writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De verdwijning (aflevering veertien)

door Mistaker

Een bijna dood-ervaring? Nee, zoiets was me volkomen onbekend.
Hardy had het blijkbaar wl meegemaakt en ging er eens goed voor zitten. "Drie jaar geleden raakte ik betrokken bij een auto-ongeluk. Ik zat in de auto bij mijn toenmalige vriendin toen we opeens tegen een spookrijder aanknalden. Er waren mensen bezig met een brancard, dat zag ik nog wel, maar opeens werd alles zwart om me heen. Vreemd genoeg hoorde ik toen de zee ruisen en vervolgens zweefde ik als het ware boven het water."
Hardy verdween naar de keuken om ons opnieuw van karnemelk te voorzien.. Ik vroeg me af of hij ook, wat ik weleens van andere mensen gehoord had, zijn leven als een film aan zich voorbij had zien trekken. In mijn geval zou dat een slaapverwekkende vertoning worden!
Even later zat Hardy opnieuw op de bank. Hij nam een slok karnemelk en vertelde verder. "Terwijl ik daar dus lekker hing te zweven, zag ik opeens een schip. De stuurman riep mijn naam en toen herkende ik hem: mijn overleden oom Wolfert! De andere lui op die boot begonnen allemaal naar me te zwaaien en vervolgens zat ik op die boot een gehaktbal te eten. 'Hardenburg houdt van gehaktballen,' zei oom Wolfert, en zo was het ook. Al van kinds af aan ben ik gek op gehaktballen hoewel ik verder niet zo'n vleeseter ben."
"Vreemd verhaal," merkte ik op. Ja, wat moest ik anders zeggen?
"Het wordt nog gekker hoor," deelde Hardy enthousiast mee. Van n van die gasten op het schip, een oude man met een zwarte baard, kreeg ik een rode wollen sjaal omgehangen terwijl hij de volgende woorden sprak: 'Hardy, je moet je hart volgen en niet je verstand.' Ik bedankte hem hartelijk en vervolgens hoorde ik iemand tegen me zeggen dat ik een ernstig ongeluk had meegemaakt en in het ziekenhuis lag."
Na deze gebeurtenis had hij een eind gemaakt aan de knipperlichtrelatie met zijn vriendin en definitief voor een bestaan als goochelaar gekozen.
"Ik heb nog nooit iets paranormaals meegemaakt," bekende ik. Naar Hardy's verhaal had ik met oprechte belangstelling geluisterd, wat hij blijkbaar erg in me waardeerde.
Even later bevonden we ons in Hardy's hemelbed waar we de middaguren op een aangename manier voorbij lieten gaan. Passiespel van dolende zielen, fluisterde ik maar Hardy hoorde het niet, die had het te druk met andere dingen. Hoezeer ik me ook amuseerde met hem, mijn gedachten waren bij Cyr. Bestond er maar een goocheltruc waarmee je een dag kon overslaan! Ik had al te lang te ver van de zee geleefd...

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  Hey jij hebt ook een auto-ongeluk in je verhaal
  dat had ik ook al :P:P:P:P

  heb ook de reacties gelezen maar ik ben hier om op je verhaal te reageren

  Cyr.. ik had een buurman die Cyriel heet en zijn vriend heet Cheryl
  je begrijpt echt makkelijk was het niet maar het waren wel echte namen...

  Laat je nooit ontmoedigen........... doe je ding
  je leert van elke les. Een bestseller is niet over n nacht ijs geschreven.
  xx
  Mistaker: Nou ik zie mezelf niet als bestsellerauteur hoor Aqua ;-) Zou wel leuk zijn in de zin dat ik dan mijn baan op kon geven haha.
  Wat die namen betreft: ik dacht dat DDF die namen NIET origineel genoeg vond maar nu snap ik het. Het zijn namen die echt bestaan, in Vlaanderen dan wel in Nederland; Hardenburg Bosch is zelfs iemand die ik uit mijn stamboom heb geplukt en Hester Verstelle is een oud-klasgenoot van me! Maar afgezien daarvan: ik ben gek op rare namen, ook in boeken van andere mensen.
  Me ontmoedigen laat ik me nooit! Al zou ik alleen maar voor mezelf schrijven (ik beleef er erg veel plezier aan) maar ik heb nog trouwe lezers ook, wat wil een mens nog meer!
  Dank je voor het lezen en je reactie Aqua!

  xx
 • drebddronefish
  Mag ik volledig eerlijk zijn? Geen uitgever gaat genteresseerd zijn, niet origineel genoeg en ten tweede moet je originele namen nemen, dat is gewoon basaal, als je dat niet in gedachten houdt kom je nergens, ten derde zijn de belevenissen te weinig reflectief. Je zou als lezer een ervaring moeten opdoen, dat is hier niet het geval, iedereen heeft dit al eens meegemaakt op de manier waarop je het beschrijft. Als je schrijft moet je iets nieuws aan de wereld brengen, anders maak je geen enkele kans om serieus genomen te worden.
  Groetjes
  Mistaker: Hm ik heb eerlijk gezegd niet de illusie dat een uitgever hierop zit te wachten hoor, wat ik wil is mensen amuseren met mijn verhaal en zelf veel plezier beleven aan het schrijven ervan.
  Wat bedoel je met originele namen als ik vragen mag?
  Verder moet het ook herkenbaar blijven voor mensen, m.i.
  Dank je voor je reactie DDF en ik hoop dat je elders wl plezier beleeft aan verhalen.

  Groet,
  Greta
 • ivo
  ook al zegt Dreb hier harde en misschien ware woorden, maar hier lees ik het wel (ik zou het idd mss niet kopen) ik vind het fantastisch om het in het kader van deze site te lezen en ik vind het zeer goed gelezen.
  Lezend Vlaanderen zit mss niet op het vervolg te wachten, maar ik wel want ik vind het wel leuk ..


  Mistaker: Zolang mensen het met plezier lezen, ben ik een tevreden mens Ivo.
  Dank je voor je fijne reactie!

  Groet,
  Greta
 • kapiteinsebbos
  je boeit me nog steeds!

  xx
  Mistaker: Dank je kapitein, fijn om te horen!

  Greta xx
 • Ghislaine
  Tot hier bijgelezen om te reageren. Niet helemaal akkoord met Dreb, toch heeft hij hier een degelijk argument. Dit is deels nog steeds non fictie. Dan dien je ergens ook een gedegen uitleg te geven. Medische verklaringen, onderzoeken enz.... Dit is niet het geval.
  Dus je hoofdpersonen blijven wat vlak in karakter, het plot ook niet helemaal ok. Een diepere uitwerking op de inhoud zou het voor een stuk beter maken. Fictie en non fictie mengen vraag een grondige aanpak.
  Mistaker: Wat mij betreft is het allemaal fictie hoor, een gedegen uitleg over bijv. een bijna dood-ervaring lijkt me spuugvervelend om te lezen in dit verband. Ik heb het trouwens helemaal uit m'n duim gezogen. Het is puur ter vermaak, zowel van mijzelf als van de lezers.
  Dank je voor je reactie Ghislaine!

  Groet,
  Greta
 • lin
  Hier gebeurt niet zoveel, maar ik blijf volgen omdat er iets aan zit te komen.. En dat voel je!
  Mistaker: Zo is het maar net Lin, ik hou wel van een rustpuntje op z'n tijd ;-)
  Dank je voor je fijne reactie!

  Groet,
  Greta
 • RolandBergeys
  Ja, ik sluit me aan bij Lin. Bovendien hoeft hier mijns inziens heel weinig volk op een uitgever te wachten, maar dat is ook helemaal geen erg: we schrijven voor onszelf en naar mekaar toe, en we leren (hopelijk) van mekaar..
  Mistaker: Dank je voor je erg fijne reactie Roland!

  Groet,
  Greta
 • Henny
  Ik vind het verhaal gewoon lekker weglezen en daar gaat het om.
  Mistaker: Zo is het!

  Groet,
  Greta
 • thijl
  Ik ben het apert oneens met DDF. Ik ken niemand die zit te wachten op verhalen waarmee men zich niet kan identificeren. Herkenbaarheid leidt tot geloofwaardigheid en dus tot meer lezers, lijkt mij. En dit verhaal boeit mij in elk geval nog steeds.
  Mistaker: Ik ben het helemaal met je eens maar DDF heeft me later gemeld dat hij erg uit z'n doen was toen en een beetje onredelijk was. Vond ik heel tof van hem. Herkenbaarheid is een eerste vereiste lijkt me, en medische verklaringen e.d waar iemand anders het over heeft, daar knapt toch ook iedereen op af in zo'n verhaal?
  Bedankt voor het lezen Thijl!

  Groet,
  Greta
 • Wee
  Top!
  De feeds zijn ook interessant, haha.
  Bah, tw kronen, daar gaat zoveel tijd in zitten (en geld!).
  Sterkte ermee.
  x
  Mistaker: Wat ik interessant vind, is dat na de negatieve reactie van DDF (die me later een excuusmail heeft gestuurd, hij was woest i.v.m. een plagiaatkwestie hier op WH en moest zich afreageren, klasse trouwens dat hij die mail stuurde) bepaalde mensen die altijd vol lof waren, ineens ook op de negatieve toer gaan! Overigens had/heb ik geen enkele behoefte om het naar een uitgeverij op te sturen, ik heb het eerlijk gezegd voornamelijk geschreven als hulp om over de breuk met mijn ex heen te komen ;-)
  Maar natuurlijk heeft iedereen het recht om mijn werk bagger te vinden en deze aflevering was inderdaad niet al te sterk, vind ik bij herlezing. Over sommige andere stukken ben ik dan weer zeer tevreden, 't is net het leven zelf!

  Greta x
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .