writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Houd de dief!

door zwartkopje

Houd de dief!

Ik hou niet van de kerst-en nieuwjaarsperiode. Ik vind het een te opgefokt en veel te commercieel gedoe. Met pakjes waar je niet om gevraagd hebt en in het slechtste geval, die totaal niet bij je persoonlijkheid passen. Mr ik ben wel gek van champagne, en ja, die vind je tegenwoordig in de supermarktketens overal.
Champagne, demi-sec! Mr moet dat niet zijn. Lekker gekoeld met eventueel een aperitiefhapje erbij, om het tipsy gevoel een beetje langer tegen te houden.

Champagne, ik kan het overal en altijd drinken: als ontbijt, bij het middagmaal, als vieruurtje, aperitief of degustief, zlfs als slaapmutsje, alleen of in gezelschap. Al is in gezelschap natuurlijk vl leuker, alleen al omdat ik dan meestal niet degene ben die de fles ontpopt want ik heb een hemelse schrik van de knal en de daarbij horende gecatapulteerde stop, waarvan je nooit echt zeker weet welke richting het gaat uitvliegen. N, laat een ander de fles openen, zal ik ze wel leegdrinken.

Champagne vind ik ook de perfecte drank bij speciale gelegenheden zoals het behalen van je streefgewicht of diploma, verjaardag, geboorte of een afscheid. Zo heb ik verleden jaar een fles gekoelde champagne ter afscheid (omdat ik ging verhuizen) meegenomen naar mijn massage-therapeute. Dagenlang was ik in gedachten met de voorbereiding van het afscheid bezig, op culinair vlak natuurlijk. Ik had me voorgenomen om bij de champagne een stukje overhrlijke Brusselse suikertaart te serveren maar de bakker was die dag gesloten. Dus... daar ging mijn zorgvuldig opgezet plan. De volgende dag stapte ik met mijn fles champagne in mijn rugzakje gezwind de tram uit. Ik had nog een kwartiertje de tijd en besloot alsnog in de nabij gelegen supermarkt een paar aperitiefhapjes te kopen want champagne zonder hapjes vond ik toch maar niks. Ik stapte de winkel in en plots ging het alarm af. Ik stopte, keek rond, zag noch een verkoopster, noch een bewaker aanstalte maken om op me af te stormen, dus vermoedde ik dat het loos alarm was. Ik wandelde volgens de 'wandel je supermarkt-slank'-methode door de gangen en nam uiteindelijk een doosje pralines mee naar de kassa. Aan de kassa begon dat veiligheidsding weer te piepen en rood te flikkeren. Ik schrok, want dat was nu al de tweede keer. De kassierster vroeg me: "Hebt u iets in uw rugzak ?"
"ja, een fles champagne" antwoordde ik eerlijk.
De vrouw keek me met een blik op haar gelaat aan dat boekdelen sprak: "Mag ik die fles eens zien?" vroeg ze streng. De rij wachtenden achter me gluurden nieuwsgierig mee. Ik opende mijn rugzakje en haalde daar de FNAC-zak uit waarin ik de koude fles had gewikkeld. Ze nam de zak aan en pakte de fles eruit. "Maar... die fles is ijskoud..." stamelde ze verontwaardigd. "Trlijk" antwoordde ik nog steeds nietsvermoedend. "Ze komt uit mijn koelkast". Mijn koelkast, die sinds een elektriciteitspanne op volle toeren draaide en alle voedingsmiddelen in een mum van tijd tot ijsblokken vervormde. De vrouw draaide en keerde de fles van links naar rechts, van onder naar boven. Ze riep de hulp van haar naaste collega erbij, toonde haar het zojuist ontvangen bewijsmateriaal. "Verkopen wij gekoelde champagne?" De kassierster draaide zich om, bekeek de fles en antwoordde: "We verkopen wel dat merk maar ze staan niet in het koelvak." Ze draaide zich terug om en hielp haar klanten verder. Mijn kassierster gaf me de fles terug en sprak vermanend: "U hebt geluk dat de fles koud is." Ik keek haar niet begrijpend aan. Wat maakten die toch een drukte over een fles champagne... Eens buitengekomen begon het verhaal me te dagen en besefte ik dat ik maar net ontsnapt was aan een kassierster, die zich een gerenomeerde detectieve waande.

Daarom, beste mensen wil ik jullie in deze tijd van het jaar extra verwittigen. We worden tegenwoordig om de oren geslagen met raadgevingen en waarschuwingen over gauwdieven maar over ' detectieve wanende kassiersters' wordt helaas geen woord gerept.

 

feedback van andere lezers

 • fenk
  Leuk verhaal.
  (dt-fout in eerste paragraaf; "tipsy-dronken" vind ik minder geslaagd; "zich detectief wanende kassiersters"?)
  zwartkopje: Bedankt voor je reactie. heb- denkelijk de dt-fout aangepast nu???

  groetjes,

  zwartkopje
 • gono
  Staat de champagne koud, dan kom ik af!
  zwartkopje: euh... nee, helaas niet!

  groetjes,

  zwartkopje
 • Ghislaine
  Hilarisch.
  zwartkopje: Dank je Ghislaine voor je leuke feedback

  groetjes,

  zwartkopje
 • ERWEE
  Best wel leuk als stuk. Maar is zoiets nu effectief waar of toch verzonne?
  En verder was ik, na het vallen de Euro terug naar binnen gestapt om die fles op de zich detectieve-wanende-kassierster aan diggelen te slaan. Had gaar collega de MUG kunnen bellen.
  Dan had het daar gepiept door die straat.
  zwartkopje: Hoi Erwee,

  het is - helaas - cht gebeurd! Hihi... nou, als ik je voorstel gevolgd had, zou ik geen champagne meer hebben om die therapeute te trakteren h, maar als het me nog eens overkomt, zal ik zeker aan uw voorstel denken, hihi!

  groetjes,

  zwartkopje
 • RolandBergeys
  Leuk verwoord, sfeer op zich!
  zwartkopje: Dank je Roland voor je leuke reactie

  groetjes,

  zwartkopje
 • Theo_Roosen
  Ik sluit me aan bij de beoordeling van Roland. Heel leuk verwoord en de Kerstsfeer krijg je er gratis bij. Heel mooi !
  zwartkopje: Dank je Thro voor je mooie feedback.

  groetjes,

  zwartkopje
 • lin
  Als je ietsje schrapt hier en daar is het een perfecte column!
  Leuk einde, dat een brede glimlach tovert om je mond. Maar goed dat je geen gluhwein wilde meenemen!
  zwartkopje: Hoi lin,

  Bedankt voor je leuke feedback. Ja, ik wil het altijd 'te vlug' plaatsen h. Ik zal het nog eens herbekijken.

  groetjes,

  zwartkopje
 • Hoeselaar
  Als die nog niet leeg is en jij tijd en lust hebt dan ...
  Leuk verhaal, zal in het vervolg de kasiersters met andere ogen bekijken

  wilhelm
  zwartkopje: hihi... nou, je moet ze nu niet allemaal over dezelfde kam scheren h, hihi!
  en wat die fles betreft: heb er nog geen in huis gehaald.

  groetjes,

  zwartkopje
 • ivo
  goed hoor
  zwartkopje: Dank je ivo, voor je goede feedback ;)

  groetjes,

  zwartkopje
 • aquaangel
  graag gelezen xx
  zwartkopje: Dank je Aquaangel voor je leuke feedback

  groetjes,

  zwartkopje
 • miepe
  smakelijke lektuur!

  en echt gebeurd?
  zwartkopje: Ja, helaas wel, hihi!

  groetjes,

  zwartkopje
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .