writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een frivole maaltijd bespeelde mijn gedachtenkern -Erwee -

door SabineLuypaert

na lezing van zijn 'Verzonnen waarheden' -> http://writehistory.be/index.php?p=auteur&id=ERWEE


bespeelde een frivole maaltijd mijn gedachtenkernHij die met zijn strikt persoonlijke favoriete watermerk de lezer bij de hand sleurt, amper een tipje sluier optilt en er toch in slaagt op zijn fragmentarische manier een typetje neer te zetten dat duidelijk een prototype van schoolvoorbeeldig hondenliefhebber is. Met zwoele slagen werpt hij zinnen als een been naar een hond toe, hij die door de lezers op fanhanden gedragen wordt, hij die maar wat graag humor tot zich neemt.

Hij die woorden tot een massa breit op een manier dat het aangenaam toeven wordt om snel die benen uit bed te werpen en zich naar de pc te reppen om de laatste verwikkelingen op te volgen. Ideale belevenissen om op een dauwnatte ochtend of op het voorlaatste moment van een stervende dag te begeren en daarna met een gelukzalige dwaze grijns het volgende persoonlijke moment in te lassen.

Een mens leest gulzig, wil steeds meer, blijft nooit op zijn honger zitten maar krijgt steeds meer suggestielijnen aangereikt en deze extatische belevenis vindt men hier. Deze auteur schrijft namelijk met gulle mondjesmaat, zodoende dat zijn fans genoodzaakt zijn en het aan zichzelf verplicht zijn hem blijvend op te volgen. Zelfs Luc de Vos draagt hem in een groot vaandel op ongerepte hoogten. De mensheid raakt als het ware gehypnotiseerd door zijn woorden. De mensheid, met uitzondering van 'Het Fundamentalistisch Apostolische Genootschap ter bestrijding van het christelijke farizeïsme in de hedendaagse maatschappij.', want zij aanzien hem als een smart. Onbegrijpbaar voor hun kronkelende hersenen, blijkt hij. Het net aangehaalde genootschap dat geen vat heeft op deze persoon, gezuiverd door zijn strikt persoonlijke water, wordt beschouwt als heiden door onbegrip, ja mensen, de angst zit er diep in.

Gelukkig zijn er echte fans, die bewijzen dat hij het machtig is. Hij die er steeds weer in slaagt hun honger aan te wakkeren om hen vervolgens achter te laten met een verlekkerend uitzicht op het volgende deel dat de tijd een stamp zal geven.

Als gehypnotiseerd waart uw blik over het scherm, uw eerste oogopslag zoekt en blikt, helpt het oog het spreekwoordelijke handje om deel X van deze uiteenzettingen van uitermate menselijk niveau, open te klikken. De ene klinkende kwinkslag werpt de volgende een vette knipoog toe. Tussen de bedrijven door wordt men ook nog eens getrakteerd op de smakelijkste intro's, grote levensvragen betreffende brandweermannen en krijgt men een minieme blik op enige intieme aspecten en persoonlijke voorliefdes van de auteur. Het enige minpunt dat hem misschien kwalijk kan genomen worden is dan uit strikt vrouwelijk oogpunt gezien. Het is en blijft een feit dat vrouwen niet voor niets vrouw zijn en ook dat zijn lippen verzegeld zijn en blijven over bepaalde onderwerpen, wat het geheel een aamborstige naklank geeft. Enige zuurstof is gelukkig voorhanden bij de reeds verwittigde fans.

En gelukkig is er ook nog steeds de troost van het strikt persoonlijke watermerk dat zijn teksten laat vloeien en stromen op zo een manier dat menig bergrivierke er jaloers van zou worden. Het zal wel echt bronwater zijn want met chemische toevoegingen komen er nooit zulke geniale invallen als 'verbale lakens', 'persoonlijke cucina's' en laat ons vooral niet vergeten het hemelse verwijt naar de 'knuddekop en zijn hond'. Het moet gezegd, de held en zijn helden zijn duidelijk afgetekend. Het geheel krijgt er een inmenselijke kleur door, want heeft niet iedereen zijn eigen persoonlijke fixatie en frustratie waar hij dient mee te leren leven?

Dit is waarschijnlijk ook een van de sterke punten in dit epos, dat er voor zorgt dat menig lezer zich verpersonaliseert met de tekst. Al moet het gezegd dat niet iedereen een autokentekenplaatfixatie meesleept, en dat is maar goed ook.
Daarom dus en nog voor veel meer willen wij hier van de Oost-Vlaamse vereniging ter stimulatie van de bevordering ter leeseenheid en vermenselijking der auteurs, de Gezeefde Aap overhandigen aan net die ene auteur, die er in geslaagd is de mensheid in de ban te houden, met een ontegensprekelijk humoristisch levensverhaal, dat zich afspeelt in en om de sferen van ons aller geliefde Blankenberge, soms gelegen onder een hemelse maan bij nachte.

Deze prijs vervat tevens de prijs voor levenlustige vulling, de bekroning op het aanzetten tot humor en de mijmerachtige intentie enkele sfeerbrandjes te blussen met spreekwoordelijk antwoord, al dan niet voorzien van een klare kijk op troebele zaken.

Dames en heren, het langverwachte moment is aangebroken. De Gezeefde Aap voor aanzetten tot Humor wordt dit jaar, uitgereikt aan de enige man die zijn categorie waardig is, een front in zijn schriften vormt, een duo met zijn hond blijft en tussen de bedrijven door graag van het leven geniet. Hij die met sprot of ander onderwatergevogelte een maaltijd durft verschalken, de band met zijn Spar nooit verbroken heeft, zich nog steeds afvraagt wanneer de volumeknop te luid staat voor Mevrouw Cabeke. Hij die het eerste slachtoffer der vogelpest persoonlijk kent, de zandman graag de deur verwijst, gestampvoette doorsneegrompotten verplicht te lachen, inzit met het Belgische politieke leven. Dames en heren, hij die liever 'dikke' genoemd wordt dan 'rosse', aan verkeerslichten bezig is met dingen tussen zijn oren, Gorki hoog in het vaandel draagt maar net niet zo hoog als Oksel, ja hij, inderdaad,…

Ik denk dat ik de naam niet meer hoef te vernoemen, iedereen weet natuurlijk al eeuwen over wie ik het heb, U heeft hem tenslotte zelf verkozen. Hij die zijn wortels hecht aan de woorden der mensheid, Jan Hoet een puntje kan laten zuigen om hem ontleed te krijgen en de nieuwe Brusselmans is maar dan netjes. Een man waar we nog veel van gaan horen, ik voel het aan mijn theezakje. Dames en Heren, mensen, honden en aanverwanten, hier is hij
De winnaar van de Gezeefde Aap, de Ultieme prijs voor het aanzetten tot Humoristische kwieterijën via zijn 'verzonnen waarheden, ' ERWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

---


Extract uit 'Het Nieuwroddelblad 'van 9jan07

De Gezeefde Aap, de jaarlijkse welbegeerde prijs voor het aanzetten van humoristische kwieterijën ,' werd dit jaar uitgereikt aan ERWEE,

Het was een rare dag. Niet tegenstaande de Nederlandstalige bevolking zelf het heft in handen had om zijn persoonlijke keuze langs verschillende kanalen uit te brengen, en de polls al duidelijk aangaven dat er een immens verschil was tussen de eerste en de volgende kandidaat, bleek het toch nog als een verrassing aan te komen toen de menigte volledig uit de bol ging tijdens de bekendmaking. De slachtoffers worden nog geteld, de gevolgen zijn aanzienlijk. Het publiek werd als vanzelfsprekend wild, er vielen hordes mensen flauw, de brandweer kon ze niet allemaal veilig verwijderen, het geluid was soms onmenselijk, IJselijke kreten teisterden het luchtruim, bloed van vertrappelde ledematen trok een spoor door fanland maar iedereen had het er voor over. Een nieuw fenomeen bewees weer zijn impact, de analen in onze vaderlandse geschiedenis zijn weer een parel rijker,… 'Verzonnen waarheden', zijn een feit..

Morgen een lijst met beschreven slachtoffers van gekrast levend canvas.

Opmerkingen:

Mijn pen nam een loopje


 

feedback van andere lezers

 • ivo
  geweldig geschreven en een terechte ode
  SabineLuypaert: mocht niet geplaatst worden voor het laatste deel van helm he ;) hij was er ook blij mee (smile)
  merciekes hé
 • Theo_Roosen
  Ik heb het altijd gezee hé. Die kwiet van nen erwee is straffer dan dien onnozelaar en nestbevuiler van Hamme, Lokeren en tenslotte Gent waar hij nu kletse kletse doet met de tieten van, hoe heet ze weer ? Lange leve den Erwee en zijn verzonnen waarheden...... Zijn ze wel allemaal verzonnen ? vraag ik me soms af. Is Erwee zelf niet verzonnen ? Schuilt achter Erwee de éne echte Herman Brusselmans, incognito in writehistory, enkel en alleen om zijn pen te scherpen ? De volgende verzonnen waarheden zullen het misschien onthullen. Is Oksel niet Eddy ?
  Ik verklap het nog lekker niet. Groetjes Thro.
  SabineLuypaert: gut:o ge doet men hersentjes kraken zenne:o Oksle=Eddy en Erwee+brusseldinges, scherpe pennen tjee
  benieuwd naar die onthullingen (smile) in't lang en in 't breed mag ik hopen :-d
 • drebddronefish
  Hellep? Wat is er allemaal aan de hand? Ik had voor mezelf broodkruimeltjes gestrooid, maar de eekhoorntjes hebben mijn begrip opgegeten:-)
  groetjessss
  SabineLuypaert: gutgut uw begrip laten opknabbelen?????????????? en nu? (duikt in de medische dossiers;))
 • gono
  Over wie heb je het?
  SabineLuypaert: ha over die mens die me altijd doet lahen he :-d ja kweet het, maar kdoe da graag
 • RolandBergeys
  Sluit me aan bij allen (behalve Gono in dit geval). Hilarische fb van Thro. Leuk, Sabine.
  SabineLuypaert: ja ik zat er ook mee t lachen, vooral dat nestbevuuler en het mysterie he. Hebben we weer iets om kerieus achter te zitten wachten, zo stijf van afwachting ;),
  merciekes
 • lilKim
  De verzonnen waarheden heb ik nog niet gelezen (bloos) maar van jouw stukje ben ik onder de indruk, jij breit je woorden ook op een meer dan aangename manier aan elkaar.
  SabineLuypaert: ik had eens zin om ne speech à la Golden Globe te poge ;) Die verzonnen waarheden kwamen net op het Gepaste moment :-d, een aanradere hoor, heerlijk om even glimlachend bij te bekomen
  bedankt he, ook voor het compliment (smile)
 • ERWEE
  De Gezeefde Aap
  staat inmiddels prachtig op de plaats waar tot voor kort de kerstboom stond.
  Alleen was ie niet zo opgezet met die slingers en die flikkerende lichtjes. om zijn lijf en oren.
  Enfin, schitterend Sabine, maar dat wisten we al.

  En nu moet ik absoluut de fles met het strikt persoonlijke voorkeursmerk natuurlijk mineraalwater ter hand nemen.
  Schol!
  SabineLuypaert: grote santé (smile) ik klinkt mee
  Ja apen en slingers dat is altijd hetze he ;)
  grinnikt
 • kapiteinsebbos
  knap,knapper, Sabine L.

  dikke knuffel
  -x-
  SabineLuypaert: ik had ook zo genoten van zijn epos he (smile)
  jee zeg (smile) wat een leuke vervoeging (grinnikt)
  knuffel
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .