writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De kracht van woorden

door animal_dancer

Woorden zijn zo immens krachtig. Velen beseffen het niet omdat het woord zo gewoon is. Het is een dagelijkse bezigheid woorden te prevelen, zingen, roepen, fluisteren...
Waarom zijn woorden zo krachtig? Zeg een paar uur tegen jezelf dat je jezelf ellendig voelt en je zal je ook zo voelen. Zeg dezelfde tijd dat je gelukkig bent en je wordt gelukkiger.
Woorden scheppen wat je denkt en zegt. Het is raar om te geloven maar eens je erop begint te letten merk je ook dat het zo is.
Ik ben er mezelf op beginnen toeleggen om te letten op wat ik zeg en denk. Mijn ervaring is verwonderlijk. Alles wat ik gedurende lang tijd bleef zeggen gebeurde ook. Ik begon mijn relatie slechter te vinden en sprak tegen mezelf: "niet lang meer voor ik alleen woon als het zo blijft duren".
Raar maar waar, nu woon ik alleen.
Een ander voorbeeldje. Ik voel me al een tijdje redelijk depressief maar zeg constant tegen mezelf:"ik ben gelukkig". Ik begin me ook beter te voelen. Gelukkig maar!
Dat je met woorden je realiteit kan scheppen is iets wat ik uit mijn spirituele boeken heb gehaald. Maar eens ik er op begon te letten, dan pas begon ik het te geloven. Als ik een slechte gedachte heb in woorden of beelden dan laat ik die voorbij gaan en probeer er niet meer aan te denken door positieve beelden en woorden op te roepen. Het probleem is dat angst een lastige partner in het medescheppen is. Mijn gedacht is dus dat ik de negatieve gedachten en dergelijke heel snel moet omzetten in positieve. En liefs in minstens het viervoud om zeker te zijn. Misschien is het tweevoud al genoeg, wie weet...
En ding is zeker, er moet een soort vertrouwen ontstaan. Angst zal dan verdwijnen en je zal scheppen met woorden dat wat je echt nodig hebt. De intentie moet wel goed zijn.
Het is zo prachtig wat het universum ons schenkt. We moeten er alleen maar in vertrouwen en dan zullen we zeker geloven. Zeg deze woordjes maar elke dag luidop en kijk wat er gebeurt ;-)
**Ik ben gelukkig en ben het waard om er te zijn.**
Als je nog betere woorden weet zeg die dan maar, hoe positiever en beter passend bij jou des te beter!

{Ik weet dat mijn "verhalen" nooit echte "verhalen" zijn. Ik schrijf gewoon liever over echte dingen of dingen die me nauw aan het hart liggen. Filosofie en levenbeschouwing zou misschien een leuke rubriek zijn om zulke tekstjes te schrijven...
In elk geval ben ik blij dat ik mijn schrijfseltjes toch al kwijt kan bij "verhalen" en ben ook blij dat ze gelezen worden en mss toegepast, wie weet... ;-) }

 

feedback van andere lezers

 • dichtduvel
  Sedert Hare Krishna tel ik niet meer.
  In ernst, als je er zo diep over nadenkt, vergeet je misschien wel te leven.
  Ik heb ook veel boeken over spiritualiteit gelezen, maar elk boek moet nederig blijven (ons niet overheersen) en eerst eens als steun onder b.v. de wankele tafel dienen. Humor helpt ook hoor !

  animal_dancer: Ja dat is heel juist wat je daar zegt. Maar in depressieve momenten heb ik die boeken echt zo hard nodig! Lees dan wel nooit n echt helemaal direct uit want zit dan weer vast in verschillende boeken tegelijk...zoekend buiten mezelf mss?
  Maar ik wou soms echt dat alles zo was zoals ze schrijven! Een wereld vol liefde en geluk voor iedereen! Ben mss te naef zeker?
  En zoals je schrijft, te diep over nadenken, das mss wel waar. Maar waar zit die off-knop? ;-) Dank je voor je leerrijke fb :-)
 • Ghislaine
  Geef mij maar een stevige borrel na een rotdag, helpt ook.
  animal_dancer: Het probleem is dat ik niet drink ;-)
  thx voor je fb :-)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .