg gelukkig kunnen zijn..


 

feedback van andere lezers

 • teevee
  De allermooiste dingen zitten in je zelf. Als je op anderen blijft rekenen kom je vaak de mis te laat!

  De 1ste komma zou ik vervangen door een vraagteken en dan nieuwe zin...
  roggemanj: Bedankt voor je reactie
 • geertje
  Help me hier uit te geraken, neem mijn hand en neem me mee, praat met mij, zeg dat er aan die andere kant nog mooie dingen bestaan, dat we elkaar kunnen kussen zonder schroom, dat we samen kunnen schaterlachen, dat we simpelweg gelukkig kunnen zijn.

  johan, ik treed Leona hier krachtig bij !
  ontdek de liefde in/voor jezelf en je kan als een warm mens naar buiten komen...
  er ligt een stukje van de oplossing in jouw bereik,doen !
  liefs, geertje

  roggemanj: ik weet dat je gelijk hebt...ik beloof je mijn best te doen
  Groetjes, johan
 • Leona
  Johan, ik geef je een duw en zeg je dat het niet waar is! Breek uit de verstarring, er is een wereld daarbuiten die liefheeft, echt waar, maar je moet er zelf durven instappen, anders worden de mensen een beetje bang, dan gaan ze ervan uit dat je zelf niet wil dat ze in je wereld komen, dus, open de deur, spreek zelf de eerste persoon aan die je tegenkomt, over eender wat, kijk in zijn/haar ogen, vraag wat zijn/haar zorgen zijn, en je zal zien, ze zullen van je gaan houden, omdat je jezelf mengt onder hen, wacht niet, je moet het zelf doen. Je hebt een zoon van 17, dat maakt het voor jou niet makkelijk omdat ze op die leeftijd zichzelf afsluiten van de ouders, vrienden komen nu op de eerste plaats, bestudeer het, verwerk het en ga door met je leven want dat 'jongetje' komt niet meer terug, dat is op weg een man te worden. Ga jij nu op weg naar alles wat er rondom je te vinden is. Doen!!

  roggemanj: echt bedankt voor deze mooie woorden....en ik beloof je dat ik mijn best zal doen..
  groetjes, johan
 • Das
  Wilde honden of makke lammetjes? Elk in z'n slakkenhuis? Een labiele tekst. Een ander verwijten waar men zichzelf schuldig aan maakt. Oorzaak met gevolg mixen. De laatste zin vind ik een zeer slecht idee. Daarbuiten is een grote wereld, die is er altijd al geweest en er zijn altijd al mensen geweest die er alleen maar over 'willen' klagen. Hey, dit is niet persoonlijk, ik heb het alleen over de tekst.
  roggemanj: en toch heb ik zulke commentaar liever niet........
 • Ghislaine
  alleen kan je ook gelukkig zijn. menselijke interacties bbrrr ik griezel ervan,want je mag je eigenste zelf toch niet zijn.
  roggemanj: misschien wel ja.......
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 1 lid: pieter.