writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Yena 2

door teevee

Pas toen zag ik haar floddergrijze stofjas en dat ze zeker zo groot was als ik. Die tamelijk brede, grote oorhangers en die bril die op het topje van haar neus bengelde, maakte de zaak compleet. Dat lang geval knikte nog een paar keren, haalde de schouders nog maar eens op en de deur viel achter haar dicht.
En daar stond ik! Moederziel alleen in Brussel, in een koude, lege gang van het tweede verdiep. Ik had voor de bok zijn tralala meer dan honderd km gereden en moest diezelfde weg weer afleggen en wist zoveel als toen ik was gekomen. Er zat voor mij dus niets anders op dan ik mijn 2-Cheveauke te stappen en terug naar Limburg te schoffelen. Wat zou mijn vrouw wel zeggen? Ik had mij speciaal een dag verlof op laten zetten en DAGEN van tevoren tot vervelens toe de weg uitgestippeld voor noppes! Dju-de-dju-de-djutoch!
Had ik maar wat harder gereden...Had ik mijn 'geit' hier maar op de stoep gezet inplaats van vijf straten verder...Was ik maar onmiddellijk naar boven gekomen inplaats van het voor alle zekerheid NOG maar eens te vragen...Had ik nog maar wat méér van mijn grammen gemaakt...
Nee, stommerik dat ik zelf was! Had ik maar verlofgeld gezegd inplaats van kindergeld. Hoe kon ik ook zo dom zijn? Eigenlijk hadden ze hierboven gelijk en was IK de klootzak!
Net toen ik totaal verslagen naar beneden wou gaan hoorde ik: kirrrrk...wieeep...klak!
Een deur ging open en werd weer afgesloten. Daar stonden mij een paar donkere vrouwenogen aan te staren ofdat ik het zoveelste wereldwonder was.
"Bent u nog altijd hier meneer??"
Ik kreeg er geen woord uit! Dat rood, strakke rokje dat 20 cm. knie liet zien en die witte, half openstaande blouse die nog méér lieten zien bezorgde mij een ferme krop in de keel.
"Kom maar mee!" deed ze teken met heel haar lichaam..."Hier is niets meer te beleven. Vrijdagmiddag is het hier om twaalf uur afgelopen."
Bij elk woord bewoog een waterval van goed verzorgde haren over haar stevige schouders. Wat een wijfje, dacht ik in mijn eigen en dacht toen ook direct aan mijn verlofgeld. Zou dit prachtexemplaar daar niets aan kunnen doen? Wanneer ik me nu eens van mijn beste zijde zou laten zien...
Half naast en half achter haar wipte ik met haar de trap naar beneden. Wanneer ze gaandeweg haar crèmekleurige regenmantel aan wou trekken was ik de gedienstigheid zelve. Ze draaide zich volledig naar me toe en met een lach die mij mijn tenen deed krullen zei ze beminnelijk:
"Danke-danke!"
Wat een wijfje, dacht ik weer 'zonder' aan verlofgeld te denken. Nu moest mijn vrouw me hier eens bezig zien. Dat was genoeg om veertien dagen niet meer tegen mij te praten en daarna nog een paar maanden te bokken. Wanneer ik dit op het werk ga vertellen, zeggen ze dat ik weer met spek aan 't schieten ben.
De laatste treden was ze zo snel dat ik haar met moeite bij kon benen. Wat een kontje! Wat een figuur! Dat was nu eens krek de grootte die me aanstond. Mijn hand schoot voor haar door om ze door de voordeur te laten. Ook al kwam ik uit een lullig dorpje...ik kende mijn manieren!

 

feedback van andere lezers

 • Das
  Hup met de 2pk!
  teevee: Ja jong! Twee geiten en een ezel samen!
 • Mark_Vandis
  Toch uw conge geld niet opgemaakt met haar? :-)
  Groetjes Mark
  teevee: Ben je mal? Nog uitgekregen!
 • Leona
  ben wel eens benieuwd waarheen dit ons gaat leiden ... :))  teevee: Ik heb het 'eindje' hier naast me liggen...
 • geertje
  -Ik had voor de bok zijn tralala (hoe ziet dat er uit ?) moet je me eens tonen bij "gepaste gelegenheid" !
  HEERLIJKE ZIN:
  -Had ik nog maar wat méér van mijn grammen gemaakt...
  (kleine foutjes):
  -Bij elk woord beweegde = bewoog, Theo, bewoog
  -endacht = en dacht (uit elkaar)

  -Ook al kwam ik uit een lullig dorpje...ik kende mijn manieren!
  dat laatste siert je uitermate !
  (van jouw opvoeding heeft meer dan alleen de "voeding" dienst gedaan, dat is duidelijk)
  HEERLIJK OM LEZEN (de "juf" was ook present, maar ' t is een "braafke")

  toedels en tiddels, vanachter de heuvels, in het struikgewas, geertje

  teevee: Danke 'juffrouw' dat je zo vriendelijk wil zijn om mij omhoog te krijgen...met schrijven. De bok zijn tralala hangt net op dezelfde plaats als bij een geit (tussen de achterbenen). maar het is een uier zonder tepels! En wat die opvoeding betreft...ik ben ook OP = 1.80m.
 • marieke
  jeuk? kuttekoven? kleine spouwen? grote spouwen? kermt? eik? spurk? kaulille? neerrepen?
  teevee: NEE!!! Geen Jeuk in Kuttekoven! 't Gaat zich allemaal verklaren...hoop ik! Ook niet NEERrepen...veel meer naar boven en rechts! En nu de landkaart er maar weer bijhalen, Marieke!
 • thijl
  Genade, het tempo blijft hoog! Prima! ;-)

  vrijblijvende tipjes:

  -die op het topje van haar neus bengelde, maakte (+komma)
  -Moederziel alleen in Brussel, in (+komma)
  -tot vervelens toe (- d en los van elkaar)
  -Wanneer ik dit op het werk ga vertellen, zeggen (+komma)
  teevee: Dank je wel Thijl
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .