writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

PENNENVRIENDEN 2004 (4)

door ERWEE

20 juni Van Marie aan R.W.
Mijn CV.
Ja, waar moet ik nu beginnen? Ik begon als zeventienjarige te werken in een goudsmederij in Kortrijk. Niet uit vrije wil. Bij mij thuis waren onze ouders van mening dat meisjes niet moesten studeren. Ze moesten trouwen en kindjes kopen. En voilà, ook Marie moest eraan geloven. Ik werd goudpolierster tegen wil en dank. Dat heb ik zo ongeveer twintig jaar gedaan. Ik maak een lang verhaal kort. In de laatste goudsmederij waar ik werkte ben ik ziek geworden. Een midlife-crisis, gecombineerd met een depressie, oordeelde de neuroloog. Na mijn ziekte heb ik mijn ontslag gevraagd en gekregen. Dan ben ik een opleiding gaan volgen tot bediende. Ook een verhaal op zich. Aansluitend daarop vond ik werk als bode. Maar ook dat liep na ongeveer twee jaren ten einde. Ik kreeg mijn ontslag, reden: reorganisatie. Sinds november vorig jaar was ik werkloos en actief op zoek naar werk. Verdraaid niet makkelijk. Ik werd maar uitkeringsgerechtigde werkloze vanaf februari. Voor bepaalde jobs moet je minstens twee jaar uitkeringsgerechtigde werkloze zijn. Voor andere moet je bepaalde diploma's hebben of een X-aantal jaren ervaring, en liefst niet ouder zijn dan vijfendertig. Ik raakte er echt gefrustreerd van. En toen ontdekte ik dat forum. Sinds januari ben ik bezig als vrijwilligster in de gezondheidsbibliotheek van de CM. Dat is een job die ik heel graag doe, maar 't is en blijft een onbezoldigde job. Stiekem hoop ik dat ik daar ooit aangeworven wordt. Sinds vorige maandag ben ik weer aan 't werk, dankzij een vriendin. 't Is niet echt mijn droomjob, maar ik heb wel mooie uren. Ik ga elke dag werken van negen tot dertien uur bij de firma Externtex te Ichtegem. 't Werk zelf? Magazijnwerk, 't is weer eens wat anders. En ik heb toffe collega's. Dat is voor mij van levensbelang. Maar of ik dat zal doen tot ik pensioengerechtigd ben, dat betwijfel ik. Maar zeg nooit nooit!

Die opsporing waarover je gelezen hebt, dat was plezant. En ik leerde nog maar eens hoe klein de wereld is. Ik was in die tijd bezig met de voorbereiding van een volksbal en zocht op het internet een stratenplan van Gistel om mee te sturen met de uitnodigingen en zo kwam ik terecht bij Gistel Algemeen. Daar liet ik een berichtje achter.
Enkele weken daarna kreeg ik een mail in m'n box van iemand uit Oekraïne. We zochten met man en macht en we ontdekten dat er familie van de gezochte persoon vlak achter ons huis woont. Jammer genoeg was Adolf, een paar maanden voor we hem ontdekten, overleden.

En wat ik nog doe behalve werken, moeder en vrouw zijn? Mailen, lezen, wandelen, schrijven, knutselen, volksdansen, reizen, fotografie.
Och ja, en als je nu nog iets weten wil, vragen staat vrij!

Ik moet nu direct even plaats maken voor mijn jongste sprotje. Ze wil dringend aan de pc. Daarna zal ik eens zien of er nog iets binnen gekomen is van 'de story'
Tot straks!
Marie.


20 juni Van Marie aan R.W.
Hallo R.W.
De story leest erg vlot! Mag ik je adres doorgeven aan Xatine van het forum? Ook zij was benieuwd naar je dagboek, weet je nog?
P.S.: Naar Aspe kan hier niet gekeken worden. Wij hebben geen kabelaansluiting en kunnen enkel TV1 en Canvas ontvangen. Maar daar zijn we tevreden mee. Als er niks interessant op tv is, durven we wel eens naar een video of een dvd grijpen.

En dan heb je nog een paar antwoorden te goed op vragen van je mail van vanmorgen.
Wijn drink ik meestal maar op feesten. Liefst witte. Maar ik drink ook graag Rosé. En ik drink het liefst met 'maten'. Alleen is maar alleen …

Die titels van de boeken van Brusselmans spreken mij wel aan. In tegenstelling tot de schrijver zelf.

Ik kan er ook niet bij dat er zoveel kijkers van die soap zijn, die daar echt in op gaan. En dan agressief worden als je hun mening niet deelt. En dan die fans die op voorhand willen weten wat er gaat gebeuren. En als ze het dan weten, kunnen ze het niet nalaten om het op het forum te verklappen. GRRRRRRRRRRR!!!

En daar ga ik het voor vandaag bij laten. Tot de volgende keer!!!


20 juni Van R.W. aan Marie
Hi Marie.
Dat cv zou ook nog kunnen dienen voor een dagboek. Laten we maar zeggen dat ook dit het leven is zoals het is. Fijn dat je terug bezig bent in die nieuwe job.
Het doorgeven van mijn mailadres zou op zich geen probleem zijn. Maar nu, terwijl ik zit te verzenden naar Gistel, ook nog een tweede post opzetten vanaf de start, is me iets te veel van het goede. Laten we dat dus even bekijken in de tijd. De fanclub zou te vlug te groot worden.
Tot lezens en een goed begin van de nieuwe week.
And now . . . OFF!!!


Wordt vervolgd - ook op zondag

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Hebben jullie elkaar ooit 'in the flesh' ontmoet?
  Leuk om zo een 'kennismaking' van twee zijden te lezen.
  x
  ERWEE: We hebben elkaar meerdere keren ontmoet. Komt misschien later in het stuk. Er werd al vrij snel de afspraak gemaakt om een weekend door te brengen onder hun dak. Later is de familie dan op tegenbezoek gekomen. Er gingen meerdere meetings door met mensen van het eiigenlijke forum. Haar man speelde met z'n groep op een folkfestival. Ook daar was een groepje aanwezig. Er is ook nu nog af en toe contact via mail en telefoon.
  Op zich is het geheel gebaseerd op werkelijke mails. Enkel de lokale plaatsnamen zijn anders dan in werkelijkheid.
 • ivo
  Zeepfabrieken verdienen ... voor mij mag het nog iets sneller het verhaal, maar wie ben ik
  ERWEE: Gelieve er stilaan rekeniong mee te houden dat het als zodanog geen verhaal is.
  Maar zeer bedankt om te blijven volgen.
 • drebddronefish
  Het brievenconcept blijft interessant
  groetjes
  ERWEE: Goed om weten in deze fase.
  Zeer bedankt!
 • Ghislaine
  Prima. Ik blijf het volgen.
  ERWEE: Zeer bedankt!
  Blijvven doen please.
 • RolandBergeys
  Ja, het leest een beetje zoals een briefsoap.
  ERWEE: Bedankt om den draad te blijven (op)volgen.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .