writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een wonderlijk moment

door animal_dancer

"Ik moet in het nu blijven, in het huidige moment! Maar die grote innerlijke liefde die ik voor je voel beheerst mijn gedachten.
Ik kan het niet laten om met jou in mijn hoofd te zitten en kan die innige blik die we deelden niet vergeten.
Het mooie gevoel dat ik vanbinnen kreeg koester ik nog steeds.
Ik hoop dat mijn ego er voor niets tussen zit want dat wil alleen maar bezitten en me uit het nu-moment trekken.
Ik wil jou niet bezitten maar wel van je gezelschap genieten. Hou ik mezelf voor de gek om te denken dat jij de ware bent? Ben jij mijn tweelingziel waar ik zo graag mijn leven mee wil delen?"
Dit zijn de woorden waaraan zij elke dag denkt en waarmee haar gevoel verbonden is.
In het gevecht dat ze strijdt met haar ego raakt ze helemaal verward.
"Wat moet ik nu geloven?" zucht zij en grijpt naar haar boeken. Boeken waarin staat geschreven hoe zij bewust kan worden. Allemaal een beetje spiritueel getint en met de hoop een betere wereld te betreden.
Zij weet dat ze slechts gelukkig kan zijn door in het huidige mompent te leven, of dat is toch wat haar boeken haar vertellen.
Dagelijks wil zij bellen naar haar geliefde zonder één woord te reppen over wat er echt in haar omgaat.
"Hallo, hoe gaat het met je" zegt ze dapper aan de lijn: "Heb je weer leuke boeken gelezen vandaag? Hoe gaat het met je vriendin?" Dapper ontwijkt ze elk signaal dat ze hem kan geven en zwijgt in alle talen over haar liefde die ze voor hem voelt.
Ze wist het al van toen ze de eerste keer bij hem binnenkwam. Een boek dat zij net had gekocht lag op zijn tafeltje. "Een leuk boek heb ik gekocht vandaag!" zegt hij enthousiast.
"Jeetje! Hij heeft dat boek ook!" denkt ze in haarzelf terwijl haar nieuwe vriend hem voorstelt aan haar.
Verward zegt ze hallo en kijkt hem onderzoekend aan. "Dit is nu mijn huisgenoot!" zegt haar nieuwe vriend.
De dagen gaan voorbij en omdat de omstandigheden het vragen ziet ze hem wekelijks op een bepaalde dag.
Het is er altijd wel leuk en ze leert er leuke mensen kennen die daar ook die bewuste weekdag altijd zijn.
Ze is regelmatig een hele tijd alleen bij hem voor de anderen daar zijn. Samen hebben ze leuke gesprekken en doen de dagdagelijkse dingen.
Op een dag terwijl ze samen afwassen gebeurt er iets wonderlijks. Ze kijken elkaar een kwartminuut diep in de ogen, als het ware verstrengeld in elkaars veld.
Het leek voor haar wel of ze zijn ziel kon zien en ze kreeg zo een warm kriebelend gevoel in haar lichaam dat ze nooit eerder had gevoeld. Ze willen elkaar kussen maar uit respect voor haar nieuwe relatie duwen ze allebei dit moment weg.
Een beetje opgeschrikt hervatten ze hun gesprek en doen verder met de afwas.
Nu zijn er twee jaren en enkele maanden verstreken en nog steeds kan ze het niet vergeten.
"Heb ik het me ingebeeld dat hij dit wonderlijke moment ook voelde?" mijmert ze.
"Is dit wonderlijke moment niet overgenomen door mijn ego om me zo terug uit het huidige moment te halen? Want dat is het enige wat het ego wil doen, me uit het nu trekken!" ze zucht eventjes heel diep en probeert weer in het nu te komen en zich te concentreren op wat is.
Maar elke keer ze weer eens aan hem denkt krijgt ze het warme, kriebelende zielsgevoel weer.
Diep vanbinnen weet ze dat als ze beiden klaar zijn met hun eigen bewustwording ze voorgoed geliefden zullen zijn. "Ik zou het ook niet anders willen," denkt ze:" dat we er beiden echt klaar voor zijn om zo een echte ware liefdesrelatie uit te diepen!" Ze lacht vredig en hoopt dat die dag er snel zal komen.
Ze weet dat ze eerst moet werken aan die betere wereld en leren om het te verwezenlijken. Ze weet dat ze alleen in het nu kan zijn. Denken en hopen naar die dag probeert ze zeker niet teveel in gedachten te brengen want dan is ze niet meer in haar zo dierbare nu. Een paradijs dat ze net heeft leren kennen.

 

feedback van andere lezers

 • Das
  Vind het uitstekend, mag ik? Ongeacht het veelvuldig 'leuk'-gebruik.
  Soms een beetje braaf, te braaf misschien? Maar hey, het is misschien net de braafte die het hem hier doet. "Ze weet dat ze alleen in het nu kan zijn." Als ze nu nog eens zou beseffen dat ze ook achter het stuur zit komt het zeker nog goed met haar.
  animal_dancer: Dank je ;-)
 • geertje
  dromen kunnen inspiratie geven....
  animal_dancer: Dat is heel juist! Maar hopelijk blijven we niet enkel in die dromen vaststeken... ;-)
 • RolandBergeys
  Een degelijk verhaal, hoor. Op sommige plekken most het wat stijl en vaart, het is wel "braaf", maar beter zo dan stijlloos willen chokeren.
  animal_dancer: Dank je ;-)
 • teevee
  Ieder mens beleefd van die wonderlijke momenten en dat is mooi om te beleven. Maar niet om je aan vast te pinnen want dan kom je vaak bedrogen uit! Beter een handvol geluk dan een vliegtuig vol illusies!
  animal_dancer: Dat is juist, maar die illusies zijn soms te mooi en dan gaan we er weer teveel in geloven spijtig genoeg. thx voor de fb.
 • kapiteinsebbos
  een schitterend, sprankelend 2007

  en vergeet me niet hé!

  dikke knuffel
  -x-
  animal_dancer: jij ook hetzelfe gewenst! Ben momenteel niet veel meer online op msn en op de site maar je hoort nog wel van me ;-)
  groetjes N. x
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .