writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

peter en els (2)

door ivo

Dit was Peter, hij wist tot waar de grens lag en soms kon hij die zeer gevaarlijk dicht naderen.

Hierdoor werd haar vertrouwen in hem ook veel sterker. Zij kon zijn wijze van denken heel goed aanvoelen en zag in hem een stukje macho dat zij al altijd had gezocht, maar nog nooit had gevonden. Macho's genoeg, maar nooit in in de wijze zoals hij dit toonde. Het zat hem niet in zijn postuur, want hij was zo mager als een lat. En ook niet in zijn spieren, neen, spieren zag je bij hem haast nooit. Maar zijn macho gedrag zat hem in zijn koelbloedigheid bij het afhandelen van zaken.

Els herinnerde zich nog heel goed de wijze waarop hun relatie was ontstaan.

Het was snikheet en de airco was weer eens voor de zoveelste keer defect. De ramen konden niet open en het kantoor was een kookoven. Het project waar ze beiden verantwoordelijk voor waren, moest die dag klaar zijn. Beiden waren als laatste nog bezig om het project af te ronden, zodat het kon voorgesteld worden aan de commerciële dienst van het bedrijf dat hiervoor een opdracht had gegeven. Er moest nog heel wat data bijeengebracht worden en geanalyseerd zodat het project een professionele inslag kreeg.

Bij beiden parelde het zweet op het aangezicht en bij Peter was zijn hemd op de rug een zee om in te zwemmen. Els had haar korte blouse iets meer open gezet om de weinige lucht die er nog was iets meer ruimte te geven op haar veel te warme lichaam. Ze voelde vanuit haar oksels het zweet lopen en af en toe viel er een druppeltje op het bureau waarop ze aan het werk was.

Peter kwam achter haar staan om mee te lezen zodat hetgeen wat ze schreef in overeenstemming was met hetgeen hij reeds had opgeschreven. Achteloos veegde hij die kleine druppeltjes met zijn hand weg, zonder er ook iets maar over te zeggen. Els vond dit zo lief.

Toen de laatste pagina van het project uit de printer kwam gerold en Peter het geheel kon laten inbinden op het secretariaat, was zijn opdracht zo goed als volbracht. De klant die in een andere vergaderzaal was binnengebracht, kreeg van Peter een zeer korte maar sterke voorstelling van hetgeen zij hadden gedaan. De cijfers werden zeer kort maar accuraat voorgesteld waardoor de klant tevreden terug wegging.
De deal was gehaald en het geld was binnen. Van zo'n moment kon Peter echt genieten.
Peter en zijn gehele team dronken samen met Els nog een glas en iedereen mocht wat vroeger naar huis.
Toen Peter aan zijn auto kwam bleek dat de hitte van de zon niet enkel het gebouw had geteisterd. Ook de poort van garage waarin zijn wagen stond was zo hard uitgezet dat ze niet meer bewoog. Noch omhoog, noch omlaag, het ding zat muurvast. Peter vloekte hard. Geen auto en het was weekend dus … hij zat gevangen door het falen van de techniek.

Els was die ochtend met haar auto niet tot in de garage gereden. Zij had de wagen op de parking van de bezoekers gezet, zelfs niet eens recht in de zon, maar in een zalige schaduw. Zij bood hem een rit naar huis aan. Peter had geen andere keuze, maar hij zat met een probleem, want hij had zijn auto in het weekend nodig. Daarop repliceerde ze dat zij de auto dit weekend best kon missen, want ze had toch niets om handen en ze kon de wagen van haar moeder wel lenen, moest ze toch plots een auto nodig hebben. Peter keek haar dankbaar aan. Hierdoor reed Peter eerst naar het appartement waar Els woonde. Hij wou Els gewoon afzetten aan de deur, maar dat liep niet zoals hij dit verwacht had.

 

feedback van andere lezers

 • Theo_Roosen
  Kijk al uit naar het vervolg. Prille liefde is toch mooi hé !
  ivo: bedankt
 • verf
  maar dit liep totaal anders uit
  hij knalde opgewonden als hij was
  tegen de hoge stoep rand
  vielen ze in elkaars armen
  verdronken in elkaars zweet
  ploeterden een leven lang verder

  ivo: er komt nog drie ...
 • gono
  't Zal me benieuwen............
  ivo: bedankt Gono
 • ERWEE
  ... maar 'dit' liep niet => ... maar 'dat' liep niet
  (iets verder nog een 'dit')

  Dit leest vlot. In de loop van de dag op naar 3.
  ivo: bedankt,, dit en/of dat is voor mij heel moeilijk .

  Ik probeer er op te oefenen. Zodat het mechanisch i mij komt vast te zitten wanneer het dit of wanneer het dat is
 • lin
  Verander de categorie even in "drama" want ik heb erg naar dit deel moeten zoeken..
  Het deel boeit meer dan het vorige. Wat vlotter taalgebruik en er gebeurt wat meer..
  ivo: doe ik
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .