writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het poppetje

door Hoeselaar

Hé, he, het was een drukke dag geweest. Moeder keek nog eens naar de puinhoop die de kleine bezoekers hadden achtergelaten. Ook de vele cadeautjes lagen nog in het rond. Ze zou ze morgen wel opruimen, nu had ze daar helemaal geen zin meer in. Nu had ze even tijd voor zichzelf en haar man. Gapend liep ze naar de keuken toe en zag toevallig een geschenkje liggen dat ze niet bij een van de jonge bezoekers plaatsen kon. Het was een heel apart rood aangekleed poppetje met een uitdagende blik in haar ogen.
Moet je toch eens zien zei ze tegen haar man, van wie zou dit mooi geschenkje wel zijn? Welk van de kinderen zou dit meegebracht hebben, weet jij dat nog? haar man schudde met het hoofd maar zei verder niets. Ze nam een papiertje en pen uit het kastje dat langs de zetel stond en begon de namen van de kinderen op te schrijven. Dit geschenk bleef over en ze dacht dat het geen cadeautje was maar een speelgoedje van een van de kleine gasten. Ze zou morgen alle ouders bellen maar nu al die beertjes popetjes en ander speelgoed opruimen.
Moeder haalde een wasmand binnen en legde alle speelgoed er in bracht dit naar de slaapkamer van haar schattebout. Deze sliep als een roos ook al stormde het buiten zo hard en zwiepten de takken tegen de ramen aan. Ze plaatste alles wat op dieren en poppetjes leek boven op een schap dat over het bed gemonteerd was. Als laatste het onbekende om het gemakkelijker terug te vinden mocht er een iemand dit missen.
Midden in de nacht werd Marieke wakker en huilde verschrikkelijk hard. Moeder stond op en nam haar engeltje zoals ze haar liefdevol noemde mee naar haar kamer. De volgende morgen een zondag maakte zij de bedden op ook dat van haar kleine en bemerkte dat het vreemde poppetje onder het hoofdkussen lag. Verschrikt riep ze op haar man en vroeg of hij nog op de kleine kamer was geweest
hij antwoorde met nee

 

feedback van andere lezers

 • ERWEE
  Raar stukje waarbij er aan een paar verschillende plots kan gedacht worden. Maar wel eens nagaan wat hoofdletters en leestekens betreft.
  Hoeselaar: Die goede raad ga ik opvolgen, alhoewel ik al veel gelezen heb zelf van toonaangevende schrijver met daarin ligio taalfouten.
  Bedankt dat je me las

  wilhelm
 • denspowells
  Die Hoofdletters en leestekens moeten inderdaad zorgvuldig nagekeken worden, normaal.
  Ik vind het ook een raar verhaaltje, omdat je wil laten uitschijnen (denk ik) dat het poppetje er op eigen krachten is geraakt, al kan dat kind het daar ook gelegd hebben, nu. Misschien wat meer uitgebreid schrijven.


  Hoeselaar: Néé. Juist niet. De lezer mag het zelf invullen zonder dat daar een inspraak mogelijk is.
  Bedankt om dit verhaaltje te lezen

  wilhelm
 • gono
  Eerst ging ze morgen alles opruimen, want ze ging even tijd maken voor haar man.Haar man zegt evenwel geen gebenedijdt woord!
  Volgens mij is dat daar geen goed huwelijk?
  Het was een duvelspoppetje: een kleine Chucky.............

  Hoeselaar: Ik laat aan de lezer over hoe hij het naar het einde toe interpreteert
  Dit verhaal gaat niet over een huwelijk en dus ook niet over de verstandhouding
  Bedankt dat je me las

  wilhelm
 • Ghislaine
  Prima. Een tip waar je mee doe wat je wenst:
  Geef dit stuk dialogen, wat het levendiger maakt.
  Wie van de kinderen....... Niet welk van de kinderen.
  Hoeselaar: Oke, bedankt voor de tip, leuk dat je me de weg wijst naar beter
 • verf
  mistic
  Hoeselaar: Dat was ook de bedoeling dat het mystisch overkomt
 • tati
  Geheimzinnig verhaaltje en als ik het dan toch zelf mag afmaken, krijgt het geen luguber karakter hoor... eerder een sprookjesachtige wending, anders slapen we vannacht niet...
  Leuk verhaaltje :o)
  Hoeselaar: Leuk dat je me bezocht

  Wilhelm
 • wereldwandelaar
  Doet mij denken aan mijn neefje's 4de verjaardag in 2008. Hij is dan ook jarig op 1 November. Dan gebeurt er altijd wel iets vreemds.
  Hoeselaar: Dank je wel voor jouw bezoekje aan het poppetje

  Willy
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .