writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De verdwijning (aflevering twaalf )

door Mistaker

De volgende ochtend werd ik wakker met een vreemde zin in m'n hoofd: de geuren van schroei en nabloei.
Ik realiseerde me achtereenvolgens dat dit de sterfdag was van mijn vader en dat ik een telefoontje zou krijgen van Cyr, conclusies die ik overigens niet in verband kon brengen met die zin.
Om half negen ging ik de straat op en liep in de richting van de Amstel. Ik passeerde het Witsenhuis aan het Oosterpark waar de grote dichter J.C. Bloem had gewoond. Hij had voortdurend bonje met huisbewaarder Arie van Eyck, die te pas en vooral te onpas geruisloos binnensloop om naar de kachel te kijken en het nodig vond om in de aangrenzende tuin tapijten te kloppen terwijl Bloem lag te slapen. Van Eijck ergerde zich enorm aan Bloems drankzucht, zijn gewoonte naakt rond te lopen en het feit dat hij altijd zo lang in zijn bed bleef liggen. Tja, dichters zijn een apart volk...
Hardy en ik hadden een lijstje opgesteld met data waarop we Cyr konden ontmoeten. Tenslotte moest hij geregeld optreden en werd ik af en toe op het spreekuur van de bedrijfsarts verwacht. Van enig herstel was trouwens nog geen sprake.
Langs de Amstel slenterend begon ik te fantaseren over mijn komende ontmoeting met Cyr. Aan de ene kant vond ik het vervelend dat ik niet met hem samen zou zijn maar aan de andere kant moest ik toegeven dat Hardy erbij wel voor wat afleiding zou zorgen. Alleen al bij de gedáchte Cyr weer te zien kreeg ik hartkloppingen. Wat moest ik trouwens aantrekken? Broek of rok, trui of bloes, netjes of casual...
Het was tien over elf toen mijn oude mobiel rinkelde. Ik had Cyrs nummer de vorige avond meteen opgeslagen en uit mijn hoofd geleerd dus ik wist wat me te wachten stond: een gesprek met de persoon die mijn Grote Liefde was. Ach, ik ben een romantica die grote woorden nooit uit de weg is gegaan.
"Ik vind het leuk weer eens met je te praten, Hester," begon hij meteen goed. Voor ik een gepaste reactie kon spuien, ging hij alweer verder. "Een goed idee van jou en Hardy om een ontmoeting te beleggen. Komt Xavi ook, of hebben jullie die nog niet op kunnen sporen?"
"Xavi heeft zelfmoord gepleegd," bracht ik hem op de hoogte. Tijdens het zeggen van deze woorden rilde ik; nog steeds kon ik dit maar nauwelijks bevatten.
Cyr zweeg even. "Dat is schokkend nieuws meiske, dat had ik nooit van haar verwacht."
Hij had me 'meiske' genoemd, net als vroeger! Het leek of we weer pubers waren in de zomer van 1982, onbezorgd en onbezonnen in Charlois tot de 'verdwijning' van Cel.
"Wat mij betreft kunnen we overmorgen al wat afspreken," deelde hij mee. "Heeft tante Elodie trouwens verteld dat ik een dochter heb?" 

feedback van andere lezers

 • ivo
  je blijft me boeien en ik kan nog steeds volgen
  Mistaker: Heel fijn om te horen Ivo, ik heb zitten zwoegen om het vóór twaalven af te krijgen.

  Groet,
  Greta
 • lin
  Greta, probeer het niet uit de hand te laten lopen met details die er ogenschijnlijk niks toe doen. Daardoor krijg je als lezer de neiging om diagonaal te gaan lezen. Ik had dat hier een beetje. Wat details is goe, maar al die films opsommen was voor mij teveel.. Verder weer een uitstekend vervolg met een prima afsluiter!
  Mistaker: Tja ik ben nou eenmaal gek op dat soort uitweidingen, zowel om te lezen als om te schrijven maar ik probeer me te beheersen!
  (* spreekt zichzelf streng toe*).
  Dank je voor je reactie Lin!

  Groet,
  Greta
 • aquaangel

  hm ben benieuwd naar het vervolg, en lin's reactie snap ik een klein beetje hahha dat heb ik met voetbal ;))


  zijn of is dichters een apart volk?
  Mistaker: Ik ben gewoon een enorme ouwehoer, niet alleen op papier haha.
  Ik had eerst: dichters zijn, toen: dichters is, want dat klinkt beter vind ik, maar eerlijk gezegd weet ik het gewoon niet...
  Bedankt voor je reactie Aqua!

  MG xx
 • kapiteinsebbos
  boeiend!
  steeds ga je op nieuwe paden, wacht, ik hou halt aan het eind van de weg...

  dikke knuffel,
  --xx
  Mistaker: Bedankt voor je reactie kapitein, gezellig dat je meegaat op deze kronkelige weg!

  Greta xx
 • drebddronefish
  Heel boeiend comtemploir, heel anders dan mijn schrijven
  groetjes
  Mistaker: Ik zal ook eens wat van jou lezen DDF, dank je voor je compliment!

  Groet,
  Greta
 • RolandBergeys
  Ja, die fb over die films vind ik ook wel gegrond, hoor, ook een stokoud mobleitje vind ik een beetje een tegenstelling in termen. Maar het blijft boeien.
  Mistaker: Dank je Roland! Van stokoud zal ik oud maken ;-)

  Groet,
  Greta
 • Henny
  Met de reactie van onder andere lin ben ik het wel eens, maar niet elke deel hoeft een klapper te zijn.
  Mistaker: Ik ben persoonlijk gek op details maar probeer me echt in te houden!

  Groet,
  Greta
 • thijl
  Leuk hoe je al die wetenswaardigheden in je verhaal weet te te verwerken, van voetbalclubs tot aan dichters toe ;-)

  Weer prima geschreven overigens.

  Ik heb nu afl. 2 tot en met afl. 12 in één ruk achter elkaar gelezen. Ik ga zeker de rest ook lezen, want je schrijft gewoonweg erg goed, boeiend, herkenbaar en aan de geloofwaardigheid van je verhaal mankeert ook niks.

  Maar verder lezen, dat doe ik binnenkort. Beloofd.

  Vrijblijvende tipjes:

  -Hij had voortdurend bonje met huisbewaarder Arie van Eyck, die te pas en vooral te onpas geruisloos binnensloop om naar de kachel te kijken, en het nodig vond om in de aangrenzende tuin tapijten te kloppen terwijl Bloem lag te slapen. --> Een heel lange zin. Ik heb er als suggestie een paar komma's ingezet, ik vind het rustiger en gemakkelijker lezen zo.

  -Ik ben het eens met Aquaangel, 'dichters' is meervoud, dus 'zijn' ze een vreemd volk.

  Groetjes,
  Mistaker: Geweldig dat je zo enthousiast reageert en dat je verder leest!
  Tja als en jij en Aqua het zeggen, wie ben ik dan haha.

  Groet,
  Greta
 • Wee
  Ik ben gek op details, zeker als ze er niet zo toe doen, haha.
  'Dichters zijn een apart volk' is goed. Wist je al, begrijp ik uit de feeds,
  die trouwens ook niet te versmaden zijn, maar ik stem graag mee in.
  Prachtig abrupt eindzinnetje weer :))
  x
  Mistaker: Hoera ik heb weer internet en de telefoon werkt weer. Zo lang het duurt he. Pas volgende week woensdag komt er iemand kijken...
  Bedankt voor je leuke reactie Wee!

  Greta xx
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .