writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Geef je schuldgevoel een logeeradres

door SabineLuypaert

'Wat is draadjesvlees?'
Dat was de prangende - zo dacht ik - nog onschuldige vraag die ik eerst mezelf stelde. En toen ik ze na overleg met mezelf toch luidop durfde te uiten, zo halverwege een leuke conversatie met mijn vriendin en haar familie, viel er terstond een pijnlijke stilte en draaiden alle aanwezige hoofden mijn richting uit, waarop ik in één tel het blauw en groen zweette.
En of dat niet genoeg was bleef mijn chocotoff steken in mijn keel. Zo ongeveer halfweg mijn strottenhoofd, wat mij een enorme hoestbui opleverde, waarbij een klodder chocoladezever wegvloog als een vreselijk projectiel en recht in het décolleté van tante Ivette belandde. Hetgeen natuurlijk NOG MEER aandacht trok op mijn reeds zo fragiele persoontje. Dit stikkende gevoel deed zo'n pijn dat ik zelf geen tijd had hierbij stil te staan, met het gevolg dat ik me na tien minuten hoesten, tranen, slikken en krochen, nog meer kon beginnen schamen.

Familiebijeenkomsten van tantes en koffie zijn al zo moeilijk te verteren als ze te veel persoonlijke vragen beginnen stellen.
Draadjesvlees moesten ze afschaffen, als ik nou eindelijk eens moest te weten komen wat het in Godsnaam zou kunnen zijn. Net of een mens alles kan weten.
En schuldgevoelens weiger ik te hebben. Ze moesten mij maar niet zo bizar aangekeken hebben. Tante Ivettes décolleté zal wel al andere dingen te slikken gekregen hebben weet ik bijna zeker. Ik heb trouwens meteen besloten mijn schuldgevoel uit logeren te sturen, het is tenslotte vakantie. Heeft iemand zin in een logé?
Wedden dat zij die draadjesvlees kennen, hun vragen stellen als wij zeggen dat we peirrewusten gaan eten?


Een vriendelijk maar half onwetend draadjesvleeskennend ikje

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  heel grappig.
  Draadjesvlees is volgens mij stoofvlees.
  SabineLuypaert: ja is iets stoofvleesachtigs he. In Nederland noemen ze het ook omatjesvlees hoorde ik. merciekes voor de hulp (smile)
  ps: jij zag ook die tante haar front he ;) hahaha
 • gono
  Genoten!
  SabineLuypaert: groot bedankt (smile)
 • RolandBergeys
  Grappig, ja.

  Familiebijeenkomsten van tantes en koffie lijkt me nogal vreemd uitgedrukt.


  SabineLuypaert: echt? het is nogthans zo zenne, kweet niet hoe het anders te noemen. Niet te verwisselen met feestjes en theekransjes ;)
 • Vansion
  belandDe
  bij ons was draadjesvlees soepvlees (waarvan ze bouillon maken)
  wij noemden het ook 'boelie'

  heb niet de eer die worsten van jou te kennen ... maar ik gun je ze

  lekker stukkie
  dat schuldlogement-idee is puik! zou een rooie draad kunnen zijn waaraan je een hele verhalenbundel ophangt ...

  (pfff ben weer bezig hé...)
  SabineLuypaert: eest en vooral bedankt voor de foutvissing (smile) en dan, ja ik zie draadjesvlees ook meer als stoofvlees in feite. Die peirrewusten is hier een lekkernij voor de liefhebbers( niet voor mij, ben der niet zot van) liever boelie , boelie is cool, die hint voor rodedraad is nog veel cooler,
  ferm idee
  heel groot bedankt (smile) ook voor't pufje, dat ik leuk vind zenne, moet u niet generen ;)
 • fenk
  Wat vlot schrijven betreft, behoor jij tot mijn persoonlijke top 10 (misschien top 5) van deze site. Dit verhaal heb ik verteerd zonder me te verslikken. Humoristische formulering!
  Ondertussen heb ik dan weer een nieuw woord bijgeleerd.
  SabineLuypaert: jee ge doet me blozen zenne, vooral omdat ik er altijd zelf veel plezier aan heb iets te schrijven maar zelf altijd twijfel. benieuwd naar dat nieuw woord nu, hihi
  heel dank je wel
 • zwartkopje
  Heel vlot leesbaar en ik kan het me al onmiddellijk inbeelden. De Tip van Vansion lijkt me ook wat om verder op te brouwen.

  groetjes,

  zwartkopje
  SabineLuypaert: ja die tip lijkt me ook wat, ben mijne geest al aan't werk aan't zetten (hopelijk komt er nog iets van). Een kijken of ik nog een verschrikking kan vinden om eens lekker in te kleden hahaha
  heel erg bedankt
 • ERWEE
  Tante Ivette zal nogal gesprongen hebben. *lol*
  Amusant stuk!
  SabineLuypaert: ja met zo een schap kan dan niet anders he (grinnikt), ze zal er wel een verzekeing op afgesloten hebben denk ik gehoord te hebben
  heel erg bedankt
 • Theo_Roosen
  Leute ! Heb weeral eens goed kunnen lachen en ondertussen iets bijgeleerd. Waande me eerst in een programma van Piet Huysentruit maar bleek dan ons Sabine te zijn met een kokmuts op. Wanneer begin jij aan een kookboek. Succes verzekert. Vraag maar aan Steve. Heeft het gouverneurschap te danken aan het succes van zijn kookboek. Koken met Sabine. Zegt je dat niets ?
  Gooi die pen weg en schaf je potten en pannen aan. Zit met één netelige vraag ? Kan je zo goed koken als je kunt schrijven ? Throke
  SabineLuypaert: ik kook zelfs netelige dingen als't moet maar eet ze nog veeeeeeeeeeeeeel liever op. Kzal mijn kookrubriek 'smikkelen met sabolk' en keukerellen met ingrediënten die vroeger door de lucht vlogen' eens nieuw leven inblazen zie (smile) (noteert in te doen boekje ;))
 • dichtduvel
  boulie, maar toch is koevoet beter.
  peirreweust = luukweust
  Van weusten ken ik vaneigens alles ;-) Jef bloeweust

  SabineLuypaert: peirrewust is giene luukwust zenne,mor der kan welle luuk inzeng vaneigest (smile). hazo, ne wustenkenner (smile) kweet kik gelijk wor nortoe zie met een of ander wustevroug;)
 • kapiteinsebbos
  joepie, je bent op weg naar mij!
  ik krijg niet genoeg van jou!

  laat iets weten hé!

  -x-
  SabineLuypaert: hahah ge doet me weeral lachen he, (moest effe gaan kijken want kwas niet meer mee ;)) als't zover komt dan laat ik natuuuuuurlijk iets weten;).
 • verf
  soep vlees in het West-Vlaams en lekker
  groeten
  ed
  SabineLuypaert: ja das waar heeeeeeeeel lekker
  merciekes he
Er zijn 63 bezoekers online, waarvan 0 leden: .