writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

BRIEVEN AAN TANTE NONNEKE - nov 2006

door dufo

Brief van de 10-jarige Pieter Desplenter aan tante Nonneke op de Filippijnen. Pieter woont in Mesen en ligt voorovergebogen op zijn papier met zijn tong krullend in de richting van zijn snotterige neus. Zijn pen is slechts twee centimeter van zijn guitige oogjes verwijderd. Vader zit in het bad en moeder is met "haar haar" naar kapsalon Arlette.
" Beste tante Nonneke,
Hier met Pieter. Heb je het niet te warm tante? Hier is het al koud aan het worden en de bladeren vallen van de bomen, die blijven dan aan mijn schoenen plakken en mama zaagt dan altijd als ik binnenkom. Mijn zus Sylvie heeft haar maandstonden heb ik mama tegen papa horen zeggen maar tegen mij willen ze niet zeggen wat dat is. Papa zegt dat ik nog te groen ben onder mijn neus maar dat is geen waar, ik heb gekeken in de spiegel. Wil jij mij dat eens uitleggen tante als je terugschrijft? Mijn mama was vorige week bezig tegen tante Connie over een vleesboom. Bestaat dat echt tante? Ik dacht dat vlees van de koeien en de varkens kwam. Groeien er ook vleesbomen op de Filippijnen, ik heb er hier nog nooit één gezien. Ik ga het eens vragen aan nonkel Danny of hij één wil zoeken op zijn kompjoeter want hij heeft tinternet. Ik versta al goed Frans want als ik iets niet mag weten praten mama en papa in het Frans en ik luister dan dubbel. Is het waar tante dat telkens als ik adem er iemand dood gaat in de wereld? Wel dan heb ik goed nieuws, ik probeer elke dag één minuut niet te ademen en zo heb ik dan weer veel mensen gered. Dat is goed hé tante van mij? Als ik groot ben wil ik ook piekuren geven aan de zieke mensen. Mijn klein broertje Bas wil zijn Pokémonkaarten wisselen voor foto's van Eminem. Ken jij Eminem tante? Dat is een zanger die veel fuck zegt maar dat mag niet op televisie en dan hoor je tuut in plaats van fuck, dus als je tuut hoort in een film willen ze daar eigenlijk fuck mee zeggen en fuck is een lelijk woordje dat ik nog niet kan verstaan zegt mijn vader. Wil jij mij dat dan ook zeggen tante als ge terugschrijft. Ik ga u nu laten want ik moet kaka doen en pépé zegt dat ge dat nooit moogt ophouden omdat dat slecht is voor uw darmen. Dag tante nonneke veel kusjes en schrijf maar vlug terug. Pieter"

 

feedback van andere lezers

  • gono
    Tante Nonneke heeft hem doorgetuurd naar Pater P.Dofiel, nu kent hij nog meer woordjes dan voorheen!
    dufo: ;-)
  • ERWEE
    Zeker dat de brave brief van Pieter niet onderschept geworden is door de lokale postbode? En dat die er iets geheel anders van gemaakt heeft?
    dufo: ben je facteur misschien? den onzen is geschorst voor zo'n daden
  • aquaangel

    graag gelezen

    misschien een lege ruimte maken waar de brief aan Nonneke begint??

    Brief van de 10-jarige Pieter Desplenter aan tante Nonneke op de Filippijnen. Pieter woont in Mesen en ligt voorovergebogen op zijn papier met zijn tong krullend in de richting van zijn snotterige neus. Zijn pen is slechts twee centimeter van zijn guitige oogjes verwijderd. Vader zit in het bad en moeder is met "haar haar" naar kapsalon Arlette.


    " Beste tante Nonneke,
    Hier met Pieter. Heb je het niet te warm tante? Hier is het al koud aan het worden en de bladeren vallen van de bomen, die blijven dan aan mijn schoenen plakken en mama zaagt dan altijd als ik binnenkom. Mijn zus Sylvie heeft haar maandstonden heb ik mama tegen papa horen zeggen maar tegen mij willen ze niet


    -Zijn pen is slechts twee centimeter van zijn guitige oogjes verwijderd. Vader zit in het bad en moeder is met haar, haar naar kapper.

    ipv
    -Zijn pen is slechts twee centimeter van zijn guitige oogjes verwijderd. Vader zit in het bad en moeder is met "haar haar" naar kapper??

    groetjes
    dufo: bedankt voor de goeie raad!
  • Vansion
    nu pas ontdekt dat gij gij zijt, zelfs hier
    door de cochon natuurlijk
    dufo: mo gow cloetje es hier wok!!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .