writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

PENNENVRIENDEN 2004 (7)

door ERWEE

23 juni Van R.W. aan Marie
Goeiemorgen Marie,
Die beschrijving op het forum was natuurlijk bedoeld als een humoristisch plagerijtje. Zo'n fora, we hebben het er al eens over gehad . . . het zijn cafés, ergens op een verlaten eiland, met een baas achter de toog, die wanhopig zit te wachten op de brouwer. Omdat de biervaten in zijn kelder leeg en dringend aan vervanging toe zijn. De waard heeft echter het nieuws nog niet ontvangen dat de boot van de brouwer is gekapseisd. Maar om zowat te zeveren is het ook wel leuk. Vroeger, in mijn jeugd, gebeurde zoiets op kleine schaal, onder buren, gezeten onder een wilde kastanjeboom. Daar kwam dan ook de lokale en de nationale politiek en de tv-programma's of de sport ter bespreking aan bod. En dat was het dan. Wie was er, voor de tijd van de media en hun manier van werken, geïnteresseerd in, laten we zeggen, Irak-of-all-places? Nu zit het er op dat politieke forum een beetje bovenarms op. De gang van zaken zeker, voor en na de verkiezingen.
En nu moet ik 'dag zwaaien' met het handje. Er staat om een of andere reden ergens een feesttafel gedekt. Ik ga dus maar vertrekken. Om daar mee aan te gaan schuiven.
Tot straks, als ginder alles gezegd is.
R.W.


23 juni Van R.W. aan Marie
Hoi Marie,
Alle delen van 'de story' moeten in Gistel zijn nu. Wat denk je van de afloop? Ik veronderstel dat je nog met vragen blijft zitten. Maar net zoals het leven zelf, kan ook een dagboek nog een vervolg krijgen. Let's wait and see.


24 juni Van Marie aan R.W.
Jawel hoor R.W., ik kreeg zopas het slot. 'k Werd er zowaar stil van. Maar ik heb genoten van je verhaal en blijf nog met een aantal vragen zitten. Maar ik zal ze niet stellen. Je zult het zelf wel verklappen . . . op de duur.
Tot mails!
XXX
Marie.


24 juni Van R.W. aan Marie
Hoi Marie,
Alweer thuis, zie ik elders. Of op het werk zitten mailen naar het forum? (GRAPJE!!!)
Ik heb vanmorgen een paar keer in het nieuws gehoord dat de stormwinden nogal ferm tekeer zijn gegaan in jullie regio. Ook problemen gehad daarmee? Hier is het ook wel een felle wind, maar van echte schade is er niet echt sprake, geloof ik.

Ander vraagje. Ooit in Limburg geweest?
En een tweede: je lijkt me nu niet echt het type dat van sport houdt , maar de Ronde van Vlaanderen, passeert die daar in de streek? (Direct aan gedacht na onze eerste mails van vorige zaterdag.)

Naar West-Vlaanderen of naar de kust rijden met de wagen doe ik al een tijd niet meer. Veel makkelijker om per trein naar ginder te reizen. De provincie is echter totaal geen onbekend terrein voor R.W.
Diksmuide was de eerste plaats waar ik met mijn ouders terecht kwam. Een jaar of dertien moet ik geweest zijn. Kortrijk heb ik ook enkele keren bezocht. Naar de kerk met het graf van Broeder Isidoor. Samen met enkele kennissen, en gelijk was ik dan ook de taxi driver.
En dan ook nog eens een keer naar de Stadsschouwburg. Voor een concert met het Amerikaanse studenten-Harmonie Orkest U S C W B, waarover je ook een stukje kon lezen in 'de story'. Gasten die ik dan in huis had. Die zondag in juli 1985 stond ik daar al op de parking om 8.25 uur. Na plus minus 200 kilometer doorpezen.
Ook de streek van Ieper en Veurne is bekend. Meerdere keren geweest en rond gehotst.
Twee jaar geleden waren we voor een week in Oostende. Tijdens een van die dagen nog eens een keer een uitstap gedaan naar Brugge. Beetje tegen gevallen vanwege het druilerige weer.
Allemaal het vlakke land zoals het is en zoals Brel het bezong. Of heb ik dat mis?

Heb deze namiddag enkele uurtjes geklopt op school. Repetitie gedaan met een aantal leerlingen voor onze slotviering, volgende week. Morgen zitten we daar de opbouw te doen voor het 'Zomerfeest', zoals dat al jaren heet. Zomer of geen zomer. Ik ben er geen liefhebber van wegens nogal commercieel. Aan de ene kant is er namelijk onze school, aan de andere kant is er een MPI. De directeur daar, ziet een en ander als een geldmachine, en dienovereenkomstig moet het zaakje dus draaien als een kermismolen. Wat mij betreft kan het niet vlug genoeg zondagavond 19.30 uur zijn.
Genoeg stof?
Tot . . . ik zie het wel,
R.W.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Het boeit me. MPI wist ik ook niet, maar de feeds maken fijn e.e.a. duidelijk (het voordeel van later lezen :)).
  x

  ERWEE: Medisch-Pedagogisch Instituut. Omschrijving voor een instelling met mentaal en/of lichamelijk mindervaliden.
 • RolandBergeys
  -als ginds alles gezegd is, niet ginder.


  Leuk, Erwee...
  ERWEE: Kan nog changen, maar zo was 't authentiek.
  Het gaat nl. om echt, daadwerkelijk electroninsch geschrijf.
  No fantasy.
  Bedankt!
 • ivo
  er wordt veel gezegd he

  IVO
  ERWEE: Ik zal het eens moeten gerlezen.
  Bedankt!
 • Ghislaine
  Met plezier gelezen.
  ERWEE: Zeer bedankt! Vandaag de laatste.
 • SabineLuypaert
  'k heb begot geen idee wat MPI is (smile) en kzit hier nu warrig te zitten zo, van wat voel ik nu. er staat me iets voor ergens iets geleze hebben van een verzopen brouwer op zee, en kvraag me nu af,
  zijn er koppen gerold of enkel golfkoppen (smile)
  plezant stukje dat wel
  ERWEE: Zeer bedankt!
  MPI staat voor Medisch Pedagogisch Instituut.
  Drie politieke forums - de geschriften van zij die onze o zo talrijke politici daar dagelijks probeerden bij te staan met raad en daad, gratis zelfs, maar ook voor niks, het werden hoe langer hoe meer Behangers. Bibi weg. Ik vergeleek het geschrijf met zo'n cafébaas.

  En vandaag de laatste van de Penenvrienden.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .