writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Lezing: Het pad van Gezondheid (voor kannibalen)

door zwartkopje

Waarde kannibaalgenoten,

De reden waarom ik jullie hier vandaag bijeengeroepen heb, is omdat ik jullie wil bedanken voor de niet aflatende inzet om mij op het gezonde spoor te brengen. De weg van junk food te verlaten en me volledig op het gezonde pad te wagen.

Wel, waarde kannibaalgenoten,
Ik denk dat jullie inzet, jullie medische raadgevingen zoals ondervoeding, voedingstabellen, vitaminen en mineralen en de harde confrontaties 'kijk hoe je bezig bent!' eindelijk vruchten afgeworpen hebben.

Verwacht nu niet meteen het neusje van de zalm. Ik sta nog niet achter kookpotten en gasfornuizen en mijn diepvries zit niet boordevol gespierde ledematen of vegetarische magen.
N, in die fase van 'heerlijk koken voor jezelf en anderen' ben ik nog niet beland.

Vrees echter niet, waarde kannibalen,
ik bevind me heus wel op de gezonde weg. Ik doe nu - als een bewuste kannibaal - mijn inkopen bij 'de Gebroeders Julienne', de betere traiteur van de stad. Hij is bekend en geerd voor zijn mooi, op bedjes van groene sla, gepresenteerde gemarineerde lichaamsdelen. Maar niet alleen de lichaamsdelen steken mijn ogen uit, ook laat ik me de 'melkborsten van pas bevallen moeders' welgevallen en de porties 'suikertantes slagroombuiken' zijn eveneens niet te versmaden. Met andere woorden, de Gebroeders Julienne hebben alles in huis om van de maaltijden een waar eetfestijn te maken.
En dat, lieve vrienden, was toch wat jullie me allemaal trachtten bij te brengen!

Jullie denken wellicht:' wat zal dit een hoop geld kosten?' en ik kan jullie geen ongelijk geven maar herinneren jullie nog de hopen geld die ik enkele maanden geleden spendeerde aan de in blik 'gesmolten oude versuikerde tantes met vanille en kleurstoffen' of de Witte Produkten 'snelkokende Italiaanse mama's met passionele gebroken harten in bloedstollende saus'.
Jaren vrat ik dat soort junk food en zie wat het me opgeleverd heeft: ondervoeding n overgewicht

Laat ik dan maar wat meer geld spenderen aan gezonde en degelijk gevitamineerde voeding zoals een mannelijke bodybuilders-bil, of een puberale anorectische ribbenkast, als je van vetloos en mager vlees houdt. Of een vegetarische vrouwenmaag, perfect combineerbaar met een vrouwelijke en/of mannelijke Montignac-buik. Keuze te over dus bij de Gebroeders Julienne.

Maar niet alleen de grote keuze in verse lichamen spreken me aan, ook ben ik zelf zeer tevreden over de persoonlijke bediening.
Je krijgt immers alle relevante informatie over het gekozen lichaamsdeel : wie het lichaamsdeel al dan niet bewust heeft afgestaan; de leeftijd n levenswijze van de persoon in kwestie; welk rusthuis of ziekenhuis de lichamen geleverd heeft; eventuele ziekten, wonden of medicatiegebruik.
Kortom, alle informatie die het me mogelijk maken om gezond en verantwoord te eten.

En dat, waarde kannibaalgenoten, is toch de bouwsteen van een mooi en gezond leven.

Mag ik jullie ter afronding van deze bijeenkomst een glaasje heerlijk vers geperste rode bloedcellenwijn aanbieden of verkiezen jullie liever een glaasje wittebloedcellenwijn? Het is een vrij jong wijntje, zoals jullie kunnen proeven: amper 20 jaar!
Te jong om nu al te drinken, denken jullie?
Maar geloof me vrij, de wijnen smaken het best als ze jong gedronken worden.
Voor de genteresseerden: deze wijnen worden gebotteld in het Universitair ziekenhuis Antwerpen, sectie Inwendige bloedingen. Je kan de flessen rechtstreeks aan de receptie verkrijgen. Ze worden verkocht in 75 cl en 1 liter flessen.

Op jullie en mijn gezondheid!

 

feedback van andere lezers

 • gono
  Heb er wweeral eens van genoten!
  zwartkopje: dank je Gono

  gr.

  witvoetje, hihi!
 • Draakje
  Schitterend!
  zwartkopje: Dank je Draakje.

  gr.

  zwartkopje
 • Ghislaine
  Prima
  zwartkopje: Dank je Ghislaine

  gr.

  zwartkopje
 • RolandBergeys
  Heel knap!
  zwartkopje: Wow... dank je voor je leuke feedback

  gr.

  zwartkopje
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .