writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

India

door roggemanj

De zon hangt loom aan de einder, alles overschouwend. Onze roeiboot schuift geruisloos over het meer, enkel de slagen van de roeispanen zijn hoorbaar en het lijkt alsof we weten dat we nu niet mogen praten, dit beeld geenszins mogen onderbreken. De lucht ruikt naar allerlei kruiden, ook naar het warme water, de lelies maken plaats als we langs komen varen, dit lijkt wel een droom.
India laat me beseffen dat het dit is wat we missen, die gewone alledaagse dingen die toch zo uitzonderlijk mooi zijn, zaken die wij al jaren kwijt zijn gespeeld in onze jachtige maatschappij.
De jongen met parelwitte tanden helpt ons aanmeren aan de geimproviseerde kade, aan elkaar gebonden lianen en bamboestaken. Allerlei geluiden hangen er in de lucht, mijn katoenen hemd kleeft me aan de rug en toch vind ik dit niet erg, er zijn gewoon teveel mooie dingen hier om je over andere zaken druk te gaan maken.
We geraken moeilijk weg van dit sfeerbeeld, het water lijkt te bruisen van het leven, de zon raakt nu bijna het water als het ware, deze beelden zal ik voor altijd met me meedragen.
Mensen van allerlei pluimage lopen aan ons voorbij, soms denk ik echt dat dit een droom is, zoveel kleuren en geuren, teveel om te kunnen vatten allemaal, dit is het land van zweven en dromen. En aangezien ik een dromer ben zal ik hier snel terugkeren, dat voel ik nu al. Onze tiendaagse reis vliegt voorbij en het neemt bijna al mijn tijd in beslag om al deze ervaringen op papier te zetten.
Vanaf nu is het "mijn" India...waarom verlies ik mijn hart zo snel aan dit land vraag ik me af terwijl ik naar het plafond lig te kijken op mijn kamer, de ventilator wiegt me in slaap, laat me dromen dat ik hier verder zal leven in een volgend leven...Weer een dag vol met indrukken, ik voel me rijker dan gisteren, blijer ook ondanks de soms schrijnende armoede. Dit is een levensles, deze reis zal ik voor altijd koesteren en ik hoop dat ik hier snel mag terugkeren.

 

feedback van andere lezers

 • RolandBergeys
  Heel mooi sfeerbeeld.
  roggemanj: Wees steeds welkom in mijn droomwereld
 • werner
  knap neergezet, geeft een 'warm' gevoel.
  roggemanj: Bedankt
 • zwartkopje
  Wow... kan zo in een riesbrochure. Sommige zinnen kunnen korter. Daar waar je een, zet kan evengoed een . staan.
  Ik hoop ook voor jou dat je snel kan terugkeren ;)

  gr.

  zwartkopje
  roggemanj: Ik laat het je zeker weten wanneer ik opnieuw vertrek :-)
 • ERWEE
  Mooi inderdaad.
  roggemanj: Bedankt
 • DensPowells
  Je doet me zin krijgen.
  "De" vind ik wel wat te sterk om die jongen te benoemen. Hij krijgt immers geen grotere rol bedeeld.
  roggemanj: Ik zal er op letten in het vervolg..Bedankt
 • gono
  India, waar de koeien op straat liggen dood te gaan, waar men zich wast in de lijkenas, waar de meeste mensen zo mager zijn, dat ze geen belastingen meer moeten betalen, omdat er toch niks meer te rapen valt!
  Ach India, schoon land.............
  roggemanj: Mensen, altijd negatief, altijd somber, is het nu zo moeilijk eens te glimlachen en anderen iets te gunnen?.................
 • drebddronefish
  Lekker, lekker roggemanj
  roggemanj: Bedankt !
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .