writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

MENEN-MENIN-MOUSCRON-MOESKROEN

door dufo







"Sorry,ik ben misschien iets te indiscreet maar bent u niet Madonna?"
"Zwijg, hou het stil anders word ik hier straks platgedrukt door opdringerige fans."
Haar hand was net onder de mijne en samen hielden we ons aan dezelfde buis vast om niet omver te vallen op de overvolle bus. Ze droeg een beige regenmantel en haar ogen zaten verstopt achter een veel te grote zonnebril. Gezien mijn gestalte kon ik boven haar bril heen kijken en zag haar mooie grijsgroene ogen. Een warme tinteling maakte zich van mij meester.
"Ik wou nog eens op een bus zitten en dacht dat dit hier in Menen geen problemen kon geven.", fluisterde ze zacht, haar gezicht slechts vijf centimeter van het mijne verwijderd.
"Mijn chauffeur wacht me op aan het station van Mouscron, maar jullie zeggen Moeskroen zeker?" Ze rook zalig. "Euh…Ja Moeskroen, hoe weet u dit allemaal?", vroeg ik. "Oh in de jaren zeventig heb ik nog gedanst in een dancing in Aalbeke en ik deed ook 'backing vocals' voor Patrick Hernandez die ook van de streek is." Ze lachte even toen ze zag hoe ongemakkelijk ik me voelde, wie zou me ooit geloven. "Born to be alive", zong ik zachtjes.
"Ah je kent het nummer!" Mijn pink raakte haar wijsvinger en we hielden het zo even vol.
"Moet je ergens optreden in ons land?", durfde ik te vragen. "Nee, ik moet morgen iets inzingen in een Brusselse studio voor Artsen Zonder Grenzen en ik maak van de gelegenheid gebruik om een paar vrienden van vroeger een bezoekje te brengen." Ik vroeg me af wat ze onder haar regenjas aan had. "En jij?" vroeg ze. "Euh ik ga mijn auto oppikken in de garage, ik neem ook nooit bussen, maar ik moet toegeven dat het mij geen seconde spijt dat ik deze bus heb genomen." Ze lachte. Ik lachte terug. "Zijn uw dochtertjes ook in België?", vroeg ik.
Haar glimlach verdween en ze zuchtte diep. "Nee," voor zich uit starend "Ik zie ze pas volgende week maandag terug." Even bleef het stil. "Ik weet wat je voelt," zei ik, "Ik heb ook twee dochters en wegens omstandigheden zie ik mijn oudste dochter niet elke dag en dat kan soms knagen…" "Hier moet ik afstappen," zei ze, "Hoe heet je?" "Luc." "Dag Luc," ze nam mijn hand vast en gaf me een zacht kusje op mijn wang. Voor ik nog iets kon uitbrengen stond een twee meter hoge Senegalees voor mij die mij breed glimlachend vroeg; "Tout va bien Monsieur?"

 

feedback van andere lezers

  • backie
    Hallo dufo. Heel leuk geschreven. Bijna zeker fictie, maar ik hoop voor jou dat ik het mis heb. Ik heb ook ooit iets dergelijks meegemaakt, maar dan met Lady Diana. Het was wel in een taxi en daardoor HEEL intiem. Op mijn bestemming aangekomen bleek natuurlijk weer maar eens dat ik aan het dagdromen was. De zoveelste natte dagdroom!
    Ik hou van die fantasieverhaaltjes.
    De groeten. backie
    dufo: dank u wel, ik doe de groeten aan Madonna, ze verschijnt wekelijks in het Centrum van Aalbeke...
  • RolandBergeys
    -haar hand was net onder de mijne;
    -voor zich uit starend;
    -ik zie haar pas volgende week;

    voorts: hilarisch, leuk!
    dufo: dank u meester Roland, dat laatste "haar" moet wel "ze" zijn want het gaat over haar dochtertjes! inmiddels al uw site bezocht, de mijne zien? WWW.UGLYPAPAS.BE WWW.TWORUSSIANCOWBOYS.TK en voor FRITUUR NATUUR LIVE http://www.youtube.com/watch?v=4V_-n4dmMAM

    GROETEN!!
  • gono
    Ik ben laatst nog frieten gaan eten met Elvis. Hij is oud aan het worden! Echt waar, hij kan z'n teksten niet meer onthouden. Eén dezer dagen is het afgelopen met hem............
    dufo: ;-)
  • mariagarquez
    Mandonna heeft hier echt rondgehangen in haar jongere jaren. Dus intrigerend...
    dufo: dank hoor!!
  • Oscar_Childe
    In Menen op een bus ? Aan 't kanon gepasseerd? De straten van Menen kennende, heb je waarschijnlijk veel nood gehad aan die buis, anders lig je 'garanti' op je smoel.

    Mjinde ofja Mičnde tis wat je verkiest he

    j. e
    dufo: Mjčnde Rules!!
  • DensPowells
    Wat het lezen bevordert:
    plaats dialoog gesproken door verschillende mensen onder elkaar. Dat houdt het makkelijk. Leuk onderonsje verder.
    dufo: te makkelijk kan de gezondheis schaden, dank u voor uw "rate"!!
  • verf
    bent u diegene die op mijn YOU TUBE filmpjes gevraagd heeft voor een graffiti
    niks meer van gehoord

    dufo: hey ja dat ben ik, nee nog steeds interesse maar momenteel met zesduizend andere dinges bezig en dit is dus beetje op achtergrond verdwenen, maar ik ben je niet vergeten hoor, blij je via deze weg terug te ontmoeten, leve de verf!!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .