writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De vermoeidheid leidt tot besef

door fugaz


De ondraaglijkheid van de roes wordt verteerd door de aanwezigheid van het bewustzijn. Hoe vertermend de pijn ervan kan zijn, gesmoord door vlagen van zinsverbijstering. zo zacht is de warmte van het 'niet voelen'.De elatie van het gedrum, onbeduidende schakeringen in de aanwezigheid. Het is de observatie, die de observator tot tweestrijd leidt. Hoe om te gaan met het presente in de waan van het ijle. Onmogelijke gelijke van de absorptie van geneugten, die als passant gedragen worden door de realiteit van het bewustzijn. Het kan niet genegen zijn te dromen als we ver weg, niet, zijn. Het zal de omsluimering van de gedachte, pathetisch echt, niet verdragen worden, om tot die vaststelling te komen, die allen met vergiftiging in zich dragen, door de aanwezigheid omschreven in de veronderstelling veronderstelt te worden. Wat kan gedaan worden aan de verdringing van de gevoelens, die zich zonder te weten waarom, opdringen. Om tot een evenwicht te komen dat onethisch als normaal en rusteloos beschouwd wordt. Kan het verlangen niet meer gezien worden door de onechtheid van de observatie, verdoezeld door primatair getast als 'per abus' gepoogd profitariaat. ? Het zijn vage signalen die, als begrepen, onbegrepen worden en de sfeer in onwetendheid, puberaal achterlaat. Hoe ver reikt het voorkomen van de pathetisch verlangende zucht naar wat als affectie bedoeld wordt? Het denken uitbuiten als excuus om niet de naakte gevoelens te moeten uiten. Geeft dit de liberatie die tot zielenheil leidt? Hoe bevalt het besef dat de vrede van het orakelen ontspruit uit de onvrede van de oorzaak van de rede die ontstaat. Wij zullen ons fatum maar ondergaan, nooit ingetoomd tot de absolutie komen die de essentie van de nietigheid belichaamd. Hoe komt men tot zichzelf in een wereld waar het gedane niet verlangd wordt en het verlangde niet gedaan wordt? Is het mijn taak om als boodschapper het verlangde te orakelen wanneer het gerede tot de onbeantwoorde vragen van de reder blijft? Het is de vermoeidheid die tot het besef leidt dat alle verlangen hopeloos is.

 

feedback van andere lezers

  • geertje
    -"vertermend" (dit woord is mij onbekend, verklaar je nader a.u.b.)
    -"Wat kan gedaan worden aan de verdringing van de gevoelens, die zich zonder te weten waarom, opdringen"
    (dit vraagt om herlezen te worden, knappe zin, dat wel)
    -"Het denken uitbuiten als excuus om niet de naakte gevoelens te moeten uiten".
    (heavy deze zin !¡?¿)
    -"een wereld waar het gedane niet verlangd wordt en het verlangde niet gedaan wordt"
    (ik "lift" er weer wat mega zinnen uit)

    Jurgen, dit verhaal een beetje oppoetsen
    (hoofdletters ontbreken hier en daar, leestekens?!,. zinsconstructies die een beetje "rammelen") en je hebt een tekst die kan tippen aan...Verhelst...Brusselmans zo je wil.
    hokjemokvlaghalfstok, (cfr Mr Alzheimer) toch "uitstekend" gedaan

    zomerpicknicksnik, geertje
    fugaz: ah neen het moet ruw blijven, je weet dat ik niet graag poets aan teksten hé. en deze keer ga ik het ook zo laten, wil ergens dat er onduidelijkheden inzitten, dat versterkt de subjestieve perceptie.
    ik zou Brusselmans er toch maar niet bij betrekken, tis mijn maat niet
    wel bedankt voor de faire feedback

    gtz Jurgen
  • teevee
    Het is geweldig goed leesvoer voor...profesoren?
    Maar niet voor een gewone man als ik!
    fugaz: no way, je moet het enkel interpreteren. het heeft geen zin om het te begrijpen, want dat valt naast de kwestie. ik wil enkel dat je ervan geniet.

    gtz Jurgen
  • Mark_Vandis
    Toch denk ik dat je hoop kan creëren door het bewuste en het 'ijle' zo in elkaar te weven, dat je er vrede kan mee nemen..of anders gezegd, dat je je erin kan berusten. De geest open zetten
    en laat hoop het slechte overtreffen.

    Groetjes Mark
    fugaz: Mark, bedankt voor de mooie woorden

    gtz Jurgen
  • marieke
    Jammer, maar dit stukje vind ik niet zo goed.
    Waar ik je vorige keer sterk vond in je taalgebruik, vind ik dit een beetje erover. volgens mij kan je beter!
    fugaz: dank je, ik zal je volgende keer niet teleurstellen

    Gtz Jurgen
  • Das
    Een stukje vol met foute zinnen en verkeerde syntaxis. Mega machtig en cool! Een jongleur met moeilijke woorden, betekenis speelt geen rol. Jaja, ook dat moet kunnen!
    fugaz: thanks, je vat het perfect

    gtz Jurgen
  • Leona
    kwestie is leren te ondergaan ...
    moeilijk, toegegeven, haalbaar?? weet ik niet
    knap!


    fugaz: ik werk eraan.

    Thanks
    Jurgen
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .