writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Avonturen in het kippenhok

door animal_dancer

Vandaag laat opgestaan. Een beetje boos op mezelf... maar het zo zalig in bed. Toch was het schandalig laat want de middagzon draaide zich naar 16u. Ik schaam me.
Dus redelijk laat aan mijn dagje begonnen zet ik mezelf in gang. Dagelijkse routine, beestjes verzorgen en wat rondlummelen. Eigenlijk lekker zalig genieten van het leven. Hoewel het niet altijd zo aanvoelt heb ik niet meer nodig om gelukkig te zijn. Of misschien een nieuwe auto...
Ik ben al enkel dagen bezig geweest met mijn kippenhok te verstevigen voor mijn konijn en mijn duif.
Het konijntje kan door de grote mazen van de bestaande draad en dat is gevaarlijk. Ik heb een grote hond die een beetje zot van staat van die kleine springende beestjes. Hij is niet kwaadaardig maar wel een beetje te sterk om ermee te spelen.
Dus de oplossing was kleine fijne draad met kleine hokjes van een centimeter.
In het begin keek ik een beetje op tegen het werkje, maar eigenlijk heb ik me er goed mee geamuseerd de afgelopen dagen.
Na toch even wat wakker te worden vandaag na mijn "vroeg opstaan", ben ik verder gaan werken aan mijn draad in het kippenhok.
Eigenlijk heb ik me rot gelachen met die kippen. Ik zit op de grond op een stuk isolatie, omdat mijn poep dan wat zachter zit. Het is zo grappig om die kippen rondom mij bezig te zien. Ze zijn zo geïnteresseerd in hetgeen waarmee ik bezig ben. Het is onbeschrijflijk. Dan krabben ze wat grond weg en vliegt het op mij of op mijn werkgerief. Ik vond één van de dagen mijn kniptang zelfs niet meer terug terwijl ze voor mij lag, alleen lag ze vol met opgespatte grond van hun gekras naar wormen en ander beestjes.
En toch gek dat ze dan persé bij mij graven achter beestjes terwijl ze nog tientallen vierkante meters hebben rondom ons.
En hoe ze me bekijken na een paar uurtjes in dat hok... Het is zo raar maar ik heb echt een goede band met hen. Ze zijn mijn kipjes en ik zie ze graag. En misschien weten ze wel dat ik vegetariër ben... Neen, ze zijn gewoon schattig. En dan zijn er mensen die zeggen: "Het zijn maar kippen en lekker voor in de kasserol, heb je er niet eentje voor mij?" Ze beseffen niet dat zo een diertje toch ook een levend wezentje is. Je moet zelf maar eens een kip observeren en er een band mee proberen te kweken. Je eet er ook niet van! Wat ik niet snap is dat mensen zeggen dat ze graag dieren zien maar dan eten ze hen 's avonds op... begrijp het echt niet!
Maar ben serieus aan het afwijken...
Het was echt leuk om bezig te zijn in mijn tuintje en te banden met mijn kipjes. Het zijn fantastische diertjes! Wie ook kippen heeft zal dit wel kunnen bevestigen, tenzij ze daar zitten te wachten op de kasserol...
Achteraf bekeken begrijp ik weer iets beter waarom het zo leuk is die kleine dingen te waarderen.
Ik ben lekker in het nu, heb geen moment gedacht aan mijn depressie en heb weer een groot werk gedaan. Werken aan mijn plekje noem ik dat. Het lijkt wel of dit huisje met de omliggende grond magisch is voor mij. Ik kruip uit een dal waar ik daarvoor nooit uitraakte.

 

feedback van andere lezers

 • dichtduvel
  Heel merkwaardige tekst. Met plezier gelezen ! Jef
  animal_dancer: Dank je :-)
  Liefs Nathalie
 • Mark_Vandis
  Ik heb zoiets met m'n konijntje, dat trouwens vrij rondloopt bij me thuis EN zindelijk is. Het observeren van , voor sommige mensen, een maaltijd, kan inderdaad plezant zijn...de simpele dingen in het leven, de natuur...TOPPIE :-)
  Groetjes Mark
  animal_dancer: Super dat konijntje van je! Heb dat nogal gehoord over konijnen. Net katten ;-)
  Spijtig genoeg dat vele mensen dieren nog als een maaltijd bekijken. Ze zien volgens mij het wezentje vanbinnen niet.
  Dank je voor je fb :-)
  liefs Nathalie
 • Ghislaine
  Je hoofdpersonage moet nog jong zijn of wel op pensioen. Zoveel tijd om gewoon thuis te genieten. Prima het genieten verwoordt.
  animal_dancer: Thx :-)
 • duivelstrikje
  "Een beetje boos op mezelf... maar het zo zalig in bed."
  zou er ergens een "was" tussen moeten staan?
  En ik begrijp niet goed wat je bedoeld met aventuren (titel),
  ik heb het eens in de woordenboek opgezocht en vond dat woord niet, zou het misschien niet aDventuur moeten zijn? Ik weet het niet goed je doet ermee wat je wens want het is jouw verhaal en ik vind het een leuk verhaal. Met plezier gelezen.
  liefs, fien
  animal_dancer: De titel was een typfoutje, Het moest avonturen zijn. Kijk ook niet altijd na op foutjes, wat ik beter wel zou doen...
  dank je voor het lezen ;-)
  Liefs Nathalie
 • zwartkopje
  leuk en beeldend verhaal. Ik zie je daar al zitten in het kippenhok. Toch een p
  animal_dancer: Je zou lachen denk ik als je me daar zag zitten... ;-)
  Liefs Nathalie
 • waterklok1
  mooie tekst, na een paar foutjes na..
  maar het zo zalig in bed waar blijft de was?
  het is zo grappig om de kippen rondom mij te zien doen...?
  Wat te zien doen?
  wijs verhaal, een beeld van jou op je gat met een stuk isolatie eronder deed me lachen...
  lot
  nog véél plezier

  animal_dancer: Leuk dat je het grappig vond ;-)
  Liefs Nathalie
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .