writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Spelevaren

door roggemanj

De grote vrachtschepen liggen roerloos aan de kade gekluisterd, en lijken professionelen tegenover de speelbootjes die hier de Dender op en af varen, een wirwar van kleuren, de ene al wat feller dan de andere, een mengeling van bonte kleuren aan de vlaggenmastjes, spelevarend doe ze hun best om allen vrolijk te zijn, kinderen hollen op het dek rond met felgekleurde lifejackets, de hond staat kwispelend met zijn neus in de wind naar me te gapen, dit alles doet me weer geloven in het mooie allemaal, in het eerlijke, het vrolijke in een mens.
Eigenlijk raar om te zien hoe 'mijn' Dender hier een gedaanteverwisseling ondergaan heeft, het lijkt erop of hij zich anders heeft aangekleed, de strenge snelstromende rivier waarlangs ik zovele nachten loop te mijmeren is nu veranderd in een wildwaterbaan met allerlei geluiden van krijsende kinderen tot het weerklinken van een misthoorn.
Het bruine water stroomt sneller dan anders door de hevige regenval van de voorbije weken, dit lijkt de opvarenden niet te deren. Het gaat een vrolijke vaart stroomafwaarts en ze wuiven enthousiast als ze langskomen, hun gezichten zeggen me dat ze genieten van dit lekkere weertje en alles errond.
Er verschijnt een profijtige glimlach op mijn gezicht en in bedenk dat ik waarschijnlijk net zo zou reageren. Dit is voor mij een echt zondags gezicht, vlaggetjes en felle kleuren, trostouwen keurig opgerold en te drogen gelegd op het houten dek.
Tevreden zet ik koers naar mijn eiland hier en bekijk het bonte allegaartje vanachter mijn raam dat uitgeeft op de Dender, en ook al ben ik verplicht hier stand-by te blijven, dit belet me niet van gewoon tevreden te zijn met wat er hier allemaal voorbijvaart.

 

feedback van andere lezers

 • geertje
  Johan, een ochtendgroet komt aanwaaien !
  mooi stukje !
  graag gelezen.
  liefs, van aan de waterkant, midden in het groen, geertje
  roggemanj: .......thx Geertje...
 • Leona
  mooi Johan, woon jij daar langs de Dender, met zo'n uitzicht? zalig! ik woon bij de Maas, ook mooi, vooral nu met al dat groen! maar ze is recent is vervuild, met cadmium, door een fabriek in Luik, ik wring ze de nek om als ik ze tegenkom, zeker weten!


  roggemanj: zeker doen :-) en laat me iets weten wanneer je te weten zou komen wie het was
 • teevee
  In de eerste zin (en ook verder...) te veel komma's. Zet er een punt voor in de plaats en nieuwe regel = mooier!
  ...spelevarend doeN ze hun best...
  ...Het gaat IN vrolijke vaart...

  Goed begin voor een degelijk verhaal!
  roggemanj: dit is wat ik bedoel met MIJN ding doen...ik verander lekker niets..toch bedankt voor je reactie
 • aquaangel
  graag komen lezen
  xx
  roggemanj: :-) bedankt
 • Mark_Vandis
  Doet me terugdenken aan de tijd dat ik langs de Schelde ging wandelen knap
  Groetjes Mark
  roggemanj: dankuwel Mark
 • marieke

  meer moet het leven niet zijn!
  roggemanj: mooi 't leven is mooi.... :-)
 • Vansion
  Je weet het. Een lust is het dit te lezen. Geschreven door een warm en innig oog...
  roggemanj: Hartelijke dank voor je reactie; Groetjes, johan
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .