writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De vader van mijn vader. 3

door teevee

Bij de Crets aten de boer en zijn vrouw samen met de meiden in de 'goede' kamer. De knechten deden dat in de keuken en werden door de keukenmeid bediend. Maar vanavond had zij de hulp gekregen van de nieuwe meid. De mannen maakten grapjes over haar roetzwarte zigeunerharen die ze met een houten pen tot een dot had samen gestoken. Een andere trok haar aan het snoer van de te grote schort. Ook de stevige, sterk naar voor stekende zuignappen waren aantrekkelijk genoeg om een paar gewaagde zinspelingen te riskeren. Anna liet dat allemaal schijnbaar koud over zich heen gaan en hield Wullem maar in de gaten. Wullem werd door haar het eerst bediend en kreeg de grootste lap spek op zijn bord. Hij zat op de bank op de hoek van de tafel. Dat was zijn vaste stek. Haar ruisende, lange klederen streelden hem telkens en trokken kriebels op zijn rug. Heimelijk was hij in zijn nopjes met de aandacht van dat lekker ding. Zijn kameraden maakte al toespelingen van: "...Hela manneke! Die heeft een oogje op jou...Knijp maar eens in haar kontje. Als je geen slag krijgt heb je beet...Zet hem op, Wullem! Niet koud laten worden!... Nodig ze maar eens uit in jouw slaapparadijs. En als het niet lukt zullen wij het je wel eens vr komen doen!..."
Het was lachen en schateren wat de klok sloeg. Zodanig dat de boerin nieuwsgierig een kijkje kwam nemen.
"Mag ik weten wat er zo plezierig is? Heeft Jan weer een mooie mop verteld?"
Bert, de oudste van de vier, stond plechtig recht en met de handen kruiselings op zijn borst gevouwen openbaarde hij:
"Wij krijgen een bruiloft, bazin! Wullem gaat met Anna trouwen!"
Wullem werd zo rood als een tomaat. Maar Anna vond dit geen slechte uitspraak. Ze duwde met veel gewriemel met haar kontje tegen Wullem en trok zijn hoofd driftig tegen haar robuste buste.
"Zijn wij soms geen mooi koppeltje, bazin?" en schaterde het uit.
Wullem zakte haast door de bank van schaamte. Dat zachte vrouwenvlees deed hem de woorden stokken in zijn schuurpapieren keel. Smekend keek hij naar de bazin die hem onmiddellijk begreep.
"Hela-hela! Zo is het wel mooi geweest! Laat Wullem eens met rust, ja! Hele dagen met een koppel paarden in het veld en dan ook nog voor de gek gehouden worden bij het avondeten. Kom mee, Anna! Bij ons de tafel afruimen!"
Het grappenmaken was voorbij en Wullem haastte zich naar buiten. Er was altijd iets te doen. Maar toen hij rond 22 uur zijn slaapkot binnenstapte zag hij Anna op zijn bed zitten . Zij weende...of deed alsof!
"Wat doe jij hier, godver...Maak eens rap dat je buiten komt of ik roep de baas."
Anna liet zich op haar knien vallen en kroop zo onderdanig smekend naar hem toe.
"Verstoot me niet, Wullem. Ik mnde het daarstraks! Ik wil je echt als man! Zou dat niet geweldig zijn? Wij kunnen hier toch blijven wonen en wij doen elk ons werk..." Ze sloeg haar poezelige armen rond zijn benen met haar gloeiende wang op zijn snel ontwakende mannelijkheid.
Wullem had dit nog nooit meegemaakt. Nog nooit had hij een vrouw gekust of aangeraakt en Anna wist van wanten. Zonder dat hij eigenlijk besefte wat met hem gebeurde lagen ze samen in zijn krakend bed. Hij totaal van de kaart en zij met een geraffineerde zekerheid. Door die andere mannen had hij het in het lang en in het breed horen uitleggen. Maar wat hij in de verste verte niet voor mogelijk had gehouden openbaarde zich op dit moment. Hij kon het niet geloven en meende dat hij droomde. Hoe was dit toch mogelijk?
"Waarom ik?" vroeg hij haar dan ook stomverbaasd.
"Vond je het dan niet fijn? Heb je er dan niet van genoten? Wil je mij dan niet? Ben ik niet mooi genoeg misschien? O Wullem! Ik heb je nodig! Echt waar! Nu ik je eenmaal heb geproefd wil ik nog meer! Ik wil...ik wil..."
Het duurde maar een paar seconden en de tweede koppeling kwam tot stand. En de moegewerkte en leeggepaarde dubbele paardenknecht viel als een blok in slaap. 

feedback van andere lezers

 • knuffieke
  Aha.. we lezen door
  teevee: fijn zo!
 • Das
  Je hebt hier echt wel de goede richting gevonden. Bijzonder tof om te lezen! "Nu ik het eenmaal heb geproefd wil ik nog meer!", of is dat typische vrouwenpraat waar ik me niet schuldig wil aan maken? Dat twijfelen van mij toch altijd en steeds!
  Meer teevee! Morgen! 'k Kan het je alleen maar vragen.
  teevee: Elke dag een stukje...Dat willen de meeste...
 • Vansion
  leeggepaarde paardenknecht: bravo
  voor alle drie de fragmentjes : zeer gaarne gelezen

  teevee: Ik wou eerst leeggemolken schrijven!
 • rinka
  de tweede koppeling kwam tot stand! :-)
  het gaat vooruit, het leest zo tof.
  teevee: Er volgen er nog een paar...koppelingen!
 • geertje
  leeggepaarde dubbele paardenknecht

  schitterende vondst
  liefs,
  teevee: Ja ik kwam daar zo ineens OP
  toen hij er vanaf viel!
 • waterklok1
  raar maar mooi doet me een beetje denken aan een sprookje, maar ik weet niet welk.
  gewoon..?
  lot
  teevee: Ik wel! Het gaat over mijn grootvader! Dank voor fb
Er zijn 17 bezoekers online, waarvan 0 leden: .