writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Wielertoerist dot com

door ERWEE

Een goed jaar is 't geweest. Een héél goed jaar. Als ik weg kan met mijn fiets, dan zit ik goed. Heb van 't jaar op de kop af 3141 km gefietst over 69 ritten. Zelf uitgezochte parcours. Aan de pc op ons forum Wielertoerist dot com. 69 ritten - - - nu ben ik aan rusten toe. Zitvlakproblemen.

3141 kilometer op mijn tweedehands Specialized S-Works Tarmac Sl koersfiets (maat 58). Afgemonteerd met Campagnolo record carbon - easton vista SL wielen en stuur, zadel- en stuurpen in FSA onderdelen. Pas op mensen, meestal rij ik alleen. Maar een paar maanden geleden had ik een Duitser als compagnon. Puur toeval. Der Willi. We zaten samen op een terraske, beetje uitblazen bij een paar colaatjes en het gesprek ging natuurlijk al vlug over de gezamelijke hobby en dan vraagt der Willi:"Kent gij het verschil tussen een vrouw en een fiets?" In 't Duits natuurlijk.
Ik antwoord:"Nein, mein Freund." "Ha, zegt der Willi, een fiets vraagt niemals waar du naartoe fahrst."
We reden verder, ik begon maar zelf met het kopwerk te doen. Vroeg mij na 5 km af of der Willi nog aan mijn wiel zat. Ik riep over mijn schouder:"Awel, koende nog?" Dat wilde hij niet geweten hebben. Onmiddellijk nam hij over. Ik dacht nog:'Lang ga ik dat niet volhouden." Maar het liep allemaal beter dan ik verwachtte. Nog eens 5 km verder zijn we nog even gestopt. We hebben elkaar aan dat kruispunt vriendelijk de hand geschud, der Willi moest terug de Duitse grens over. Ik moet zeggen: halverwege de jaren veertig moet dat toch veeeeeeeeel rapper zijn gegaan. Enfin soit.

Natuurlijk rij ik meestal langs de Vlaamse wegen. Af en toe steek ik ook de grens met Nederland wel eens over. Rij ik op een dag langs een uitgezocht parcours in Noord-Brabant en zie elke tweehonderd meter dezelfde affiche hangen. Ik denk:'Wat is dat? Bij de volgende affiche ga ik toch eens afstappen om dat te lezen.' Na een paar honderd meter, ik trek mijn remmen dicht, en lees:

GEZOCHT!!!
Een enthousiaste en levenslustige vrouw met perfecte
reputatie en de moederlijke drang om snel een gezin te
vormen, die intens kan genieten van een dagelijkse
dosis klassieke muziek en van een potje schaken, om de
beurt bij mij thuis of in het park. Conclusie: Ik wil
samen met jou de bijbel bestuderen en dus absoluut niet
zo'n goddeloos en op sex belust Pamela Anderson-type!

In een iets kleiner lettertype, onderaan de annonce, lees ik nog:
En nou serieus: lees alleen de regels 1,3,5 & 7
En ik begin opnieuw, en wat lees ik:

GEZOCHT
Een enthousiaste en levenslustige vrouw met perfecte
vormen, die intens kan genieten van een dagelijkse
beurt bij mij thuis of in het park. Conclusie: Ik wil
zo'n goddeloos en op seks belust Pamela Anderson-type!
Enfin soit.

Politieagenten per fiets komt ge natuurlijk ook al eens tegen op zo'n ritten. Doet er mij een tijdje geleden, ergens tussen Geel en Mol, zo'n duo afstappen. Ik bekijk die gasten en zeg:"Jullie hebben toch minstens 45 moeten rijden om mij bij te halen." Zegt een van die mannen:"Ge hebt hier 40 gereden in een zone 30." "Dat klopt, zeg ik. Van mijn vrouw mag ik gaan rijden zo dikwijls ik maar wil, maar ik moet altijd op tijd thuis zijn." Zegt zijn collega:"We gaan 'm nu een waarschuwing geven, en dan is 't goed." "OK, zegt de eerste. Die begint te schrijven en geeft mij een dubbel mee van dat PV. Thuis leg ik de situatie uit, maar direct zie ik die van ons rood aanlopen. "Jamaar schat, zei ik nog, ik wilde die andere zeventien gasten persé naar huis rijden."

Anecdotes genoeg.
Op ons forum Wielertoerist dot com staat er een post van de Fuego. Hij heeft een poll gemaakt met de vraag: Hoe zit dat met de combinatie van fietsen en roken? Ik klik de tool 'NIET' aan. In de topic zelf schrijf ik dat ik jarenlang serieus gerookt heb. Altijd kleine sigaartjes van hetzelfde merk. En elke dag zeker vijftien stuks. Dat ik sinds een dik jaar beginnen fietsen ben en zodoende begon te merken dat die combinatie niet samenging. En ik eindig met:'Ben dus definitief gestopt.'
Komt er iets later op de dag een reply van een Oost-Vlaming, de Berten, uit Watervliet:'Met fietsen???'

Half juli, snikheet. Weten jullie het nog mensen? Ik ben op weg naar Sint-Truiden. Ritje van een kilometer of zeventig. Ergens in de buurt van Landen heb ik een leegloper. Voor de niet-kenners: platten band. Van achter. Ik begin dus die band te repareren. In de tuin van het huis aan de overkant van de straat liggen twee madammen te giechelen en te zonnen. Zegt de ene plots:"Amai, jij hebt wel een grote clitoris." Antwoordt de andere: " Ik zou het niet weten, mijn man zorgt altijd voor de buxussen."

Ik rij dus meestal altijd alleen. Of heb ik dat al gezegd. Enfin soit. Ergens in het voorjaar, ik ben op weg naar huis en krijg het gezelschap van Hubert. Ook zo'n stoemper. Dan kan je niet anders dan tijdens het pedaleren een praatje maken. Vraagt Hubert:"Kijkt ge ook naar het tennis op Roland Garros?" "Natuurlijk.", antwoord ik. "Zeg, zegt Hubert opeens:"Weet gij waarom Justine Henin altijd een petje draagt?" Ik beken dat ik het niet weet maar dat het waarschijnlijk tegen de zonneschijn zijn zal, zeker? "Nee nee, zegt Hubert, 't is omdat ge dan beter ziet waar de voor- en de achterkant is."
We rijden verder en dan vraagt Hubert:" En weet ge hoe het komt dat Justine Henin nog altijd geen kinderen heeft..." Onschuldige jongen als ik ben, antwoord ik:"Haar tenniscarrière zal voorgaan zeker?" "Weer niet goed, zegt Hubert. 't Is omdat ze haar petje afdoet voor ze gaat slapen."

Een aankondiging op ons forum door de Kris. Volgende week zondag in een organisatie van De Plakkers

Datum : ZONDAG-DIMANCHE 24/08/2006
Plaats : Boechout (Antwerpen)
29ste Ronde van de Plakkers
Afstanden : 30-50-70 en 100 km

Op het parcours zijn er 7 stopplaatsen voorzien waar de deelnemers een stempel kunnen afhalen. Per stempel mogen er ter plaatse dan telkens 5 pinten bier gedronken worden. Let wel: GRATIS.
Na aankomst in Boechout kan dat stempelkaartje dan nog eens voorgelegd worden aan de organisatie en naargelang het aantal stempels zijn er dan weeral 3 pinten per stempel.
En altijd op onze kosten.
Ik dacht onmiddellijk: dat is iets voor mij. Ik heb dan ook direct voor de 100 km gekozen.
's Anderendaags: miserie mensen!!! Zere benen - pijnlijk achterwerk en jongens toch, de ganse dag koppijn!!!

Maar efkes iets anders, mensen.
Sandra, de dochter van Gaston, mijn buurman, leuke blondine van half de twintig, deed een tijd geleden mee aan een multiple choice quiz op tv. Niet de minste beweging in de straat tijdens de uitzending. Iedereen voor de eigen buis. Zo'n meid op tv in een quiz met Ben Crabbé, dat komt natuurlijk niet elke dag voor. De quizmaster is inmiddels al aan vraag 7: Hoe lang duurt in het wielrennen een Zesdaagse? Er zijn vier mogelijke antwoorden: antwoord A is zes dagen - antwoord B is vijf dagen - antwoord C is zeven dagen.
Saskia, ons blonde buurmeisje, drukt op de knop van de vierde mogelijkheid:"Veertien dagen."
Enfin soit.

Maar nu gaat het winter worden. De Specialized S-Works Tarmac Sl, afgemonteerd met Campagnolo record carbon - easton vista SL wielen en stuur, zadel- en stuurpen in FSA onderdelen zal een tijdje aan de haak moeten. Ter afwisseling ga ik beginnen met lopen. Zo'n beetje in de trant van Evy Gruyaert. Ik ben zinnens om elke dag 1 kilometer te lopen. En na 42 dagen kan ik dan eindelijk ook eens een marathon bijschrijven op mijn palmares. Goed hé!!!

Ha ja, Vraagt mijn zoon van 14 onlangs:"Pa, ik wil graag wielrenner worden." Ik bekijk de gast, en antwoord, "Dat zal niet gaan, jongen. Je weet toch dat je al gans je leven schrik hebt van spuiten."

 

feedback van andere lezers

 • drebddronefish
  Grappig Erwee! Moet ik jouw pseudoniem ook zo interpreteren:-)
  ERWEE: Op een ander forum weten ze dat ik op onpare dagen Robby Williams ben.
 • Ghislaine
  Waren alle wielertoeristen zo, dan had ik er geen problemen mee.
  ERWEE: Problemen? Kom nu, Ghislaine.
  Bedankt alvast om het te lezen.
 • aquaangel
  :)
  ERWEE: Zeer bedankt.
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .