writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

DOEDENZEGOLDAJEWIL!!

door dufo

Pensioen op mijn vijfenveertigste, daar droom ik van. Na zesentwintig jaar zware arbeid mag een mens al eens doen waar hij alle jaren voordien geen, of te weinig tijd voor had. Ik spreek uiteraard voor mezelf. Er zijn mensen die graag het werk waar ze mee bezig zijn tot aan hun 90-ste levensjaar willen doen, waarom niet. Al jaren zeg ik, in 2006 ga ik met pensioen.
Om te rusten?
Bah nee gij…
Ik wil de wereld zien, veel muziek maken, optreden, lekker koken, schrijven, voor mijn kindjes zorgen, laat gaan slapen en nu en dan uitslapen, want ik ben moe. Het systeem laat dit echter nog niet toe dus blijft het wachten op de kip met de gouden eieren. Kippen heb ik al, eieren ook.
En dankzij mijn kippen weet ik dat witloof gezond is want om de twee dagen krijg ik brood- en groentenresten van mijn buur en iedere keer weer zijn er resten van "chicons"bij. Mijn buurman is dokter. Hij kan weten wat gezond is en kon al lang gepensioneerd geweest zijn maar hij blijft zijn patiënten dienen niettegenstaande zijn vierenzeventig lentes. En mijn vader dan, hij was tot zijn éénentachtigste actief in de wereld van televisie en audio. Hij trotseerde nog dagelijks weer en wind om de Rekkemnaren van klank en beeld te voorzien ge moet het maar doen hé!! Weet je wat hen zo kwiek houdt? Het bezig blijven en niet naar de klok zitten staren. De voldoening van het genezen. De dokter geneest mensen, mijn vader geneest zieke toestellen waarvan de eigenaars ziek dreigen te worden als ze het één dag zonder moeten stellen. En ik die hier een pleidooi houd voor pensioen op 45, ben ik niet beschaamd? Nee, helemaal niet, het woordje pensioen klinkt misschien iets te oubollig sta mij toe het te vervangen door uittreden. Ik treed uit de arbeidsmarkt om in te treden in de "doedoldajewilt"-markt.
Moest ik zeker zijn dat ik gezond blijf en de leeftijd van negenennegentig zal bereiken dan zou ik er zo geen punt van maken, want dan is er tijd zat…

Vanavond gestoofd witloof met een stukje kabeljauw en gestoomde aardappelen met een lekkere Hollandaisesaus. En morgen weer met een gezonde(?) geest naar het werk.
Nu ik er aan denk, ik moet dringend eens een doosje scharreleieren aan mijn buur geven.

 

feedback van andere lezers

  • RolandBergeys
    grappig.
  • werner
    onderhoudend geschreven, mooi slot!
    dufo: Thanx werner!!
  • Ghislaine
    Op naar je toekomst. Gebakken witloof met boerenworst in mosterdsaus, ook heel lekker.
    dufo: miljaar, bedankt voor de tip!!
  • littlefairytale
    Ik ben dol op chicons, vooral als ze onderhoudend zijn klaargemaakt. Leuk, tine
    dufo: thanx
  • gono
    Ik vroeg aan m'n buurvrouw of ze scharreleieren wou en ik kreeg de deur tegen mijne smikkel, begrijp het nog altijd niet en die deur ook niet!
    dufo: tja...
  • ERWEE
    Werk? Zij die het hebben weten uit te vinden, ze moesten dagelijks een dik pak slaag krijgen.
  • annvanbyl
    Leuk ! Hoewel ik me er niet bewust van was dat ik "ingetreden" was, vind ik de idee van "uittreden" bijzonder knap gevonden! Ik begin dus ook af te tellen ! :-)
    dufo: succes!!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .