writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

PENNENVRIENDEN 2004 (3)

door ERWEE

19 juni Van R.W. aan Marie
OK. De dagsluiting dus maar. Thuis drinken: ook met mate doen, hoor. En wijn? Overigens, daarnet nog even 'iemand' deftig de mantel uitgeveegd op dat forum.
Leeftijden: hoger - lager was een van de betere spelprogramma's op de vrt. Je zou het kunnen verzwijgen. Eigenlijk zou je het te weten komen via de flauwekul in HET DAGBOEK, maar ik ga niet flauw doen, bijna 51.
Titels van Brusselmans: Ex-drummer, Logica voor idioten, Nog drie keer slapen en ik word wakker, Het einde van mensen in 1967, Kou van jou, Vergeef mij de liefde, De terugkeer van BONANZA, Guggenheimer wast witter, Uitgeverij Guggenheimer, Pitface (maar daar komt veel bloed bij), De kus in de nacht, MANK, De droogte (maar daar ben ikzelf nog niet aan toe). Momenteel zit ik in de trilogie van Tom Lanoye.
En kwiebus Marie, betekent aan deze kant van het land precies hetzelfde.
De rest zal inderdaad voor zondagmorgen zijn. Laten we schrijven, over +/- twaalf uurtjes. Dan vertrekt de porseleinkast met als inhoud deel 1. En nu op naar . . . den Tom.
Groeten, nog altijd zeer véél.
R.W.


20 juni Van R.W. aan Marie
Goodmorning Gistel - Voorwoord (eerst dit lezen)
Even een paar dingentjes vooraf in verband met de porseleinkast. Laten we proberen de onderlinge mails gescheiden te houden. Schrijfsels als gisteren kunnen altijd met reply over en weer. Het 'dagboek' blijft authentiek. Ik zal zo dadelijk nog een nieuwe mail starten betreffende dat ding. Commentaar mag, maar dan graag in aparte mails en los van de teksten.
Zie het geheel van de tekst een beetje als een soort conférence en let op de vorm. Die vorm is geschreven zoals dat kan voorkomen in gedichten, zonder evenwel de pretentie te hebben om meteen Bredero of Claus te willen zijn.
Verder zal je in de loop van wat komt wellicht enigszins bekende dingen kunnen tegenkomen, iets dat je ooit al ergens gezien, gelezen of gehoord hebt. Niks is als zodanig plagiaat, maar een citaat van een bekende persoon kan hier of daar overkomen als: 'Waar heb ik dat al eens eerder gehoord …..'
Ik druk nu op 'verzenden' voor dit en open een nieuwe mail, en begin er aan.
See you later.


20 juni Van Marie aan R.W.
Bedankt voor deel 3 en 4. Wanneer heb jij dit allemaal geschreven? Ben blij dat ik je mag leren kennen. Laat de volgende lading maar komen.


20 juni Van R.W. aan Marie
Hoi!
Geschreven heb ik dit in de loop van 2002 en winter 2003, anderhalf jaar geleden. Het was, is en blijft het leven zoals het was, is en zal zijn. Daar zit een deel waarheid in, en een deel fictie. Het vervolg zal dat nog wel duidelijk maken. Maar medelijden hebben met de schrijver van 'de story', zoals je eerder op de dag nog schreef, is dus niet echt nodig.

Wat ik voor mijn boterham doe zal ook voor een stuk te lezen zijn in de loop van ….
Maar het hoeft geen geheim te zijn. Ik werk als leerkracht Plastische Opvoeding in een school voor mentaal gehandicapte kinderen. Daarnaast ben ik dus altijd zelf veel bezig geweest met eigen artistieke arbeid in de vorm van schilderen en beeldhouwen. Heb daarmee in de regio een redelijke bekendheid, evenals in Nederland. Maar de richting West-Vlaanderen heb ik tot hier toe nog niet ingeslagen.

Maar iets anders nog vlug Marie. In mijn mail van deze ochtend gaf ik je het webadres van deze gemeente. Zelf ben ik al maar eens gaan zoeken naar een site van Gistel. Leuk! En wie vond ik daar in het Gastenboek?

Ben overigens ook nog enkele keren naar ons 'forumcafé' gaan zien in de loop van de dag. Er zijn er daar een paar die het niet al te hoog op hebben met onze schrijfsels. Trekken we ons dat aan? Niks van. We zullen doorgaan!!!

En dat van 'je leren kennen' is geheel wederzijds. Natuurlijk ben ik nu ook wel een beetje curieus naar wat jij doet, naast mama zijn van twee schattige dochters, en Oekraïners helpen bij een opsporing van … zoals te lezen stond in dat Gastenboek.

En nu nog maar een nieuwe mail openen voor nog een lading van de 'soepstory'. In de oorspronkelijke versie, in een tekstverwerkingsprogramma op de MAC, waar ik het gisteren nog over had, zijn dat ongeveer zeventig pagina's. Dus kunnen we nog even verder.
We zien wel.
See you later.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  (Uiteraard zit de fout immer bij het tegengesteld clubje, haha.)
  Met of zonder boodschap, ik vind 't leuk.
  x
  ERWEE: In werkelijkheid staan onze strikt persoonlijke werkmanswoningen zo ongevveer 200 km van elkaar. Soms, op dat forum, lieten we het uitschijnen of we elk aan een zijde van de rivier in haar stad woonden. En de inhoud van de poseleinkast was natuurlijk Het leven zoals het niet helemaal is, die je gelezen hebt.
 • Ghislaine
  Vlot geschreven.
  ERWEE: Zeer bedankt! Blijven volgen graag. Marie volgt ook. In stilte.
 • ivo
  Een zeepfabriek van een verhaal, opletten dat het niet te banaal wordt, waardoor de aandacht verloren gaat ... je zit op het randje - wat mij betreft ... een diepere gedachte dringt zich op (voor mij toch)


  ERWEE: Uitleg volgt later misschien nog, maar morgen meer . . .
  U leest toch ooooooooooook?
 • RolandBergeys
  Ja, het kabbelt wel wat.

  Het leest vlot, maar als dit heus brieven zijn tussen haar en jou, zie ik de boodschap naar derden er niet echt in.
  ERWEE: Misschien komt dat nog. Who knows.
  Bedank tot hier, wil toch doorgaan hier. Blijven volgen graag.
 • gono
  Waarom zo smeken om gelezen te worden?
  ERWEE: Wil feedback omtrent this case?
  Vooral omdat het nog even verdergaat binnen dezelfde toonaarden.
  Volhouden dus maar.
  Maar bedankt.
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .