writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Creativiteit en zielenbewustzijn

door animal_dancer

Mensen moeten kansen krijgen om hun creativiteit tot stand te brengen.
Echter om deze creativiteit de vrije loop te kunnen laten gaan moeten mensen diep tot henzelf komen, een gevoel van rust en kalmte, een gelukkig gevoel, vredig.
Tot zichzelf komen is een noodzaak voor creativiteit en geestelijke evolutie, maar in onze drukke maatschappij is het niet altijd even gemakkelijk om jezelf tot uiting te brengen. En dan spelen de maatschappelijke rollen die we onszelf voorhouden ook nog een grote rol.
Klik je televisie maar aan en je ziet al naar wat voor nepheid we streven. Plastische chirurgie, plastieken valse delen in jezelf steken? De kledingmaffia en vleesindustrie, noem maar op.
Vele mensen weigeren om hier nog aan mee te doen en uiten zich liever in creativiteit en geestelijke evolutie.
Geestelijke evolutie die men doormaakt en waar ieder zijn weg gaat.
Creativiteit is ook zoiets waar ieder zijn eigen ziel in wordt gelegd. IdeeŽn ontstaan, gedachten krijgen vorm. Het is prachtig om te zien naar het werk van een kunstenaar en proberen zijn gevoel en gedachten te volgen doorheen het werk.
Het materiŽle is een prima hulpmiddel om te kijken of eigen bewustzijnsontwikkelingen vorderen en men blijft eruit leren en ondervinden. Dit gaat trouwens eveneens over bewustzijn.
Alles is bewustzijn en dan is het toch goed dat men dat zelf leert ondervinden.
Creativiteit is een prima uitlaatklep om je boze gevoelens en dergelijke te laten uitspatten in je werk. Beter dan tegen een ander persoon of levend dier.
Ieder zielenbewustzijn gaat zijn eigen weg en kruist en leert van elkaar.
Confrontaties zijn onvermijdelijk tijdens en na de kruising maar elke ziel zal leren, in de positieve, de negatieve zin, de neutrale zelfs misschien.
Menselijke evolutie is een gradatie van het zielenbewustzijn. Een gradatie die even lang als eender welke gradatie duurt naargelang de leerperiode. Aangezien tijd niet bestaat kan dit eigenlijk niet opgedeeld worden want het is een tijdsfragment.
Wanneer men in een gradatie aanwezig is, zal het zielenbewustzijn zijn gedaante aannemen en kan daar zijn eigen bewustzijnsstudie aanvatten. Ieder op zijn eigen manier. Maar creatief zijn is een goede manier om tot jezelf te komen en te herbronnen, tijd valt weg en rust is aanwezig als je opgeslorpt wordt door je eigen creatie's.

 

feedback van andere lezers

 • Das
  Ik denk dat het belangrijk is dat we eerlijk zijn. Daarom: ik had zin om m'n vinger op te steken en te vragen of ik naar het toilet mocht. Om confrontaties te vermijden. Het klinkt en het botst. Er staan in jou tekst een paar stellingen die als logisch gevolg aansluiten op het voorgaande, maar eens uit die context gehaald er ferm over zijn. Sorry, je sloeg hier een serieuze toon aan en ik werd eventjes meegesleurd.

  Is al weer over, die ernst! Zeg, wat ik je altijd al heb willen vragen! Hoe heten jou twintig kippen? 't Is maar, ik heb het zo moeilijk wanneer m'n iets bij z'n soort gaat noemen. Een dierenvriend is een vriend van de vrienden, zeg ik altijd.

  animal_dancer: Hallo Das
  bedankt om het te lezen en voor de goede tips
  Mijn diertjes noemen: Raycko en Lucky (de hondjes), Ricko, Djaro, Gismo en Itchi (de poesjes) en enkele kippen hebben naampjes zoals: Truus, Irma, Black, Yellow, Tale, moeder kip, moet voor de andere nog namen zoeken dus als je er leuke weet... :-)
  groetjes Nathalie
 • teevee
  Ik dacht al...alweer een filosoof geboren?
  Misschien gaan we eens wat anders lezen...horen,
  animal_dancer: In ieder van ons huist wel een filosoofje ;-)
 • geertje
  mooi
  creativiteit toegelicht !
  animal_dancer: Dank je voor de mooie fb. Het is een gevoel dat ik heb neergezet en blijkbaar delen anderen dit ook, leuk om te weten. ;-)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .