writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Patriarch vraagt matriarch ten huwelijk

door animal_dancer

Begin al maar je mondhoekjes naar boven te trekken, want ik wil jou gelukkig zien!
Ik wil liefde zaaien over heel de wereld en nu begin ik met jou. Weet jij wel wat een mooie persoon jij bent? Kijk maar eens naar jezelf in de spiegel terwijl je lacht. Zie maar naar die fonkelende oogjes. Het is één en al pracht!
Blijkbaar kan ik je niet volledig overtuigen, maar wacht maar...
Som eens al je goede en mooie eigenschappen op en maak van elke eigenschap jouw verhaal. Som ook je negatieve kanten op, want die hebben we immers allemaal!
Weet nu dat jouw mooie eigenschappen die slechte ook nodig hebben. Want zonder de negatieve kant hebben wij ook geen positieve kant.
Ja, wij leven nu eenmaal in een wereld die vol met dualiteit zit. Maar daar hoeven wij niet bang voor te zijn!
Het is de kunst om die duale kanten NU te vermengen. De matriarch laten huwen met de patriarch en zo een huwelijk van harmonie en gelijkheid te creëren. En dit eerst in jezelf. Want jij bent de eerste waar je iets aan kan veranderen. Dan verandert de ander wel mee.
Deze wereld laat de patriarchale structuur veel te hard doorschijnen en zo hebben wij onze vrouwelijke kant, onze matriarch, verdrukt.
Dan gebeuren er gewelddadige en machtsbeluste oorlogen in de buitenwereld, maar ook in onszelf. Want onze buitenwereld weerspiegelt enkel maar wat we in onszelf dienen te erkennen.
We hebben een tijd gehad waar de vrouwen heel hard hebben gevochten voor gelijkheid. Daar hebben die vrouwen hun patriarchale kant gebruikt. Dat is ook nodig geweest.
Maar het mag nu niet blijven doorslaan naar alleen maar een patriarchale maatschappij want dan blijft het evenwicht verloren. Het patriarchale zouden we kunnen benoemen als doen, agressie, analytisch denken, assertiviteit, ongeduld, rusteloosheid, hard, onze linker hersenhelft.
Nu moeten wij in deze patriarchale maatschappij vrouwelijk elementen toevoegen, zoals voelen, ontvankelijkheid, acceptatie, stilte, intuïtief, zacht, dus onze rechter hersenhelft samen laten werken met onze linker hersenhelft (het mannelijke dus)
Als je alles in liefde ziet dan hou je ook van jezelf maar als je alleen maar haat en oorlog ziet, dan hou je niet zoveel van jezelf als dat je dacht.
Dit klinkt misschien heel raar voor je maar ga het maar na en zoek uit of het klopt. En aanvaard dan ook dat het zo is, zo zet je de eerste stap naar jezelf om je eigen graag te zien. Want afwijzing is geen liefde.
Misschien heb ik je nu niet zo heel gelukkig gemaakt, maar je zult er de vruchten ooit wel van dragen.
Dus kijk nog maar eens naar jezelf nu in de spiegel en lach. En aanvaard nu al je mannelijke trekjes als je een vrouw bent en wees trots op hoe vrouwelijk je tegelijkertijd bent. En als je een man bent, accepteer dan je vrouwelijke trekjes en wees trots dat je als man ook die gevoelige kant hebt waar vrouwen zo dol op zijn. Want daar gaat het om, dat wij onszelf leren aanvaarden en een goed evenwicht vinden tussen deze duale kanten van man/vrouw zijn. Want teveel doorslagen naar eender welke kant is nooit goed of slecht, het is gewoon duaal.

 

feedback van andere lezers

 • DensPowells
  Sommige boze kwatongen beweren dat de huidige stress en depressies te wijten zijn aan een vervaging van het man/vrouw zijn. Het grote aantal scheidingen en perverse aantal relaties zou ook te wijten zijn aan een te onduidelijke grens.

  Misschien is het gewoon nodig? Ikzelf ben in touch met mijn metroseksuele kant.
  animal_dancer: thx :-)
 • dichtduvel
  Interessant Nathalie. Ik zal toestemming vragen aan mijn matriarchale helft of ik er eens mag over nadenken. Natuurlijk, eerst moet ik nog afwassen, strijken, de was doen en de vuilbak buitenzetten. De rekeningen heb ik al allemaal betaald. Dus ik zal wel mogen, hoop ik. ;-) Jef
 • Mark_Vandis
  Hier is dat in evenwicht als alleenstaande man...
  Anima en animus onmisbaar voor elkaar

  Knap groetjes Mark

Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .