writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Twijfel in een relatie

door animal_dancer

Waardoor er getwijfeld wordt is een kwestie van het niet voelen in de ziel of deze relatie wel of niet goed is voor jezelf.
Het is misschien tijd om jezelf ruimte te geven om te groeien en dit moet een beslissing zijn die je zeker niet mag vergeten.
Waarom en hoe ben je verzeild geraakt in deze relatie? Wat zocht je op het moment van deze relatie? Wou je de eenzaamheid verbreken of zocht je echt naar ware liefde?
En is die ware liefde niet eerst iets wat je bij jezelf moet zoeken?
Was die ware liefde er ooit al voor jezelf of bleef je die zoeken in een ander?
Allemaal vragen waarop je misschien niet zozeer een antwoord op weet te vinden en dan slaagt de twijfel toe. Wil ik dit wel? Kies ik dit of dat? Alleen of samen zijn?
Allemaal vragen die je oproept en die je zelf niet kan beantwoorden omdat het je niet lukt om diep in jezelf te kijken.
Waarom lukt dit niet? Waarom kan ik niet in mezelf het antwoord vinden op al die vragen? Wat is de juiste keuze? Wie kan me helpen bij die keuze?
Eigenlijk weet je het antwoord op deze vragen wel en ben jij de enige die jezelf kan helpen.
Het helpt niet om de antwoorden te zoeken bij anderen. Enkel jij kunt hierop een antwoord vinden, een keuze maken.
Maar welke keuze maak ik dan? Is het ego´stisch om enkel voor jezelf te kiezen? Wat is ego´sme in zo een moeilijke zaak waarin je eigenlijk met twee bent. En waarom maak je er een moeilijke zaak van? Is het niet tijd om het allemaal wat gemakkelijker te maken?
Maar gemakkelijk voor wie?
Voor mezelf? Ben ik dan niet ego´stisch? En waarom kunnen de goede kanten alles niet meer opvrolijken in deze verziekte sfeer van de relatie? Ben ik te ver gegroeid of is hij het? Is alles wat er moet geleerd worden geleerd en kan er toch verder gegaan worden samen? En dan weer die twijfel die ik voel betreffende al deze vragen en antwoorden die niet te vinden lijken. Diep in jezelf kijken is de boodschap. Wat wil jij echt? Is een relatie met een ander iets waar je behoefte aan hebt op dit moment of denk je dat enkel met jezelf de relatie moet aansterken door alleen te leren zijn en te leren loslaten?
EÚn ding is zeker, het is een reis die je maakt op zoek naar projectie. Een reis waarvan je leert wat bewustwording echt is.

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Sluit me aan bij mijn voorgangers. Filosofische gedachten vaak nadenkertjes voor anderen. Aan relaties moet gewerkt worden. Maar die klik, die hele belangrijke klik moet er van begin af zijn, anders wordt het niets.
  animal_dancer: Dat is heel juist wat je daar zegt. Dank u voot je fb :-)
 • aquaangel
  herkenbaar
  en ik heb voor mezelf gekozen destijds,
  soms komt van ruilen huilen
  houd daar ook rekening mee

  ik vind dit wel een verhaal
  een levensverhaal

  niet alle sprookjes kennen een happy end.


  ook een compliment voor de Das feedback ;)
  animal_dancer: Dank je voor de mooie fb.:-) En ja idd makkelijk is het niet.
 • Das
  Een relatie is al een colafles. Als je ze opendraait en het pppsshhhttt niet meer, zet ze dan aub niet terug in de frigo!
  Alhoewel, nu je het zegt! Aan- en afstoten; een betere onderhousbeurt kan je aan een relatie niet geven. Tja, we kunnen duizenden dingen verzinnen, misschien moet het gewoon aangevoeld worden.
  animal_dancer: Ja tegenpolen trekken elkaar aan dat is juist. En dat van die colaffles is goed gevonden en nog waar ook! Dank je voor je fb ;-)
 • kronos
  bedenkingen, vragen, gefilosofeer, niet echt een verhaal
  maar heeft zijn nut, zeer zeker !
  animal_dancer: Eigenlijk zouden ze nog een aparte rubriek mogen maken voor de filosoofkes ;-)
 • RolandBergeys
  Sluit me helemaal aan bij Kronos. Ik vind overigens dat Write History voor dergelijke bedenkingen een aparte rubriek zoui moeten maken, filosofie of zo, vooral omdat je als lezer in de eerste plaats verhalen verwacht. Al begrijp ik goed dat je dit ei ook wil leggen.
  animal_dancer: Ja zoals je zegt, ik schreef het net naar Kronos maar had jouw fb niet gelezen. ;-) En niet alle lezers lezen graag gewone verhalen, ik lees nooit verhalen, alleen op deze site ;-)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .