writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De verdwijning (aflevering dertien)

door Mistaker

Een dochter? Nee, het bestaan van deze kleine Vosseslag was me tot dat moment onbekend. Zeker verwekt tijdens die rampzalig verlopen relatie van je, dacht ik, maar ik zei: "Nee, dat heeft ze niet verteld. Leuk, hoe oud is ze? "Liska is nu zeven maar ik heb haar al een tijd niet meer gezien helaas..."
Ik probeerde me Cyr voor te stellen als vader, wat niet zo goed lukte. Zijn vrijheidsdrang was net zo groot als die van mij en met een kind ben je toch aan handen en voeten gebonden. Aan de andere kant zou hij waarschijnlijk best een leuke pa zijn, een die met zijn dochter naar het strand en de dierentuin ging en verhaaltjes voorlas voor het slapen gaan. Met die saaie stem van hem zou ze snel in slaap vallen trouwens.
Ach, eerlijk gezegd baalde ik ervan dat hij een kind had want hoewel mijn beroep schooljuf was, hield ik niet erg van kinderen. Tussen half negen en half vier gingen ze nog wel maar daarna ging mijn verlangen uit naar rust en ongebondenheid. De mededeling dat ik onvruchtbaar was, kwam jaren geleden dan ook als een eerder prettige verrassing.
"Heb jij geen kinderen?" vroeg Cyr. "Nee, ik ben een kinderloze vrijgezel," deelde ik mee. Met andere woorden: niets staat je in de weg om iets met mij te beginnen Cyr. Mocht je je dochter weer eens zien, dan zal ik lief voor haar zijn zoals ik lief zal zijn voor iedereen van wie jij houdt.
"Ik hoorde van tante Elodie dat je in Hoek van Holland woont. Leuk, zo vlakbij de zee..." Nou, dit werd een zr boeiend gesprek! Ik verafschuwde mezelf omdat ik niets interessanters wist te bedenken; anderzijds was ik allang blij dat ik op een normale manier had gesproken.
"Ik kan niet zonder de zee," onthulde Cyr, "en een stad is niks voor mij, daar voel ik me totaal niet op m'n gemak." Persoonlijk was ik een echt stadsmens maar dat was ik al vergeten, ik was bij voorbaat bereid met hem in De Hoek te gaan wonen.
"Ik ben heel blij jullie binnenkort weer te zien meiske," sloot hij het gesprek in stijl af nadat we tijd en plaats overeen waren gekomen voor onze ontmoeting.
Na het gesprek wist ik met mijn opwinding geen blijf. Nog twee nachtjes slapen, dan zou ik Cyr ontmoeten, zou mijn nieuwe leven beginnen! Ik hoorde de bomen ruisen en het leek alsof de lente begon.
Zodra ik enigszins gekalmeerd was, belde ik Hardy op die vroeg of ik even langskwam. Daar had ik geen bezwaar tegen want ik was in de buurt en had voorlopig niets beter te doen.
Even later bevond ik me opnieuw in het kleine flatje in de Kinkerstraat. Een collega, of beter gezegd voormalige collega, had ooit tijdens een gesprek in de middagpauze beweerd dat Sean Connery de eigenaar was van een pand in de nabijgelegen Borgerstraat; ze beweerde het z stellig dat ik haar eigenlijk wel geloofde. Pas later dacht ik: raar verhaal eigenlijk...
Hardy had opnieuw voor broodjes met kaas gezorgd. Deze keer dronken we er echter geen wijn bij maar karnemelk.
Mijn gedachten waren voortdurend bij Cyr. Naar Hardy luisterde ik slechts met een half oor, tot hij de volgende vraag stelde: "Heb jij weleens een bijna-dood ervaring gehad?"

 

feedback van andere lezers

 • lin
  Geen opmerkingen, gewoon goed deze aflevering. Puur genieten is dit. Maar een schooljuf die niet van kinderen houdt? Foei! ;)
  Mistaker: Haha dat zijn de besten joh, net als pastoors en dominees die niet geloven!
  Dank je voor je fijne reactie Lin!

  Groet,
  Greta
 • kapiteinsebbos
  je houdt de spanning erin...:-)
  bijzonder van een prachtig mens :-)

  dikke knuffel
  xx
  Mistaker: Dank je kapitein! * bloost*

  Knuffel,

  Greta
 • RolandBergeys
  Ja, ook dit boeit en ik kijk uit naar wat volgt, al stel ik me de vraag hoeveel afleveringen dit nog duurt. Zelf betrap ik me erop dat op het schem iets in (vele) afleveringen lezen, op de duur verveelt (hoe goed de tekst ook mag wezen). Zoals gezegd, is dat echter een hoogst persoonlijke impressie.
  Mistaker: Ik heb geen idee hoe lang het nog duurt, ook niet wat er nog gaat gebeuren...
  Hartelijk dank voor je reactie Roland!

  Groet,
  Greta
 • ivo
  ik vind dit mooi
  Mistaker: Bedankt voor je waardering Ivo, ben er blij mee!

  Groet,
  Greta
 • aquaangel
  eentje die met zijn dochter naar het strand en de dierentuin

  ik zou van eentje, een maken

  een die met zijn dochter naar het strand en de dierentuin

  half 9 half 4
  half negen half vier?

  een bijna dood ervaring heb ik zelf wel eens gehad.......een jaar of 5 geleden.........strange

  we lezen weer verder.........morgen?
  x
  Mistaker: Ik probeer vandaag nog! Nooit gehad zelf, een bijna dood-ervaring maar ik verzin wel wat.
  Dank je voor je reactie en ik ga op de verbetertoer!

  Het wordt hier steeds erger joh, wat een ellende...

  xxxx
 • Henny
  Hardy weet wel vragen te stellen he. Ik heb gelukkig ook nooit een bijna dood-ervaring gehad.
  Mistaker: Ik ook niet hoor...

  Groet,
  Greta
 • thijl
  Prima vervolg.
  Mistaker: Dank je Thijl!

  Groet,
  Greta
 • Wee
  Vreselijk h, wil je boeiend overkomen, komt er niets ... Herkenbaar!
  Cyr een saaie stem? Niet helemaal volmaakt dus :)
  x
  Mistaker: Verre van joh haha.
  Ik kreeg kritiek van iemand omdat Cyr een verzonnen, ongeloofwaardige naam zou zijn maar tijdens een vakantie in West Vlaanderen, lang geleden, ben ik wel degelijk ene Cyr tegengekomen (afkorting van Cyriel).

  Groet,
  Greta (kom net terug van de tandarts, moet 2 kronen)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .