writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Dopingkoers.

door dannycant





Hier volgt een uitgesteld verslag van de rit in deze inmiddels legendarisch geworden 'Dopingkoers'. Een monument onder de klassiekers die al aan haar vijfentwintigste editie toe is en elk van de renners maar al te graag op hun palmares wensen bij te schrijven!
Net geen tweehonderd starters en van bij de aanvang werd er al op geen inspanning gekeken. De eerste speldenprik kwam er na kilometer achtentwintig door, en wie anders, Anabole steroïde. Vroeg in de wedstrijd maar onze landgenoot Amfetamine liet niet begaan en zette zijn ploeg vol aan het werk!
Binnen de kortste keren viel alles terug samen en was dit het sein voor een ware regen van ontsnappingspogingen.
Halfkoers ging dan de Deen Redbull er ineens als een wilde stier vandoor met in zijn wiel niemand minder dan de Nieuw-Zeelandse kampioen, Aranesp, met rugnummer negenenzestig!
Zijn ietwat rare houding op de fiets bleek efficiënt genoeg om goed twintig kilometer aan kop te sleuren en daarna als eerste boven te komen op de Soixcent, een beklimming buiten categorie en meetellend voor de bergprijs!
Hematocriet, met zijn vijfenvijftig de oudste onder de deelnemers, steeg ook heel even boven zich uit maar dit was van korte duur en verdween uit wedstrijd!
In de afzink van diezelfde Soixcent werden de twee vluchters echter opnieuw gegrepen en was dit het moment voor topfavoriet Epo om er vol tegenaan te gaan! Aanvallen zit als het ware in zijn bloed en hij kan er toch zo moeilijk aan weerstaan. Hij moet en zal zich tonen! Het is gewoon sterker dan hemzelf.

In de achterhoede werd volop gepuft! Temperaturen van méér dan dertig graden zijn nu eenmaal verstikkend. Zeker voor mannen die niet degelijk geprepareerd zijn. Ondermeer Ventolin werd het slachtoffer van een vroegtijdige opgave. Hij werd afgevoerd met ademnood en aan de zuurstoffles gelegd. We vernemen wel dat hij intussen aan de beterhand is maar in de toekomst zware inspanningen moet mijden! Een groot verlies voor deze sport, zonder meer!

De relatief onbekende Otrivine Menthol won uiteindelijk met de vingers in de neus en haalt opgelucht adem! Zijn seizoen is gered! De dagprijs bedraagt namelijk een 'gezondheidskuur' ter waarde van 25.000 euro. Een prijs die kan tellen!
Zijn naam wordt in de analen van deze koers en naar gewoonte op de gitzwarte lijst bijgeschreven.

Er is helaas ook minder goed nieuws te melden! Bij een onaangekondigde controle aan het ontbijt deze morgen werden maar liefst 'negen' renners betrapt op het gebruik van zogenaamde light-producten en kregen dan ook allemaal een startverbod! Twee grote namen, Becel en Minarine bekenden meteen schuld maar claimden wel dat het de eerste maal was dat ze deze producten gebruikten!
Toch werden bij huiszoekingen later die dag tientallen vlootjes met deze vermoedelijk 'gezonde substantie' teruggevonden en in beslag genomen. Labo-onderzoek moet nu uitwijzen in hoeverre deze producten prestatiebevorderend zijn en de betrapten al dan niet voor de tuchtraad van Waight-Watchers moeten verschijnen. Een schorsing van twee jaar is niet ondenkelijk en zou meteen het einde van hun carriere betekenen.
Natuurlijk reageerde de entourage verbolgen. Die gezondheidsfreaks moeten er uit maar tezelfdertijd pleiten ze voor meer transparantie in de witte productenlijst en vinden ook dat sommige zaken moeten worden toegelaten! Het verhaal van altijd natuurlijk!

Mocht er meer nieuws zijn, dan kom ik daar graag op terug!

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    het kan verkeren. Wielrennen nooit goed begrepen. Rijden met een fiets door heen wind en regen, sneeuw en wat nog meer. Stoppen zich vol met pillen en met heel veel pep om toch maar vol te houden.
    Rijden kilometers steile bergen op om dan totaal uitgeput op dezelfde weg met de Mercedes terug te keren. Sjongens, rare mensen die wielrenners.
    dannycant: Je houdt ervan of niet..... ik vind voetbal evenzo gek.... :-)

    groetjes en bedankt
  • ERWEE
    Hilarisch stuk met veel fantasie gebracht en toch de situatie mooi gezet.
    Een sportkrant waardig.
    Tiens, zou Umberto Epo hier ook mee kunnen lachen?
    dannycant: Die reed mee..... in het peleton.....

    groetjes en bedankt
  • RolandBergeys
    Ja, hilarisch en misschien niet toevallig heel actueel.
    dannycant: neen, niet toevallig....verleden nacht in elkaar gestoken.... :-)

    Bedankt en groeten
  • zwartkopje
    had het nog niet gelezen omdat ik niet zo van wielrennen hou. Maar écht het is een heel leuk stuk! Hou wel van de verpersoonlijking van dingen/producten. Dit stukje is dus heel erg in mijn smaak gevallen, wellicht omdat ik het bij het ontbijt at met échte roomboter, hihi!

    groetjes,

    zwartkopje
    dannycant: Dank voor deze fijne reactie en mocht je an het ontbijt zitten...smakelijk!

    Bedankt en groeten
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .