writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Drijfzand

door roggemanj

Misschien proberen ze wel allemaal, proberen ze vrolijk te zijn, hun huisjes zijn felverlicht dezer dagen, alle kleuren en nog meer meters licht.Ik heb de indruk dat iedereen gelukkig probeert te zijn of toch probeert die indruk te geven. Ik krijg het niet voor mekaar, ik kan het niet, daarom voel ik me te slecht, ik kan de moed niet opbrengen om vrolijk te zijn. In mijn hart is het nu meer winter dan ooit tervoren, ik lijk leefgeroofd vanbinnen, alles lijkt uit mijn lijf gerukt te zijn.
Hopelijk word deze tekst door niemand gelezen en zie ik het gewoon als een soort van verluchting van mijn sombere hart.
Door de radio klinken de meest romantische kersliedjes maar ze zijn niet aan me besteed, het dode gevoel in mij is enorm. En alhoewel de sterren hevig hangen te fonkelen, ik lijk ze niet te zien, ik ben in gedachten ergens anders, ik vertoef in een tijd dat alles goed was, ik me geen verscheurd stuk vlees voelde.
Ik moet alle moeite doen om niet weg te dromen terwijl ik dit hier schrijf, ik zit in een denkbeeldige put, de wanden zijn glibberig en ik slaag er niet in houvast te krijgen in deze modderpoel.
Mijn hoofd tolt en mijn maag draait zich om in mijn lijf, hier moet snel een einde aan komen, het vreet energie en ik voel dat ik steeds dieper in het drijfzand wegzink.

 

feedback van andere lezers

 • gono
  Herken ik ook!
  roggemanj: bedankt
 • Theo_Roosen
  Herken ik maar al te goed. Je mag me altijd mailen en laat je gaan. Een vriend zal naar je luisteren want dat zijn we toch allemaal dichters en schrijvers onder elkaar.
  roggemanj: bedankt voor je reactie
 • Vansion
  dragend gelezen
  roggemanj: thx..
 • zwartkopje
  Mooie verwoording van je gevoelens.

  groetjes,

  zwartkopje
  roggemanj: groetjes, johan
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .