writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De langverwachte meeting!

door dannycant





Terwijl ik nog vlug een laatste hand leg aan de naambadges, hoor ik op de achtergrond al het instrumentstemmen van de zich vrijwillig aangeboden gelegenheidsgroep en vind dit alvast prima klinken! Nog één naam moet ik neerpennen en dit klusje is ook weer van de baan.
Tachtig stuks zijn het geworden, zovele hebben immers toegezegd om te komen en het leek mij handig om ieder er zo eentje op te spelden. Bespaart heel wat giswerk naar wie je nu net de hand schudt of een uurtje later weer tegenkomt en dit nogmaals zou moeten overdoen. Het vragen dan, bedoel ik. Dat is alvast één zorg minder!
Het zaaltje oogt mooi! Ronde tafels, bar en een net groot genoeg podium boden mij de nodige opties, die ik dan ook ten volle heb benut.
Budgettair zou alles snor moeten zitten, toch volgens mijn berekeningen! Er is zelfs ruimte om de hongerige medemens te spijzen. Hotdogs met of zonder zuurkool weliswaar, maar toch. Als hapje gaat dit er best wel in!
Een driehonderd heb ik er ingeslagen! Mosterd of ketchup erbij, ettelijke blikken worstjes en wat plakjes kaas voor diegene die toch maar liever een broodje kaas verorberen! De eersten zijn ondertussen al geproefd en goedbevonden door de bereidwillige helpers die extra vroeg zijn gekomen. Twee daarvan gaan hier strakjes dit eethoekje bemannen en ik merk dat ze daar helemaal klaar voor zijn.
Om deze kost te neutraliseren heb ik een simpel, doch efficiënt plannetje uitgedokterd. Wie kan weerstaan aan het tombolagevoel met altijd prijs, niemand toch? Een honderdtal prularia heb ik zo op de kop kunnen tikken. Hebbedingetjes die niet meer dan één euro kostten en nu hopelijk als zoete broodjes van de hand zullen gaan aan de democratische prijs van twee euro. Daar ik weiger om inkom te vragen, lijkt dit mij een degelijk alternatief om de kosten te drukken en toch op een ludieke manier wat sfeer in het zaakje te brengen. Ook hier wordt een man of twee ingeschakeld. Nummertjes zitten in een dichtgeplakte envelop, de betaler kiest er eentje en weet een tel later welk prulletje voor hem of haar is. Natuurlijk staan er een drietal 'lokkertjes' tussen de prijzen. Zo iets van, 'dat zou ik wel willen'.
Ik weet dat deze formule werkt. Heb dit immers al op een soortgelijke meeting uitgetest en binnen de kortste keren was de tafel leeg.
Free podium leek mij ook wel wat, maar heel informeel en de uitstekende klankinstallatie vereist ook niet een compleet stilzwijgen van de minder geïnteresseerden daarvoor. Ik heb ook ruimte voorzien voor de verkoop van bundeltjes of boeken van zij die zich daarvoor opgaven. Elk zijn of haar tafeltje en nu maar hopen dat door mijn affiches er ook wat volk van de plaatselijke braderij op de proppen komt. Niet toevallig koos ik deze datum, en elke bezoeker is welkom! Nu komt ook nog eens de handigheid van de badge om de hoek kijken. Zij die zonder zijn en ook een broodje willen, dienen dan wel eventjes in de geldbeugel op zoek naar twintig eurocent. Één iemand is dan ook stand by om desnoods nog wat extra broodjes en worstjes in de nabije supermarkt in te slaan mochten we door onze voorraad heen raken. De centjes van de betalende bezoekers worden dan daarvoor gebruikt! Er hoeft immers geen winst te worden gemaakt!
Blikvanger is natuurlijk de uitgave van het nieuwste Writehistory boek, maar ook andere pareltjes liggen al te blinken. Of dit nu in eigen beheer is of niet, doet er niet toe?
Alle dranken zijn aan democratische prijzen. Dit in afspraak met de uitbater die daar heel graag in tegemoetkwam.
De postjes zijn bemand, de deuren open en het beloofd een aangename namiddag te worden.

Wordt misschien vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    voor mij is de oude toog en een tafeltje meer dan genoeg. Zolang er ook een kapstok is waar ik mijn hoed kan hangen, dan ben ik content.
    dannycant: Ik zal ervoor zorgen.... :-)

    Groetjes en bedankt
  • SabineLuypaert
    oi:o loopt naar de mailbox, zou ik ook mogen komen? (smile) ik zou achter die doet er niet toe een uitroepteken van het vette slag zetten danny;). hoop dat dit vervolgd wordt (smile)
    dannycant: Iedereen is welkom.... jij zeker.... :-)

    Bedankt en groeten
  • jbrouns
    Ordelijke stijl, zeer duidelijk. Ik ben ook benieuwd hoe die middag daar gaat aflopen. Groetjes
    dannycant: Laat ons nog even afwachten.... :-)

    Bedankt en groeten
  • RolandBergeys
    Leuk verwoord, Danny.
    dannycant: Dank daarvoor en groeten
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .