writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De vader van mijn vader. 4

door teevee

Een paar maanden vlogen voorbij en het werd herfst. Anna deed méér dan haar best om bij Wullem en de bazin in de smaak te vallen en in de gunst te blijven. Werken kon ze als niet een en ook aan tafel liet ze zich niet onbetuigd.
Maar links en rechts werd er al over geroddeld. Met de dag werd Anna dikker en dikker. Zodanig dat men een vermoeden had van zwangerschap. Verdorie! Dan was ze met een 'pakje' naar De Crets gekomen op zoek naar een gepaste vent. En die arme, niets vermoedende en onervaren jonge knecht was daarvan de dupe. Och God! Daar moest werk van gemaakt worden. Marieke overlegde met de bazin hoe ze dat het beste aan boord konden leggen.
"Ik weet het" zei Marieke. "Zeg tegen haar dat ze mij moet helpen met de grote poets in de keuken. En dan doen wij ons een paar lange mannenbroeken aan. Dat werkt gemakkelijker! In die grote en brede sjorten van haar zien we immers niets. En als ze werkelijk in verwachting is..."
"Precies! In die broek zal het gespannen buikje haar verraden!"

Twee dagen nadien was het zo ver! Marieke en ook Anna wurmden zich in een paar werkbroeken van de baas.
"Gaat het niet?" vroeg Marieke gretig en ze hielp een handje. "Maar Anna? Wat zie ik? Is dit normaal? Maar meisje lief! Jij verwacht precies een kindje! Maar meisje toch! Dat kan toch niet van Wullem zijn? Dat is een buik van minstens een maand of zes!"
Anna zakte op een stoel en begon hartstochtelijk te wenen. En 'toevallig' was ook de bazin in de buurt en met horten en stoten kwam het hele verhaal.
"Ja...ik heb bijna zes maanden...en ik weet niet van wie...Ze hadden mij dronken gemaakt op mijn verjaardag in mei. En het schijnt... dat ze mij allemaal..."
"Allemaal??? Met hoeveel waren ze dan?"
"Ik weet het niet meer! Misschien wel zes of zeven!"
"Arm ding! En wat ga je nu met Wullem doen? Je zal het hem moeten zeggen!"
"Dan wil hij me niet meer! En ik vind het zo'n toffe jongen! Nog een beetje en wij waren getrouwd geweest!"
"Zou jij met die leugen willen trouwen? Denk jij dat Wullem nadien bij je gebleven zou zijn? Het is inderdaad een goede knul maar pas op: hij heeft ook haar op zijn tanden!"
"Moet ik nu vertrekken, bazin?"
"Luister...dat maak jij maar voor je eigen uit! Maar als Wullem je niet meer wil zal het voor jou niet gemakkelijk zijn om hem elke dag voor de voeten te moeten lopen!"
"Wullem laat me niet in de steek! Daar ken ik hem te goed voor!"
"Wees daar maar niet te zeker van! Ik denk niet dat jij die leugen kan goedpraten!"

 

feedback van andere lezers

 • knuffieke
  hmmm.. deze had ik niet zien aankomen, mooie wending
  teevee: dank voor je fb en voor de HMMMMMM
 • Das
  Oei oei! Octopussy, zegt dat ze het niet meer weet. Heeft ze zich wel behoorlijk dronken laten maken. Hey, zo gaat dat teevee. Wanneer het begint te rollen. Morgen zullen het er al negen, tien of elf geweest zijn! Vrouwen, vrouwen! Ik heb er al boeken leeg voor moeten gommen om tot een fatsoenlijk schrijfsel te kunnen komen. En toch klaag ik niet. Niet altijd, neen!
  teevee: Blijf optimist
  en sla maar op die kist!
 • rinka
  daar komt de aap al uit de mouw. je weet het sfeertje aan te houden theo!
  teevee: Er zitten nog veel meer apen achter hoek en kant.
 • geertje
  hét wordt spannend !
  liefs
  teevee: Aan alle kanten, geertje!
 • Vansion
  Goed. Die list met die broeken is wat vergezocht ...
  teevee: Is toch zo gebeurt. Vroeger droegen de vrouwen lange, wijde rokken en was er niet veel te zien.
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .