writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Lenny Kuhr

door roggemanj

Het zonlicht schitterde naar binnen in de gouden zaal die de feestzaal geworden was in dit oogverblindende najaarslichtlicht, de glanzende vleugelpiano stond te blinken in de zon. De gitaren wachten op hun meesters.

Haar stem klonk als een klok door de zaal, meteen herkende ik golven van klank, ze straalde iets uit, iets onnoembaars, iets jong terwijl ze toch de kaap van zestig al bereikt heeft. De muziek dwarrelde door het raam naar buiten en op de straat liepen de mensen op het stadsplein met opgeheven hoofd te luisteren naar haar hemelse gezang.
Met de opzwepende liedjes kon ze de mensen in de zaal naar haar hand zetten, geen probleem. De gezichten straalden als ik om me heen keek, hoofden en voeten bewogen op het ritme van de muziek. Dit was echt een mooie belevenis temeer ik het ticket gratis had weten te bemachtigen.

Ik voelde ontroering bij de kalme nummers en blijdschap bij de opzwepende, dit was volgens mij gewoon zalig, de blijdschap om dit optreden te kunnen bijwonen heeft nog een ganse avond nagezinderd.

 

feedback van andere lezers

 • zwartkopje
  Hoi Roggeman,

  Ik vind je tekst niet goed omdat je te veel lange zinnen gebruikt. Vooral de eerste paragraaf is een veel te lange zin.
  Verder is het meer een verslag van een belevenis, bekeken vanuit het standpunt van een buitenstaander. Ik heb nergens het gevoel dat je ook mee geniet van die belevenis. Dat Lenny Kuhr je hart raakt. je schrijft het wel maar het komt op mij als zodanig over.

  gr.

  zwartkopje
  roggemanj: Zoals ik al dacht ben je nog niet al te lang lid van deze site, wat je schrijft weerspiegelt gewoon de hedendaagse tijd, het is hier niet de bedoeling van elkaar af te breken zoals jij nu doet. De bedoeling van dit alles is mekaar wat bij te staan als het ware..doe zo voort zou ik zeggen
 • DensPowells
  Ik treed zwartkopje bij. Lange zinnen, interpunctie kan geen kwaad. Misschien kan je in plaats van de emoties te benoemen (mooi, ontroering, ..) ze beschrijven.
  roggemanj: ...................blablabla
 • aquaangel
  IK vind het wel goed, ik moest meteen aan het
  nr 'visite' denken dat ik in de 6e klas basisschool
  als opvoering gaf.. oh, mon amour.....

  een verslag of niet, het mag wat mij betreft,
  niet enkel alleen uit de duimgezogen verhaaltjes
  ik ga voor the real life soap, the reality shit
  that's life for me..

  bedankt roggemanj


  roggemanj: Bedankt voor je duidelijke reactie :-))
 • gono
  Hé, bij mij kwam ook dat liedje van visite boven, ik heb het nog eens gedraaid en het viel me op dat ik die tekst zelf zou kunnen gemaakt hebben..........Straf hé?
  roggemanj: Misschien heb je wel verborgen capaciteiten :-)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .