writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

bijeenkomst voor « Anonieme Schrijvers » volgens Zwartkopje, hihi

door zwartkopje

Het was muisstil in de volle wachtzaal. Behalve die ene die lipte tijdens het lezen en die prevelende vrouw, haar ogen naar boven gericht alsof ze God aanbad.
Ik snapte haar gedrag wel. Ik zou hetzelfde gedaan hebben, moest ik in God geloofd hebben. Want je brengt toch niet voor je plezier een bezoekje aan de tandarts. Zélfs als hij zo'n beroemde en gerenommeerde tandarts is als Jan Willems. Dan nog, kom je niet voor je plezier, althans ik toch niet!

Ik observeerde de andere patiënten. Het verwonderde me wel dat er vandaag zoveel patiënten zaten. Ware het niet dat ik als derde de wachtzaal was binnengekomen, ik zou stante pédé terug naar huis gegaan zijn, bedacht ik.
'Hm... vreemd, al die patiënten hadden een eenvormig boek vast. Sommigen lazen er aandachtig in, anderen bladerden er verstrooid door, in een poging een beetje interesse te veinzen. Vooral de vrouw met de rode bril, die schuin tegenover mij zat, deed een beetje teveel alsof. Maar ook haar gedrag begreep ik volkomen want hoe kon je nou je in een boek concentreren als je tanden helse pijn uitstralen, als de tocht tussen en in je tanden niet meer te houden is en je constant verkoudheden opliep omwille van die tochtgaten in je mond?'

Mijn bedenkingen werden plots gestoord door een vreemd geluid in de wachtzaal, dat monotoon herhaald werd. Een gezette vrouw met knalrood hoofd dook in een grote boodschappentas die blijkbaar ook als handtas dienst deed. Ze sprak niet maar het gedempte geluid uit die tas deed me vermoeden dat het afkomstig was van een mobieltje of zo. De vrouw met de rode bril, veerde onmiddellijk op in een poging het geluid in de tas te achterhalen. Enkele seconden later liet ze haar bovenlichaam weer op de stoel zakken.
Het rood geworden hoofd verscheen even later uit de boodschappentas. In haar rechterhand hield ze een walkie talkie. Verbaasd keek ze door de mat doorschijnende gordijnen naar buiten. Op dat moment stond de lipper op, trok iets dat aan een draadje verbonden was uit zijn oor en haalde uit zijn borstzak een klein wapen met iets als een geluidsdemper er op geschroefd. Hij liep met grote kordate passen naar de wachtkamerdeur die uitkwam op de gang, draaide zich om, leunde met zijn rug tegen de deur en siste: "Geen beweging of ik schiet" Hij richtte de revolverloop een voor een op ons lichaam. De prevelende vrouw jammerde luid: " Oh God, néé, ik heb niets misdaan, Lààt me alstublieft leven, ik deed gewoon wat de anderen me opgedragen hadden, ik heb niets misdaan. Oh God néé, niet schieten, niet schieten! Wanhopig vouwde ze haar handen voor haar borstkas. De man met de revolver siste nu luider: "Zwijg mens, God is hier niet! Nog één woord en...". Hij trok, ter verduidelijking, de veiligheidspal van de revolver los.
De vrouw, Ghislaine genaamd keek hem uitdagend aan maar ze verroerde echter geen vin.
'Oh man, schiet, schiet dan toch' dacht ik bij mezelf want een plotse pijnscheut doorboorde mijn mond en meteen gaf ik alle moed tot leven op. Een kogel in mijn mond zou misschien wel even pijnlijk zijn als een verdovingsspuit maar daarna zou ik niets meer voelen, niets meer ervaren, in een zee van rust terechtkomen. Het verlangen naar die zee, het verlangen voor eens en voor altijd van die pijn verlost te zijn, welde als een Tsunami op en instinctief sprong ik recht, ging voor hem staan en riep wanhopig: "Man, schiet me door de mond! Schièt dan toch!"

 

feedback van andere lezers

 • RolandBergeys
  Grappig, hoor.
  zwartkopje: Dank je Roland,ik doe mijn best, hihi

  groetjes,

  zwartkopje
 • ivo
  jep het wordt me toch een show daar in Mechelen, grappig te zien hoe iedereen iedereen beschrijft. Best leuk
  zwartkopje: hihi... nou, ik brei verder op de vorige gegevens hé ;)

  groetjes,

  Zwartkopje
 • miepe
  er vallen dus al slachtoffers!
  ok
  interessant om weten... zal opgenomen worden

  ik vind het ook leuk bedacht van het uit een letterlijk andere hoek te bekijken!
  zwartkopje: euhm... hoeft niet noodzakelijk hé. Als de patiënte werkelijk sterft dan ben ik letterlijk en figuurlijk uitgeschreven. Aan jullie de keuze dus ;)

  groetjes,

  zwartkopje
 • verf
  Nu dat er grote beroering is in Nederland over een of ander vinjet die Nederlanders moeten op plakken waneer ze ons land bezoeken. Kunnen we misschien een geste doen. Laten we de bijeenkomst in Amsterdam organiseren, het geeft voor mij het voordeel dat ik dan niet per se aan den trappist moet. Vlaanderen huurt daar toch een of ander pand? Het zou een bijkomstig voordeel geven dat de Vlaamsche schrijvers al direct in een grootser taalgebied zitten, altijd meegenomen. Als we nu met zijn allen ergens een witte hotelkamer huren en samen vredesliedje repeteren, en dan samen naakt in een bed gaan liggen. Dan zal Jan niet moeten smeken voor wat persbelangstelling . Wedden dat ons collectiefje, de voorpagina haalt. Altijd meegenomen, zeg ik altijd.
  zwartkopje: lijkt me een goed idee, hoewel, een beetje sensatie in Mechelen is ook altijd mooi meegenomen, hihi!

  groetjes,

  zwartkopje
 • ERWEE
  Geestig!
  Maar wie zal de smurrie opruimen?
  Wie is cool genoeg om de paniek onder controle houden?
  Wat met de schutter?
  Misschien toch maar naar Amsterdam?
  Of naar Fryslàn?
  zwartkopje: tja...leve de inspiratie. Maar die is hier in overvloed, lees ik...
  hihi!

  groetjes,

  zwartkopje
 • Theo_Roosen
  Leuk geschreven. Aan spanning ontbreekt het niet. Hoe gaat het vervolgen ? Ben benieuwd. Als Jan, de tandarts, maar niet gekwetst geraakt of we kunnen fluiten achter dat dichtbundeltje.
  En de site, wat gebeurt daarmee. Ik heb horen fluisteren dat gono dat zou overnemen. Of Lucky misschien ? Ik zie Joly al knarsetanden en Rataplan met zijn staart kwispelen. Of één van ons collega dichters die gisteren de komst van God voorspelde. O neen, laat Jan het overleven. En wat met zwartkoppeke ? Zou haar kapsel rood uitslagen van de angst ? En wat met verf, tegen welk onrecht moet hij dan gaan contesteren. Wie publiceert dan zijn verhalen ? Het Pallieterke ? O Here God, wat nu .......... ??????
  zwartkopje: Wie zal het zeggen?
  hihi... je geeft in elk geval stof tot nadenken ;)

  groetjes,

  zwartkopje
 • aquaangel
  :D

  graag komen lezen xx
  ik observeerde (Ik...)
  God geloofd hebben. want ( komma na hebben of Want met hoofdletter)

  zwartkopje: Oeps... snel verbeteren. Dank voor je opmerkzaamheid.

  groetjes,

  zwartkopje
 • SabineLuypaert
  LOL er mag niet geschoten worden he, denk aan het huisreglement toemme toch.
  DIt is wel een heel bangelijke wending (mijn tandjes klapperen zenne, brrr)
  zwartkopje: Misschien eens tijd voor een 'tandartsenbezoekje' hihi

  groetjes,

  zwartkopje
 • gono
  Hij liet z'n broek zakken en sch..................
  zwartkopje: Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn ;)

  groetjes,

  zwartkopje
 • Lucky
  en bij de wc's zit Lucky, verkleed als toilet juffrouw, te lachen om een vol schoteltje met eurom muntjes en verwoede pogingen te doen om een trui te breien voor Joe Dalton......onderwijl tracht de tandarst met een hautaine schrijver Jolly uit zijn tandarststoel te krijgen....
  zwartkopje: hihi... zou best kunnen ;)
  wie weet!

  gr.

  zwartkopje
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .