writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mijn andere familieleden

door animal_dancer

Het zal raar klinken voor sommige mensen maar ik beschouw al mijn dieren als gezinsleden of familieleden. Ze zijn mijn kinderen, adoptiekinderen. Ik aanschouw ze als adoptiekinderen omdat ik niet hun biologische moeder ben. Dat zal ik ook nooit kunnen zijn want dan heb ik mensenkinderen gekregen. Maar ze zijn wel even veel waard als mensenkinderen. Ik zie hen even graag! En zij mij ook daar ben ik zeer zeker van. Ze zijn levende wezens die het grootste respect verdienen, net zoals mensen krijgen.
Dieren betekenen voor mij evenveel als mensen, alleen beheersen zij de taal en het lichaam niet. Zij zijn jonge zielen in een dierenlichaam groeiend naar hetzelfde waar wij naartoe groeien. Het Al, de bron vanwaar wij komen. Enkel staan wij al een stapje verder in de trappen van evolutie, hoewel ik denk dat niet alle dieren jonge zielen zijn. Sommige dieren zijn er speciaal om ons te helpen en te begeleiden op onze weg naar het Goddelijke. Zo kan ik je vertellen dat mijn katten mij soms waardevolle lessen schenken in meditatie en stil zijn. Dan vraag ik me af wie nu de leraar of begeleider is. Eén van mijn katten leert me om op tijd aan te voelen wanneer het genoeg is om hem te strelen. Hij leert me dat één liefdevolle streling meer betekenis heeft dan overdreven tonen dat ik hem graag zie.
Ik heb een enorm respect voor dieren en ben dan ook vegetariër omdat ik vind dat het lijden van een dier niet nodig is. Lijden is iets dat samengaat met pijn. Een dier dat geslacht zal worden weet wat hem te wachten staan. Het arme dier hoort immers ook de wanhopige laatste kreten van zijn soortgenoten die hem voorgaan aan de lange ketting naar het mes. En waarom? Om mensen te voeden? Er bestaat genoeg voedsel op Aarde om ons te voeden. Het is echt niet nodig om deze dieren te kweken, om ze daarna angstig te moeten doden, als consumptievlees.
Ik ben ook van mening dat als men vlees wil eten men ook het lef moet hebben om het dier zelf te doden. Maar in onze maatschappij is het gewoon veel te gemakkelijk geworden. Onze consumptiemaatschappij biedt in de warenhuizen en slagers mooi gesneden vlees aan in de vorm van lekker ogende sneetjes en lapjes van dezelfde grote. Mooi verwerkte salami en saucissen en weet ik wat nog allemaal. Het is zo een gewoonte dat wij naar de beenhouwer gaan of naar het groot warenhuis, en daar onze consumptiegoederen in onze boodschappentas leggen, dat wij er zelfs niet meer bij stilstaan dat dit vlees ooit geleefd heeft. Laat staan dat wij het dier zelf zouden kunnen doden om op te eten. Ik ben er zeker van dat meer dan de helft van de bevolking, dat vlees eet, het dier niet zelf zou kunnen doden uit medelijden. Waarom het dan laten doden door iemand anders?
Het is dus een feit dat dieren niet altijd het respect krijgen dat ze verdienen en ook nodig hebben. Jij hebt toch ook respect nodig in één of ander vorm, of niet?
Onder dat respect versta ik onder andere het dier liefhebben, het onderdak bieden voor zolang het leeft, zorg verstrekken zoals eten en drinken, dierenarts, goede en warme slaapplaats aanbieden. Voor de buitenhuisdieren een goed droog hok met eventueel strooisel, voer en water en daarbuiten ook aandacht en liefde. Want welk dier je ook hebt het heeft even graag je aandacht en liefde net zoals een kind om aandacht en liefde vraagt. Dieren kan je vergelijken met kinderen. Ze zijn even lieflijk en onschuldig. Helaas worden kinderen ook niet met alle respect behandeld en is er dus nog veel werk aan de wereld. Liefdadigheidswerk in de volledige zin van het woord.

 

feedback van andere lezers

 • verf
  dieren liefde hoe verantwoord ? op het moment dat er in dit scoone landeke aan de Noordzee duizenden mensen geen rechten geen liefde krijgen Zelf had ik een huisdier , die ik met veel respect omringde , Toen het huisdier op hoge leeftijd de geest gaf. Besloot ik meer van mensen te gaan houden. Een uittreksel uit een lezersbrief D.M. 9/11/06 Eigenlijkmoeten we vaststellen dat de belangstelling voor de mensenrechten smelt als sneeuw voor de zon zodra een mens een psychiatrische diagnose of een opname krijgt. Uittreksel uit het voorwoord in D.M. 5/5/06 “Meermaals is ons land al veroordeeld door Europese instanties allerhande voor de schabouwelijke behandeling van mentaal gestoorde delinquenten Al jaren regent het vernietigende rapporten over de vaak schrijnende en mensonterende situaties , maar ondanks talloze beloften van opeenvolgende justitieministers gebeurde er de voorbije jaren amper iets aan de situatie. Het wordt zelfs alleen maar erger .Volgens de recente cijfers zouden meer dan 1.000 geesteszieken in een gewone gevangenis opgesloten zitten,een triestig record. De situatie is zelfs zo dramatisch dat we al met zekerheid weten dat de oplossing die de bevoegde justitieminister Onkelings nu al jaren belooft,twee nieuwe instellingen , niet eens volstaat om de huidige achterstand weg te. werken” //Als de kwaliteit van een beschaving afgemeten kan worden aan de manier waarop ze haar delinquenten behandelt , dan staat het er niet goed voor in het beschaafde koninkrijk België. Bart Eeckhout
  animal_dancer: Het enige probleem is dat vele mensen zichzelf niet graag zien. En hoe kan je iemand anders dan graag zien? Ik hou van mezelf, van andere mensen en van dieren. Als ik mezelf niet zo leuk zou vinden zou ik ook andere mensen niet leuk vinden want dan spiegel ik mijn eigen haat in de ander. Dat is wat de psychiatrie eens weer zou moeten beseffen. Jung en freud en vele andere hebben dit reesd veel eerder ontdekt. Het is dus geen zweverig fbeltje maar een feit wat Jezus ooit zei: "Heb uw naaste lief zoals uzelf". Een diepe en mooie boodschap van eengroot meester.
  liefs Nathalie
 • ERWEE
  Mooi betoog!
  animal_dancer: Dank u ;-)
 • dichtduvel
  Een heel mooie en verantwoorde tekst. Jef
  animal_dancer: Thx!! :-)
 • gono
  't Doet allemaal niets terzake, zolang je maar in de goedheid of de slechtheid van de mens gelooft..........Dieren zijn oprechter dan mensen hé?
  animal_dancer: Thx :-)
 • werner
  mooi geschreven, maar ook hier dring je een menign op aan de lezer, je lijkt hem te willen overtuigen. Ik ben akkoord dat je van dieren én van mensen moet houden. Dat je vegetariër wil zijn omdat je wil dat dieren niet lijden, kan ik nog inkomen, maar kweek je dan ook alles zelf wat je eet? Kan je je inbeelden hoe een chaos de wereld zou zijnn, moesten we zelf gaan kweken en gaan slachten met zijn allen? Denk je dat een rund dat een kogel door de kop krijgt, minder lijdt dan een rund dat door een amateur moet geslacht worden? Ik denk het niet alleszins...
  animal_dancer: Als je een boek leest geeft dat ook de mening van de schrijver. Ik dwing niets op, degene die het leest doet er nog altijd zijn zin mee. Jouw punt klopt inderdaad wel over dar zelf slachten, maar het is wel een feit dat als degenen die vlees eten zelf hun eigen dieren moeten slachten, ze dat zelfs niet eens gaan kunnen uit medelijden en morele waarden. Als dit een wet zou zijn wordt meer dan de helft van de bevolking vegetariër. Waarom eten ze het dan als ze het zelf niet kunnen slachten? Begrijp je wat ik bedoel?
  En om je eerste vraag te beantwoorden. Ik kweek niet mijn eigen groenten want de grond is vervuild door al het zeepwater dat in de naburige beek geloosd wordt. Wat ik ten zeerste betreur en waar ik zelf niks aan kan doen want de gemeente wil er niets aan veranderen.
  Dank je voor het lezen en de fb. :-)
  Liefs N.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .