writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

She ( Charles Aznavour )

door roggemanj

Zij is diegene die ik niet vergeten kan, door haar heb ik leren houden van. En terwijl het buiten stenen uit de grond vriest heb ik haar bij mij, niets of niemand kan ons iets maken, dit is onze leefwereld waar niemand ons raken kan.
Ik zal sterven met haar in mijn hart, en als ik zelfs maar aan haar denk word ik week vanbinnen, ze heeft me overweldigd met haar stilzijn. Mijn muze dat is ze in moeilijke tijden, ze is nooit ver weg, haar blikken komen me glashelder voor de geest.

Als ik door het dal in Kroatie zoef midden zomer 2006 hoor ik Aznavour zijn liedje brengen, She, zij is ook voor hem zijn alles, ik ken de tekst uit mijn hoofd en probeer hem te reflecteren op haar, op ons.
De film Notting Hill bekijk ik over en over again en telkens doet het verhaal zijn werk en maakt het me diep gelukkig en tegelijk intriest gewoon door het prachtige sprookje dat erachter zit. Het zal wel aan mij liggen, ik de simpele ziel maar ik wil het niet anders. Ik voel de warme tranen over mijn gezicht lopen, de muziek van de film gaat gewoon los door me heen.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  Toen ik gedaan had met lezen van dit verhaal, voelde ik ook die traan ergens steken, daarom een uitstekend
  roggemanj: En ik trek hier een bekje als ik je reactie lees :-) bedankt
 • SabineLuypaert
  over en again, en ook hier het liedje dat in mijn hoofd speelde van als ik op de titel klikte en een volmondig jaknikken op de inhoud

  zuchtzucht smelt
  roggemanj: .........bedankt voor je "begrijpende" reactie
  Groetjes, johan
 • Theo_Roosen
  Theo
  roggemanj: Bedankt Thro
 • Ghislaine
  Prima.
  roggemanj: Dankuwel voor je reactie :-)
 • Johan
  Ik had een her-kennend gevoel. Zelf heb ik meer dan 5 jaar in Kroatie doorgebracht en muziek uit de autoluidsprekers was daar steeds "pakkender". Weet zelf niet waarom.
  roggemanj: Das fijn om lezen dat je snapt wat ik bedoel, bedankt voor je reactie.
 • RolandBergeys
  -word ik week, niet wordt ik week;


  mooi stukje
  roggemanj: Ok, bedankt voor je reactie
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 1 lid: pieter.