writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het rookverbod in restaurants zaterdag 20 januari , 19:11DTV video? help zoek: |>> Canvas

door verf


Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 5:23 Geantwoord op Moderator Antwoord


In België ieder jaar 50.000 sportongevallen Nederland 1,5 miljoen sportongevallen per jaar , menig professor verwittigd dat door de toename van sporten bij jongeren er een reuma epidemie dreigt , waneer het om de volksgezondheid zou gaan dan zou sporten verboden moeten worden daarom is verbod op roken een vorm van plat populisme Alcohol in de oude Europese unie 60.000 doden +1000.000 mensen in de ellende De druk in onze samenleving zorgt voor meer hysterie en de rokers zijn het slachtoffer , iedere niet-roker denkt dat hij 200 jaar zal worden Compleet idioot , de gehele volks hysterie doet me denken aan de Middeleeuwen , rokers zijn de tegenwoordige heksen en tovenaars waar iedereen met de medewerking van dokters en overheden mag op spuwen




verfaillie ed
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 5:35 Geantwoord op Moderator Antwoord


Als er echt bij de mensen een gevoel is dat roken schadelijk is als mensen dat massaal vinden waarom dan niet aparte restaurants en cafés waar niet gerookt wordt , dat moet dan toch een goudmijn zijn voor eventuele ondernemers dan is er geld mee te verbieden , dat dit niet gebeurd is omdat het rookverbod niet door een massa mensen gedragen wordt maar door enkele fanatieke hysterischi Ik vrees dat bij de volgende verkiezingen het rookverbod zal afgerekend worden door de bevolking, door Delmote weg te stemmen




verfaillie ed
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 5:42 Geantwoord op Moderator Antwoord


Het rookverbod komt er omdat een aantal statistieken een 2000 doden toeschrijfst aan het roken
1 hoeveel artsen vullen als doodsoorzaak in roken terwijl het misschien komt door fijn stof, chemische producten , nog altijd aanwezig asbest
2 een gezegde over statistieken gaat zo
de statisticus die in een plas water van gemiddeld 1m gaat zwemmen verdrinkt
3 het populisme viert hoogtij


Gerd
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 10:56 Geantwoord op verfaillie ed Antwoord


Mijn beste gepassioneerde roker, u heeft het wegens die tabakswolken om uw hoofd waarschijnlijk nog niet opgemerkt, maar u is lid van een minderheidsgroep. Er zijn nl. veel meer niet-rokers dan rokers. Uw voorstel om dan aparte voorzieningen te treffen en met een beperkt circuit van rookvrije restaurants voor die grote meerderheid te beginnen is dan ook bijzonder lachwekkend. De angst van de horeca is te begrijpen, maar in de landen waar het rookverbod al eerder werd ingevoerd is die angst ongegrond gebleken. En ook voor het rookverbod zijn er in die sector faillissementen geweest, zodat het een beetje oneerlijk zou zijn om eventuele faillissementen in de toekomst toe te schrijven aan het rookverbod. Als een zaak slecht draait heeft dat meestal andere oorzaken.




verf ed
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 15:38 Geantwoord op Gerd Antwoord


. beste gert lees eens het boek lichamelijke opvoeding geschreven door midas dekker , waarom kan bij voorbeeld in scholen in plaats van sport, geen dans ingevoerd worden, het zou de samenleving, minder opgefokt maken, maar in het puriteinse ideaal kan dat niet want zij gaan er vanuit dat de mens alle genot moet afzweren, de mens moet volgens hen lijden, probeer eens te begrijpen dat niet de Amerikaanse bevolking in Irak aan het vechten is, maar een groepje puriteinen, een soort puritanisme die in de naam van hun zuiverheid massaal mensen aan het vermoorden is, iedere genot is volgens de puriteinen zondig, zoals roken, als ik bij een minderheid zou behoren, hoe komt het dan dat de staat, dat soort verbodsregels oplegt, als niet rokers tot de meerderheid behoren, laat dan de vrije markt spelen, dan zouden de plaatsen waar niet gerookt wordt goud mijnen zijn . Volgens uw redenering zouden de rokers cafés failliet gaan. Wat ik nu zie gebeuren is dat de cafés die rookvrij zijn failliet gaan terwijl den drank en sigaretten cafés een gouden toekomst tegemoet gaan, wat er ook nog kan gebeuren dat is dat de horeca de regels aan zijn laars lapt , en de boeten betaalt , een boete van 250 Euro tegenover een omzetverlies van enkele duizenden Euros de keuze zal rap gemaakt zijn. midas dekker maakt in zijn boek ook de verbinding tussen sport en het nazzie's , die zoals we weten extreme dierenvrienden , en gezondheids fanaten waren. De heer midas dekker is niet een omhooggevallen politicus , maar een zeer gerespecteerd bioloog. Wat er nu gebeurd is een plat populisme die zoals u weet leid tot totale zinsverbijstering, in New York mag niet meer gerookt worden , maar mensen gaan afslachten in het buitenland dat mag wel. En ierland is dat niet het land waar de bewoners al decennia vreedzaam samenleven? Mooie voorbeelden.




verf ed
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 15:44 Geantwoord op Gerd Antwoord


Dan is er nog een aspect die iets wat aandacht vergt . Wetten die niet gedragen worden door de hoofdmoot van de bevolking, hebben de neiging om, om te slaan in een zeer zwaare corruptie, waar Italië en Ierland en Vlaanderen zeker niet om gekend zijn .




verf ed
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 16:51 Geantwoord op Gerd Antwoord


De malboroman is gestorven, maar de marathonman is ook gestorven. Maar dat hoort u niet, de sport lobie is te groot, de films van Leni Riefenstahl maken nog altijd zeer grote indruk, ze leiden tot zinloos geweld, Anorexia, Boulimia Nervoso. Moest al de energie die in het rookverbod gestopt wordt. In de opvangen van psychische zieken, zoals hysterie gestopt worden dan zou onze samenleving er een stukje beter uitzien. Ze stopen de centen liever in de zoveelste biechtstoel waar geen kat meer komt, Sommigen zijn zeer sterk in de bescherming van het ongeboren leven, terwijl ze het geboren leven laten stikken, niet in sigaret rook, maar in de illusie van de leuze, uit de industriële revolutie, arbeit macht vrei . Terwijl creativiteit vrij maakt, we zullen als we geen laag loonland willen worden ieder product die de creativiteit kan stimuleren, of opwekten of tot rust brengt zeer hard nodig hebben.




Gerd
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 16:52 Geantwoord op verf ed Antwoord


Hoe komt u op het idee dat uw mening die van de hoofdmoot van de bevolking vertegenwoordigt? Heeft u daar ernstig onderzoek naar laten doen?

En wie een beetje vertrouwd is met het werk van Midas Dekkers weet dat zijn uitspraken met een flinke korrel zout te nemen zijn - en dat hij zelf de eerste is om dat te doen. De sarcast is immers niet wars van een beetje zelfspot, en geeft grif toe dat hij niet erg sportief is aangelegd. En verder heeft hij natuurlijk gelijk dat fanatieke sportbeoefening zelden goed is voor de gezondheid.

Verder is het verband dat u meent te ontwaren tussen corruptie enerzijds en een rookverbod in openbare gelegenheden en in de horeca pure fictie. Alsof de landen die u noemt in het rokerige verleden wél vrij waren van corruptie! Toe nu, u is zeker de grappigste thuis?




verfaillie ed
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 17:45 Geantwoord op Gerd Antwoord


Hoe komt u op het idee dat uw mening die van de hoofdmoot van de bevolking vertegenwoordigt? Heeft u daar ernstig onderzoek naar laten doen?




verf ed
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 18:11 Geantwoord op Gerd Antwoord


u is zeker de grappigste thuis? Jazeker. U niet? hoe erg, sukkel. Dat in België ieder jaar 50.000 sportongevallen Nederland 1,5 miljoen sportongevallen per jaar, menig professor verwittigd dat door de toename van sporten bij jongeren er een reuma epidemie dreigt. Dat kunt u niet ontkennen. Lees de statistieken. Zo als dat alcohol in de oude Europese unie 60.000 doden +1000.000 mensen in de ellende, stopt. Dat zijn ook statistieken. Dat een ex-premier 12 miljoen BF kreeg om Alcohol te promoten Dat er meer geld gaat naar gebouwen, waar geen kat meer komt. Dat de opvang van mensen met psychische problemen, die niet bemiddelt zijn, een ramp zijn, luister naar, de mensen die in de opvangplaatsen daar werken In de bijzondere jeugdzorg. Dat kunt u ook niet ontkennen..Ook daar klagen begeleiders terecht aan dat gesloten instellingen voor jonge criminelen dichtslibben omdat ze vol zitten met jongeren met psychische stoornissen,die eigenlijk in een verzorgingsinstelling thuishoren. Meermaals is ons land al veroordeeld door Europese instanties allerhande voor de schabouwelijke behandeling van mentaal gestoorde delinquenten Al jaren regent het vernietigende rapporten over de vaak schrijnende en mensonterende situaties, maar ondanks talloze beloften van opeenvolgende justitieministers gebeurde er de voorbije jaren amper iets aan de situatie. Het wordt zelfs alleen maar erger.Volgens de recente cijfers zouden meer dan 1.000 geesteszieken in een gewone gevangenis opgesloten zitten,een triestig record. Daarom vindt ik het rookverbod, plat populisme, Zand in de ogen strooien voor de echte problemen.




Gerd
Re: Het rookverbod in restaurants
Geplaatst: 20-jan-2007 18:45 Geantwoord op verf ed Antwoord


Hert intrigeert me wel een beetje hoe u kan aantonen dat het verbod om nog langer naast en boven andermans bord te roken iets te maken zou hebben met sport of sportletsels, met reuma, met alcoholdoden, met instellingen die dichtslibben met jeugdige criminelen of psychiatrische patienten, en hoe dit "bewijzen" zou dat het rookverbod op bepaalde plaatsen plat populisme is dat zand in de ogen strooit voor "echte problemen".

In feite komt heel dit zielig verweer erop neer dat volgens u pas dan iets ondernomen mag worden tegen hinderlijke rokers en laagvliegers die alle verkeersreglementen aan hun laarzen lappen als de hele wereld voor de rest perfect zou zijn en er geen enkel ander maatschappelijk probleem meer te bespeuren valt. En dan zou u ongetwijfeld wel weer iets anders verzinnen.




Paginas: 12 [ Vorige | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ] Terug
Onderwerpen: [ Vorige | Volgende ]



beste gert verboden leiden tot misbruiken. Toen het verbod op roken op openbare verplichte plaatsen zo als trein wagons, of stad huizen. Waar iedere mens verplicht wordt te komen, inging, dat vindt ik een prima, maar iedereen is toch niet verplicht op café te gaan of uit eten , als de hoofdmoot rookvrij wil eten het wezen hen gegund, laat de vrije markt spelen, Wat men niet wilt, waarom niet ?, Voor de volksgezondheid ?, Of omdat men In België ieder jaar 50.000 sportongevallen Nederland 1,5 miljoen sportongevallen per jaar, menig professor verwittigd dat door de toename van sporten bij jongeren er een reuma epidemie dreigt. Niet wil zien. De sport lobies zijn sterker. Het grootste gedeelte gelooft nog altijd in die arbeit macht vrei spreuk en wat zijn nu 50.000 sportongevallen, ze zijn de motor van industriële samenleving. Alleen we leven in een technologische informatica revolutie, een revolutie die nood heeft aan geesten arbeid , al die sport doden zijn zelfs niet nodig. De mens kon best sporten zonder die doden, levenslang gehandikapten. Maar de sport is vervangen door competitie dat maakt die doden. Zelfs de encyclopedia is al in de competitie geraakt . Terwijl de Technologies informatica revolutie , creatieve geesten nodig heeft, geen encyclopedia . De samenleving heeft , dichters, dansers, kunsternaars nodig, die ergens hun geest , tot rust doen koomen , er gaat nu al het gerucht dat die kleunende , groepjes rookers, jolige bends zijn die menig niet rooker opzuigd, tot wanhoop van de nietrookers die, drastische maatregelen ,eisen. Wat vandenbosche zei, we maken een privé club, en we eten en we dansen, en we roken, we zijn blij, dat zal er gebeuren. Het zullen niet alleen de vandenboses zijn, die het zullen doen, zo gaat dat, ondertussen zullen hier en daar kleunende groepjes mensen staan, die dan flink zullen uitgelachen worden door de bezoekers van privé clubs die in hunnen bak voorbij razen. Het rookverbod is een succes. (lach)

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    tja Verf wat je hier verft is moeilijk te snappen.
    Ik weet niet goed wat ik hier met aan moet.
    verf: niks
  • Theo_Roosen
    Ben het met Ivo eens. Voor één keer blijf ik je een antwoord schuldig. Thro.
    verf: Een verhaal in een kader van een forum , een spielerei, niks ernstig
  • mariagarquez
    alleen verf kan dit. Je bent een knappe copy/paster. Echt goed!
    verf: hi hi
  • RolandBergeys
    Ja, vind dit enerzijds op sommige plaatsen haast wat pamflettair, anderzijds veel waarheden bevattend, boeiend om volgen, hoewel lang op een scherm, stof zaaiend voor eindeloze, zinvolle, en misschien ook zinloze discussies.
    verf: xx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .