writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Waarom tijd mij ongelukkig maakt

door animal_dancer

Onze gejaagde en gestresste maatschappij. Ik ben best gelukkig in mijn eigen wereldje. Ik werk momenteel niet want in onze stressmaatschappij word ik depressief. Ik ben dus rustig thuis en hou me bezig met te genezen allereerts en rustig mijn ding te doen voor de rest. Ik verzorg mijn dieren, en dat zijn er redelijk veel. Mijn 4 katten, 2 honden, 21 kippen, 1 konijntje en een duif. Dankzij de dieren lig ik niet een hele dag in bed want zij moeten eten en drinken hebben.
Ik zou het nu zeker niet aankunnen om te moeten gaan werken. Elke dag opstaan, mezelf haasten om op tijd te komen, boterhammen smeren, gejaagd en alles terug op tijd. Nee, het zou echt niet gaan. En dan een hele dag weg van huis zijn, de enige plek waar ik me goed en veilig voel.
Je moet me ook niet vragen om ergens iets te gaan drinken of zo want dat zegt me ook al helemaal niets. Mezelf helemaal moeten optutten en genoeg geld bij hebben om op te doen... neen niks voor mij. Geef mij maar een goede loszittende trainingsbroek met daaronder een paar sandalen, met of zonder sokken, naargelang het weer, een floddertrui en rekje in mijn lange haren.
Nog een probleem als ik zo gekleed ben... waarom mag dat niet? Mensen kijken mij aan in de winkel alsof ze een buitenaards wezen hebben gezien. Ik voel me soms een schooier door de doordringende en vragende blikken. En ik ben er geen, ik wil gewoon maar op mijn gemak zijn, dat is alles. Mensen lopen me omver in de winkel want met mijn kledingsstijl dwing ik niet genoeg respect af...
Maar je moet hen zelf eens bekijken. Gejaagd door de tijd, kijkend op hun klokken, lopend en voorbijstekend aan de kassa.
Een gestressed leven in de maatschappij gejaagd op tijd. Dat is de reden dat ik niet kan leven in onze maatschappij. Altijd maar klokken en kijken hoe laat het is?! Waar zijn ze toch mee bezig. Ik doe daar nooit meer aan mee want daardoor ben ik depressief en ongelukkig geworden. Geef mij maar mijn eigen kalme wereldje zonder stress en zonder al die tijd en klokken! Geluk zit voor mij in de kleine dingen en die vind ik niet op mijn klok!

 

feedback van andere lezers

 • kapiteinsebbos
  mooi verhaal!
  neem je tijd, gebruik ze en ze niet om :-)
 • dichtduvel
  't Zijn zotten die werken ...
  Kom rustig tot jezelf
  animal_dancer: Dat is de bedoeling en hopelijk zal ik zo te weten komen waarmee ik mijn centjes wil verdienen. Alleszins geen 9to5-jobke want ik wil vrij zijn. Dat is ook een beetje het probleem als je gaat werken MOET je die uren uitdoen en werken als een gek, dat is geen vrijheid...dat is een slechte illusie ;-) Hopelijk kan ik mijn illusie creren! :-)
  Dank je voor je fb :-)
 • roggemanj
  Ik hoor een "natuurmensje" schrijven wat ze voelt, en geloof me als ik je zeg dat ik weet wat je wil duidelijk maken. Ikzelf zou ook veel liever vanuit mijn schelp blijven toekijken op die gekke massa, de grotemensenwereld zoals ik ze noem, maar jammer genoeg moeten er centjes op tafel komen en moet er dus gewerkt worden tot spijt van velen..
  Groetjes, johan enne...kop op !!
  animal_dancer: Idd er moet gewerkt worden... maar soms gaat dat gewoon niet meer dat zelfs de dokter het ziet...
  Dank je voor je mooie fb Johan :-) En ikprobeer dat kopje zeker op te houden ;-)
  Liefs Nathalie
 • Mark_Vandis
  Is er wel nog sprake van een maatschappij de dag van vandaag? Betwijfel het, je hoort vaak dat de mens vrij is...probeer maar eens vrij te zijn, dan wordt je meteen uitgesloten en zoals je het zegt;' bekeken als een buitenaardse...'
  Ben ook iemand van dat slag, vrijheid in het doen en laten, maar uiteindelijk is het toch allemaal al beslist door de heren van hogerhand...bekijk de komende verkiezingen maar!!

  Groetjes Mark

  animal_dancer: Ja dat is juist wat je daar zegt. Bwa die verkiezingen... toch weer gek dat overal de straten weer opengebroken liggen... richten we een vrijheidspartij op?
  Dank je voor je fb :-)
  Groetjes Nathalie
 • Ghislaine
  Een tip waar je mee doet wat je wenst:
  Er is nog wat slijpwerk nodig.
  Cijfers in tekst liever geschreven.
  Na een punt herbeginnen met een hoofdletter.
  animal_dancer: Ja dat zijn geen slechte tips, maar als je het ei kwijt wil en je begint naarstig te schrijven... Maar ik ga er op letten hoor ;-)
 • fille_de_toi
  sterk hoor en zo herkenbaar,
  een eigen wereldje zonder al de drukte
  lijkt me zalig
  hou de moed er in
  groet
  fille
  animal_dancer: Dank je voor de mooie fb :-)
  Liefs Nathalie
 • waterklok1
  zlig!
  lot

  animal_dancer: Thx! :-)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .