writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een nieuw hoofdstuk

door animal_dancer

Wat ben ik blij dat onze wegen gaan scheiden! Eindelijk mijn eigen huis, mijn eigen leven zonder jou.
Het is gewoon niet anders uit te drukken want het gaat toch niet tussen ons. Ruzie maken en discuteren voor een prul, dat is het mij niet meer waard.
De liefde die er ooit geweest is lijkt nooit bestaan te hebben. Ze is vervaagt en overschaduwt en het lijkt of de zon er nooit nog over schijnen zal.
Eigenlijk kan het mij ook niet meer zoveel schelen want je hebt me toch teveel gekwetst. Ik heb ook mijn aandeel in het geruzie, dat wil ik graag toegeven. Maar ik heb des te harder proberen te werken aan alles wat jij niet kon verdragen van mij. En achteraf bekeken vraag ik me af waarom.
Maar nu jij binnenkort weg bent ben ik blij dat ik eindelijk weer voor mezelf zal kunnen leven.
Ik ben blij dat ik je kleren niet meer zal moeten wassen en al je rommel op zal moet ruimen achter je gat! Ik ben blij dat ik het bed niet meer moet delen met jou. Blij dat je me met je scherpe tong niet meer zal kunnen kwetsten.
Soms vraag ik me af of jij wel gevoel hebt, empathie zoals ze dat noemen.
Je kan er niet aan doen maar volgens mij heb je dat niet en dat maakt de pijn enigszins wel wat draaglijker. Hoewel ik het erg vind voor je dat jij geen gevoel lijkt te hebben. Wat zal er van je worden zolang je dit niet probeert te ontwikkelen?
Ik hoop voor jou dat je iemand leert kennen die je gevoel zal kunnen aanraken, want blijkbaar was ik niet degene die dat kon.
Ergens heb ik nog wel liefde voor je in mij maar ik kan niet anders dan die te vergeten en blij te zijn dat het voorbij is tussen ons.
Ik wil zeker niet de schuld bij jou leggen maar ik weet van mezelf dat ik wel echt mijn best heb gedaan. Dat weet ik heel zeker wat jij ook moge beweren.
Ik zal proberen alles wat ik fout gedaan heb te onthouden zodat ik het in een nieuwe relatie zeker nooit meer zal doen. Maar ik zal jouw fouten zeker ook niet vergeten zodat ik kan vergelijken in een nieuwe relatie en zeker weet dat het goed of niet goed is. Wat goed of slecht ook moge wezen.
In elk geval ik ben blij, ja zelfs dolgelukkig dat ik een nieuw hoofdtuk zal beginnen en alles op mijn manier mag doen.
Niemand die nog tegen mij zal zagen over wat ik wel of niet mag en vrij zal ik zijn waar ik ga en waar ik sta.
Mijn spulletjes zullen staan waar ik ze zetten wil en mijn vuil zal het mijne zijn en niet het jouwe.
Mijn properheid zal terug naar boven komen en netheid en orde zullen weer zegevieren.
Ik kan niet wachten op de dag dat jij vertrekt! Een nieuw hoofdstuk zal zich aandienen en mij leiden op mijn verdere weg. En wat jou betreft hoop ik uit de grond van mijn hart dat het je goed zal gaan! En dat je bereiken mag wat je wensen wilt!

 

feedback van andere lezers

 • kapiteinsebbos
  ik wens je veel succes met je nieuw hoofdstuk!
  laat de dieren om je heen maar eens goed knuffelen!

  knuf,
  -x-
  animal_dancer: Dank je ;-)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .