writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

tragikomedie

door animal_dancer

Kijken naar het nieuws, wat een belevenis eigenlijk? Het is zo saai dat je ervan in slaap valt. Of gewoon verwarrend als je hoort waarover de politiekers praten. Zo overtuigend en met vastberaden passie voor hun doel. Met goed gestructureerde zinnen en geloofwaardig gelaat. Waarover hebben ze het eigenlijk? Zouden ze echt vooruitgang willen of enkel het hoge loon?
Wat hebben we zo nog in ons nieuws? Ja, natuurlijk… onze oorlogen die draaien rond geld en macht. Oorlogen waarvan duizenden onschuldige burgers, die zelf niet eens een centje hebben, het slachtoffer van worden. Tja, de beurs zal er wel goed bij varen zeker hé. Al die multinationals die ons overstelpen met hun goederen en diensten tegen een zacht prijsje. Zo een mooi aanbod kunnen we toch niet laten voorbij gaan zeker hé! Zeker niet als we weten dat ze hun grondstoffen tegen een prikje verkrijgen in een derdewereldland.
Het zou enorm spijtig zijn voor de anorexia fotomodellen, welke de perfecte vrouw zouden moeten illustreren. Want zonder hen geen reclame voor de dure consumptieproducten die het milieu enorm schaden en in geheime labo's op onschuldige dieren getest worden.
Dan wil ik zeker nog niet beginnen over Bush. Die man wil alleen maar de olie en kijk niet naar een kinderlijkje meer of minder. Hij is zelfs zo een goede president voor zijn trouwe onwetende vrijheidsstrijdende bevolking dat het hem zelfs lukt om die sukkelaars te overtuigen hun kinderen naar oorlogsgebied te sturen. En vooral dan kinderen uit de wat lagere bevolkingsklasse. Hij heeft zelfs vriendjes in Europa. Iemand Blair gezien? Ah nee hij is nu niet in het Verenigd Koninkrijk, die is een spelletje schaak aan het spelen met Bush. De winnaar mag dan kiezen waar de ongevonden massavernietigingswapens zich ditmaal bevinden. Altijd een handig wapen om de niet wetende bevolking bang te kunnen maken. Angst is immers een goed werktuig om die brave lieden te kunnen blijven spioneren. Iedereen is een potentiële terrorist.
Wat raar toch dat het vrijheidsbeeld niet aangevallen is op 11 september 2001. De Amerikaanse trots waarmee men iedereen welkom heet. Zou het toeval zijn dat de beurs zich bevond in één van de towers? World Trade Center; hmmmm… eventjes denken…
Ach ja, de oorlog tegen het terrorisme is nu wel een feit. Oorlog bestrijden met oorlog zal zeker wel vrede brengen. Sorry, ben ik sarcastisch? Oké genoeg sarcasme over deze uitmelkingen van onze wereld.
Ik heb waarschijnlijk een beetje teveel televisie gekeken deze week.
Anders was ik nooit van dit alles op de hoogte geweest…
Laat mij dan maar lekker naïef zijn en me bezig houden met mijn gidsen en engelen, geloven in het hiernamaals en in wonderen. Beter dan in deze tragikomedie, die men de maatschappij noemt, te leven.

 

feedback van andere lezers

 • RolandBergeys
  Vind dit wel een beetje een klaagzang, hoor. We leven nu eenmaal in een maatschappij die aan bepaalde normen en regels moet beantwoorden. Die laatste worden tegenwoordig heel erg met de voeten getreden, actie baart reactie, wie bepaalt wat goed is, wat slecht, wie wat kan en mag? Het is normaal dat over die dingen gepraat en gefilosofeerd wordt. De nieuwslezers krijgen als instructie mee dat hun tekst op het niveau van een twaalfjarige moet opgesteld worden (naar het schijnt de gemiddelde norm van de kijker). Wat ooit een medium was om het niveau van de burger op te krikken, is nu een werktuig dat de verkleutering in de hand werkt. Zelf hebben we vanwege verhuis nu al maanden geen televisie en eerlijk gezegd: we missen een en ander absoluut niet - behalve het nieuws dan. Ondanks alles ben ik een fan van de nieuwsdienst en van programma's zoals Panorama. Wat in de wereld grbeurt is soms verschrikkelijk, maar we leven er nu eenmaal in, en kunnen moeilijk feiten negeren, ontvluchten of niet onder ogen willen zien. Een uitlaatklep is evenwel creativiteit -zoals schrijven. Fictie. Non-fictie. Over jezelf. Over de wereld om zo te zeggen, het maakt een cirkel een beetje ronder.
  animal_dancer: Voor mij is de maatschappij de grootste sekte die er bestaat en ik doe daar niet aan mee. Ik schrijf, dicht, schilder en teken. Ik doe aan ruilhandel en leef redelijk gelukkig. Spijtig genoeg kunt ge ni anders dan mee te moeten draaien in de maatschappij... Of deze maatschappij, want als er een ander alternatief is dan doe ik zeker mee :-)
 • verf
  u lijkt wel een tv nieuwsbericht

  animal_dancer: ;-)
  thx :-)
 • dichtduvel
  Het hoeft inderdaad niet allemaal uit de duim gezogen te zijn wat hier verschijnt. Ook ik heb van de politiek de buik reeds lang vol.
  Jef
  animal_dancer: thx :-)
 • Ghislaine
  Balen van politiek getuigd van weinig realisme. Al je stellingen daar gelaten - jij leeft ook en liefst op zo'n goedkoop mogelijke manier. Dat zou niet mogelijk zijn zonder dat de politiek ook eens dingen moet doen om dat te realiseren. Denk dan maar aan je trouwring. Die zou ongeveer acht keer zo duur geweest zijn, zonder dat jij dan een inkomen had. Dus.........onbetaalbaar.
  Oorlog is een economisch gegeven. Amerika een oorlogsmachine waarop ze haar economie bouwde. Definitie van terrorisme: hou je rijke vrienden te vriend in economisch schijnbaar arme landen.
  animal_dancer: thx
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .