writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Maskerade

door stater

In een eerder artikeltje mocht ik uw aandacht vestigen op tv-koks met een spiegelgeschoren en heftig bewegend adhd-hoofd. Wat dit betreft mag, althans naar mijn opvatting, Pierre Wind worden beschouwd als een der meest markante zich aldus manifesterende representanten van het soort in quaestie.

Onlangs echter bleek mij, tijdens het programma Barend & Van Dorp, dat het 'gladdeschedelzwaaien' geen voorrecht (meer) is van bedoelde vetpiepers en kanenbraaiers. Immers ook de redelijk haararme auteur Bart Chabot blijkt zich deze aandachtvragende gewoonte te hebben aangemeten.

Daarbij viel het me op, geïmponeerd als ik hierdoor was, dat ik me na voltooiing van het relaas in 't geheel niet wist te herinneren wat de inhoud ervan was geweest. Evenmin als het indertijd niet tot mij was doorgedrongen tot welk exclusief resultaat de ten beste gegeven culinaire escapade van de gepollepelde vriend had geleid.

Ik meen, na enig nadenken, dan ook te mogen veronderstellen dat de opgevoerde act door beide heren de expliciete bedoeling had (het gebrek aan) de culinaire respectievelijk literaire inhoud te maskeren, zo niet met hun hoofd ver de ruimte in te slingeren. Gelul in de ruimte, dus.. zoals het gemene volk dit zo treffend en humoristisch weet te verwoorden.


Eli Stater
(mediasoof)

 

feedback van andere lezers

  • lin
    Treffend en humoristisch verwoorden, ja daar ben je een kei in!

    stater: dank je wel, lin.. voor dit prachtige compliment..!
  • ivo
    na dit te lezen besef ik dat ik nog naar de kapper moet ...

    het is een ingewikkeld stukje geworden, maar ik vermoed dat je archeoloog bent met een zwak voor Egypte. De mummie had ik al gevonden, ingewikkeld dat ze was, trok ik aan het touwtje en het deurtje ging open.
    stater: zo zie je maar weer dat zo'n artikeltje voor menigeen praktische waarde kan hebben, ivo..;) en ja.. ik vermoed dat ik (althans op het literaire vlak) wel iets heb van een archeoloog.. pardon.. archeosoof..;) dank voor je signaal: ik zal 'ns bekijken of ik het wat eenvoudiger leesbaar kan maken.. dank je voor je reactie..!
  • ERWEE
    Die vetpiepers en kanenbraaiers, evenals de gepollepelde vriend,
    bevallen mij wel. Komen ooit nog ergens terug.
    stater: ja, Christiaan.. v. en k... zo werden aan boord ooit de betreffende heren, wat oneerbiedig, aangeduid.. enne.. ik houd de termen in de gaten..;) dank voor je waardering
  • RolandBergeys
    grappig, ja. Kwestie kan je ook zo schrijven.
    stater: dank je, Roland.. voor je reactie en appreciatie..
  • drebddronefish
    Grappig stater en iets langer dan je vorige verhalen, je schrijft precies over mij:-) moet je mijn verhaal 'Undercover/koken met Drebd' maar eens lezen, als je zin hebt uiteraard
    groetjes
    stater: dank je, Manuel.. en ik ben nieuwsgierig genoeg om je verhaal als genoemd te gaan lezen..
  • Mistaker
    Koken is niet mijn ding, lekker eten wel. Chabot en Wind vind ik niet te pruimen maar dit verhaal wel!

    Groet,
    Greta
    stater: dank je, Greta.. ook ik eet liever dan ik kook..:) m'n verhaaltje lijkt doel te hebben getroffen..;) groetjes, Stater
  • Henny
    Precies zoals ik ook over Bart denk. Goed onder woorden gebracht!
    stater: dank voor je compliment, Henny..
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .