writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Hoe weet ik dat ik homoseksueel ben?

door verf

Hoe weet ik dat ik homoseksueel ben?
Wel ik heb het proefondervindelijk mogen onder vinden.
Van mijn 0 tot mijn 20 jaar is in mijn aanwezigheid het woord seks nooit gebruikt.
Niet door mijn ouders, school, werk jeugdbeweging niet in de jeugdclub niet in de linkse beweging het ging altijd over iets anders.
Voor mijn gevoelens werd er geen rode loper gelegd.
In mijn kindertijd had ik wat seks met enkele buurjongens die dan opeens achter meisjes aanliepen toen dacht ik gaat het zo na enige tijd had ik ook een vriendin het mechaniekje werkte goed.
Maar er scheelde iets, wat wist ik niet?
Tot ik op een dag in een café in Brussel terechtkwam waar leeftijdsgenoten van hetzelfde geslacht samen dansten, zoals het in mijn dromen voorkwam.
Ik ging toen op zoek ik vond een ergens weggestopte bar waar ik een leeftijdsgenoot vond die mij versierde.
Opeens wist ik wat er scheelde de seks was niet meer mechanisch er kwam een gelukzalige bevrediging in de plaats. Het extra.
Sommigen vinden dat homoseksualiteit een keuze is, het eigenaardige is dat heteroseksuelen geen keuze moeten maken meer nog hun seksualiteit zit zo ingekapseld in cultuurpatronen dat ze er totaal geen vraagtekens bij plaatsen.
Dus diegenen die vinden dat homoseksualiteit een keuze is, zouden zichzelf eens moeten afvragen of zij misschien ook homoseksueel zijn.
Sommige mensen vinden dat de emancipatie van homoseksuelen al ver genoeg gevorderd is volgens hen is de homo nu al genoeg aanvaard.
Wel zeg ik hen doe de proef.
Zeg tegen uw familie vrienden omgeving dat u homoseksuele gevoelens hebt, u zult aan de reactie wel zien hoever de emancipatie gevorderd is.
Het is ook zeer eigenaardig dat mensen alles proberen ze springen van hoge bergen ze verliezen zichzelf in alle mogelijke spelletjes/avonturen.
Alleen dat ene avontuur namelijk eens proeven van seks met iemand van hetzelfde geslacht O O O O dat kan niet. Zo moedig zijn velen niet. Alles wat er bewezen moet worden zit netjes dicht ingekapseld in cultuuraanbod avonturen. Ik weet zeker dat ik homoseksueel ben. Bij vele zogenaamde heteroseksuelen heb ik toch de grootste twijfels.

Homofobie is een deel van de hedendaagse cultuur om die vorm van discriminatie weg te werken zal er nog veel werk nodig zijn.
De kans dat de gay olympisch werden georganiseerd in Antwerpen deed bij sommige, die zogenaamd tolerant stonden., hun ware aard naar boven komen, rasechte homofoob.
Een franse filosoof schoof de hete aardappel door naar de sommige homoseksuelen.
Zijn stelling gaat als volgt.
Een homoseksueel leeft meestal vanaf zijn geboorte tot hun dood in een totaal homofoob omgeving daarom vertonen sommige homoseksuelen een wegvlucht gedrag, om bij sommigen te eindigen bij zelf mutilatie /zelfmoord.
Het zou mij niet verbazen dat een homofoob ook homoseksuele gevoelens hebben ze kunnen die niet beleven dus werken ze het uit op mensen die openlijk hun homoseksuele gevoelens wel beleven.
Mijn hetero vrienden hebben geen probleem met mijn homoseksualiteit,sommigen vinden de mindere concurrentie zelfs fantastisch, het enige waar zij zeer veel interesse voor hebben, dat is het andere geslacht. Verdoken homo's hebben dat niet, ze hebben meer interesse in het verbaal en fysiek uitschakelen van homoseksuelen. Sommigen gaan een schijn huwelijk aan om toch maar te bewijzen dat ze geen homoseksueel zijn.
verf 2006






 

feedback van andere lezers

  • SabineLuypaert
    ik voind het dapper om dit te plaatsen, er zijn niog steeds veel vooroordelen over, dat iw waar,
    mij geeft het niets hoe iemand is qwa geaardheid, als ze maar mens zijn tegen mij,
    dat is al wat telt

    verf: just ! ! ! ! ! !dat is al wat telt
  • gono
    Of je nu homo bent of niet, wat kan mij dat schelen? Ik zie een mens met gevoelens. De boodschap, die je hier wilt brengen is al 1000 keer gebracht. Waarom moeten jullie zich blijven wentelen in die zoge-
    naamde slachtofferrol? Er zijn landen waar men homo's gewoon op-
    knoopt, dat zijn pas slachtoffers! In deze maatschappij zijn jullie al lang geen slachtoffers meer!
    verf: 10 op honderd is homoseksueel
    30 op honderd weet het niet zogoed

    Is er in de media 10 % aandacht
    Nee ! ! ! WAAROM NIET ? ? ?
    Bepaalde zeer invloedrijke groepen verwijten homo’s onnatuurlijk. WAAROM ? ? ?

    Per dag plegen in ons landeke 7 jongeren zelfmoord voornamelijk jonge homoseksuelen WAAROM? ? ? ?

    Nog steeds worden homoseksuele jongeren het huis uitgezet , sommige ouders weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen WAAROM ! ! !

    Er zijn nog veel slachtoffers van intolerantie en uitsluiting

    Trouwens als u vindt dat het allemaal zo goed is
    Neem de proef

    Uw weigering is het bewijs
  • fenk
    Inhoudelijk juich ik dit toe. Het is niet omdat Tom Lanoie bestaat, dat dit onderwerp uitgeput is. Ikzelf ken weinig homo's, leer ze me kennen (in het midden gelaten of je zelf homo of hetero bent), beschrijf hun gevoelens, hun angsten... Het blijft een ongekend verschijnsel, er wordt nog steeds lacherig om gedaan, daar heb je gelijk in.
    De steeds terugkerende tip: Probeer je eigen teksten eens te lezen. Test: probeer deze zin:
    "In mijn kindertijd had ik wat seks met enkele buurjongens die dan opeens achter meisjes aanliepen toen dacht ik gaat het zo na enige tijd had ik ook een vriendin het mechaniekje werkte goed.
    "
    verf: Dank u een goeie raad maar het zal niet voor morgen zijn
    groeten
  • mariagarquez
    ie zij het ook weer: "homoseksueel zijn, een voordeel is het zeker niet." Voor het nadeel het te zijn wil ik best wel respect opbrengen (hou onbegrijpelijk ik het ook vind dat jullie niet van tieten houden, maar goed).

    Maar alstublief, hou op met uw miserie als goedkope siroop uit te smeren. Als je het wil doen doe het dan goed, wees origineel.

    verf: Dank u voor uw wAAAANNDACHT
  • zwartkopje
    Hoi Verf,

    Ik heb je tekst met aandacht gelezen en een en ander is me niet zo duidelijk. Nl. je schrijft:

    "Van mijn 0 tot mijn 20 jaar is in mijn aanwezigheid het woord seks nooit gebruikt" en even daarna schrijf je :

    "In mijn kindertijd had ik wat seks met enkele buurjongens die dan opeens achter meisjes aanliepen toen dacht ik gaat het zo na enige tijd had ik ook een vriendin het mechaniekje werkte goed"

    => euhm... het woord werd blijkbaar niet gebruikt maar de daad des te méér?
    Of...wanneer is je kindertijd begonnen? Na je 20ste dan ???

    Voor de rest vind ik het wel goed dat je het thema 'homoseksualiteit' aansnijdt.

    groetjes,

    zwartkopje4y2
    verf: 1 was 1952
    In die naoorlogse periode ging de aandacht vooral naar de opbouw van het land
    Veel filosofeer was er niet bij
    1972
    Toen heb ik voor de eerste keer het woord seks gehoord
    U bent misschien zo verbaasd dat in de zogenaamde roerige jaren 60tig het woord seks niet viel
    de seksuele revolutie beperkte zich grotendeels tot een kleine groep die door zeer machtige conservatieve groepen
    met alle middelen tot vernietiging werden bestreden grotendeels in hun naam “in de naam van hun god”
    als kleine kinderen experimenteerden we , veel moet ge daar niet achter zoeken , opeens veranderden ons gevoelens ons gedrag zonder dat er zich iemand de vraag stelde waarom ? in het rijtje lopen dat was de verplichting
    het voorbeeld gedrag in de toenmalige samenleving
    Toen werd er nog lobotomie verricht op homoseksuelen
    Wat men nu weet over de 60tier jaren heeft meestal weinig te maken met de toenmalige werkelijkheid
    4YOU2
  • miepe
    Ik stel me geen vragen over chronologie, noch het al dan niet bestaan van dergelijke teksten. Ik vond je tekst meer dan het schrijven, plaasten en lezen waard!
    uit-stekend, verf!!!
    verf: dank u
    gr....ed
  • Vansion
    Als ik het goed begrepen heb, kunnen ze sinds kort in de hersenen van een geslachtsrijpe mens vaststellen of hij/zij homo- of hetero- is. De discussie hieromtrent is dus afgesloten. Wie nu nog begint te zeiken over voorkeuren en keuzes heeft het mis. Punt.

    Er zijn al zoveel lansen gebroken op dit onderwerp. Ik geloof niet dat dit soort schrijfsels iets veranderen kan.

    Ik volg Fenk! Schrijf (al dan niet verzonnen) verhalen. Sleur de lezer mee in beléving. Die gelukzalige bevrediging ... probeer die te evoceren, te schilderen, te suggereren, te beschrijven, te vertalen, te verwerken in een compositie. Ik weet het wel. Da's onbegonnen werk. De heerlijkheid laat zich niet in woorden vangen. Maar een verhaal/film/kunstwerk bereikt veel meer dan kop-tot-kop-praat en argumentatie. Kijk maar naar het effect van 'The inconvenient Truth'. Al jaren zijn er duizenden mensen aan 't schreeuwen in de woestijn. Dat ene filmpje doet wat zij niet kunnen.
    (Ik probeer zelf ook wat ik je aanraad. Ik ben nu al meer dan honderd pagina's bezig de weg naar diezelfde zaligheid bloot te leggen. Omdat ik meen dat vele mensen, hetero of homo, eigenlijk zelden of nooit komen tot intense weldoende seks. Ze doen het wanneer het in hun agendaatje past. En zo werkt het niet...)

    Alternatief is je soap. Daar confronteer je de lezer met het zielige pseudo-gedoe waarmee veel koppels bezig zijn. Ironisch, choquerend, hilarisch, vinger op de wonde ... Dat kan ook wel eens effect hebben. Al zijn er maar weinig mensen die dit soort humor of persiflage kunnen smaken. Ik wel. In je soap vind ik keigoeie ingrediënten ... De kok moet ermee aan de slag.


    verf: nice u bent vrees ik een van de weinigen die mijn schrijfsels begrijpt dank u
    gr...ed
  • nutswritingkate
    Van mij mag je nog meer 'uw miserie als goedkope siroop' hier uitsmeren... voor alle kortzichtige mensen!
    Knap!
    verf: dank U
    gr...ed
  • DensPowells
    Ik beleef mijn seks ook mechanisch! Misschien moet ik Vansions hersendiagnostiek eens laten doen. Het mist wat verhaal, misschien, maar desalniettemin vind ik het een mooie boodschap.
    verf: doe de proef
    gr...ed
  • werner
    inhoudelijk vind ik dit zeker een zinvolle beschouwing, het stoort me absoluut niet. Wat me wel stoort is dat het nogal klad lijkt. Misschien kan je het in het vervolg eens printen en nalezen, of eerst door iemand anders laten lezen.

    Ik denk dat iedereen homofiel is, homoseksualiteit is echter wat je wel of niet onderdrukt.
    verf: homofiel betekent HOUDEN van iemand van hetzelfde geslacht
    FIEL komt uit het Grieks
    homoseksueel betekend seksueel aangetrokken worden door hetzelfde geslacht

    voetballers die in elkaars armen vallen is homofiel gedrag
    waneer ze elkaar seksueel aantrekkelijk vinden dat is homoseksueel gedrag
    groeten
  • duivelstrikje
    Diegene die een schijn huwelijk tebinnen gaan zijn zwak, verf, en ik respecteer je voor het feit dat je dit zo puur en duidelijk kan neerschrijven. Weet je wat ik denk over hommoseksualiteit?
    Iets waar diegene die er nog nooit mee geconfronteerd zijn een oordeel over hebben, en mijn oordeel daarover is: het is een wonder om te accepteren hoe je bent, en ik wou alleen maar dat ik even moedig was als de personen die dat werkelijk doen. Zoals jij, en zoals alle anderen die zichzelf al echt ONTDEKT hebben. Want werkelijk, dat zijn de enige de een beetje wijsheid bezitten.
    liefs, fien
    verf: nou nou dank u
  • RolandBergeys
    Het zijn niet de enigen die een beetje wijsheid bezitten, Fientje, er zijn er ook anderen.

    Ik begrijp Verf zeer goed dat hij dit wil uiten, sommige dingen kun je van de daken blijven schreeuwen, je moet dat ook doen, tot je jezelf nog amper wil horen en je gelouterd bent. Probleem is, dat we zo'n stelling al ontelbare keren hebben gelezen (en beter geformuleerd, dat wel, Verf), maar de inhoud ervan blijft zinnig, zolang de maatschappij niet onbevooroordeeld het bestaan van gevoelens voor mensen van een zelfde geslacht aanvaardt. En ja, in Arabische staten worden die "zondaars" gedood, maar da's helemaal geen norm.

    Vind dat je soms heel zinvolle dingen verkondigt, Verf, soms - naar mijn smaak dan - nonsens - maar alles komt recht uit je hart, en da's te waarderen. Nu nog wat schaven aan je taal, en af en toe wat van een ander lezen, zou ook geen kwaad kunnen.

    Je merkt overigens dat dit stukje er mag wezen, anders krijg je nooit zoveel reactie (zoals altijd: van voor-en tegenstanders).

    verf: dank u
    het is zeker iets anders dan de haat mail die mijn mailbox overspoeld
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .